Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ: «Προτάσεις για ανα-κάμψη» Κώστας Αντισημίτης

Η βαρύτερη (641 gr) από όλες τις μελέτες – προτάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, όπως λένε οι Κροίσοι. Πρόκειται για μια σφαιρική, συνθετική, αναλυτική και αδιέξοδη μελέτη ενός έμπειρου κι εμπύρετου οικονομολόγου, που με χρήση αριθμητήριου και άλλων σύγχρονων βοηθημάτων κατέληξε σε ενδιαφέρουσες προτάσεις για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Ο παροιμιώδους τσιγκουνιάς συγγραφέας είναι αυτός που παρέδωσε το faux δαχτυλίδι στον σημερινό «πατροκτόνο» (όπως τον αποκαλούν οι πράκτορες του «Reuters») και αφού έφυγε σαν γάτος μια κρύα νύχτα του Γενάρη, περιπλανήθηκε ανά την Ευρώπη κρούοντας θύρες που παρέμεναν ερμητικά κλειστές. Όμως, οι όποιες αποτυχίες του δεν μπορούν να σκιάσουν το σπουδαίο έργο που άφησε από πίσω του και αποτελεί –ελλείψει νέων ιδεών- τον ακρογωνιαίο λίθο πάνω στον οποίο οικοδομείται το ζοφερό μέλλον. Ο κ. Αντισημίτης, που στο παρελθόν υπήρξε και βομβιστής (πετούσε τρακατρούκες στο καθιστικό του σπιτιού του επί χούντας) προτείνει μερικά απλά και ρηξικέλευθα μέτρα που θα νοικοκυρέψουν τη χώρα, δείγμα των οποίων θα εφάρμοζε αν παρέμενε άλλες έξι τετραετίες στα πράγματα. Όμως ο ανίδεος λαός δεν άντεξε άλλο, του έδωσε παπούτσι κι έτσι μας έμεινε αμανάτι το θεωρητικό έργο που σας παρουσιάζουμε στη μνήμη του. Ο οικονομικός εγκέφαλος με το στεφάνι της Δάφνης στην απολύτως ωοειδή κεφαλή, προτείνει μεταξύ άλλων:
- Ιδιωτικοποίηση της χώρας, που αν περιέλθει αποκλειστικά και όχι τύποις (όπως μέχρι σήμερα) στα χέρια ιδιωτών, θα νοικοκυρευτεί και θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
- Πώληση του 51% της βουλής –αύτανδρης- στις ΗΠΑ και την Αγγλία, ακολουθώντας το δρόμο που χαράχτηκε στον τομέα της αντιτρομοκρατικής συνεργασίας.
- Πώληση των αρχαιολογικών χώρων στην Γερμανία που χρόνια τώρα ενδιαφέρεται και χρυσοπληρώνει για παλιά, άχρηστα πράγματα τα οποία κατά χιλιάδες αναδύονται από την ελληνική γη και εμποδίζουν την πορεία των δημοσίων έργων και τις τσιμεντοποιήσεις.
- Περαιτέρω καταστροφή των εθνικών οδών, κατάργηση της δαπανηρής οδοσήμανσης και μείωση των μέτρων της τροχαίας, ώστε όσοι επιζούν των τριήμερων εξόδων να απολαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ, αφού έτσι θα αυξηθεί το κατά κεφαλήν εισόδημα όσων επιβιώνουν.
- Τέλος, ο γερμανοτραφής συγγραφέας και εξαίρετος οικονομολόγος κατά τα βαυαρικά και βαρβαρικά πρότυπα, προτείνει καθημερινή αύξηση της τιμής των καυσίμων, σε αντιδιαστολή με την τριήμερη που ισχύει σήμερα.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βιβλίο, που παρά την πολυπλοκότητα του θέματός του γίνεται εύκολα κατανοητό ακόμα κι από τον απλό αγρότη, ως ένδειξη συγνώμης για τα λάστιχα που κάποτε του ξεφούσκωναν φίλοι του ελαιοπρόσωπου οικονομολόγου. Το βιβλίο τελειώνει με την ιστορική φράση «ευχαριστώ τους αμερικανούς» η οποία ακούστηκε στο κοινοβούλιο τριάντα χρόνια μετά την κατάρρευση της παλιάς δικτατορίας, στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού που πιστά υπηρέτησε ο συγγραφέας. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Νέοι Γνωρίζοντες» σε 748 σελίδες από χαρτί σαμουά, στην τιμή των 60 ευρώ.

6 σχόλια:

chrismos είπε...

Με αφορμή την πορεία του Κυρίου προς τον Ιερόν Σταυρόν, (δια ΣΤΑΥΡΟ):Μένες πηγές Άννα φέρουν πως ο Ρώσος πρόεδρος πολύ χάρηκε την πορεία της PEUGEOT, ήτοι την πεζοπορία στην ΟΜΑΛΗ κορυφογραμμή του όρους Οίτη, πλησίον της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Ρώσου.
Δηλ. δεδομένου πως "Οίτη μύτη μηδέν έχει, και χαρά στον ΠΟΥΤΙΝ έχει" πόσο θα Κω στήΣει μύτη αυτό το (εξ ΕΡΕ) x-αιρετικό σύγγαμμα που μ' άσπρο τείνετε;
Παρακαλώ, εν ήμερο host εμάς, για την τιμή του βιβλίου (και την τιμή των όπλων) σε dollars (γιΑ Χμερ Ικανούς Πωλητες)
Thanks AmeriGuns

Unknown είπε...

Προσβάλεις όλους του ελαιοπαραγωγούς.
Δείχνεις μικροπρέπεια από φθόνο απέναντι στο γίγαντα της πολιτικής.
Δεν μπορείς να καταλάβεις το βαθύτερο νόημα και προσπάθεια του Γερμανοτραφούς πολιτικού να περάσει Γερμανικές νοοτροπίες και ήθη στην χώρα μας. Εν μέρει τα κατάφερε γιατί γέμισε η χώρα με Μερσεντές Αουντι Καγιέν και άλλες Τευτονικές φυλές.

chrismos είπε...

Φίλτρα τε,
Ου δόλος! Μπρος βάλλω τους ελέους προαγωγούς, Καίτη GIGA ντε στον πΑΛΗΤΙΚΟ στίβο.
Σεις, ως (μπας και;;;) πολίστας, γνωρίζετε καλώς από "στύβω" και δή τον γερμάν ΟΙΚΩΝ ανοχής, αν ουχί των ρόδα κινών. Ωστόσο ρόδαι κινούνται πολλαί, από τας μάρκας, τα Μάρκα, κ.ά. Γιέν των δ'ΙΑ ΠΟΝΟΝ, μιά που τανα φέρατε. Πόνοι εκ της εμής και ΣΗςΜΥΤΗΣ, αφού οι σεισμοί της μύτης είναι τεκτονικοί και οι στοές της από ειδικούς Μας όνους.
CHAYENNE, άρα! (Ιαπωνιστί, ή άπονοι στή) Σαγιονάρα.
Αντίο σας.

Unknown είπε...

KAΓΙΕΝ αμερικανιστί φυλή αμερικανών και όχι Ινδιάνων (από ΙΝΔΙΑ).

Unknown είπε...

KAΓΙΕΝ αμερικανιστί φυλή αμερικανών και όχι Ινδιάνων (από ΙΝΔΙΑ).

theogrocer είπε...

Εν αρχή οινολόγος!
Χαίρομαι για την γόνοι μη αντι παρά θεση ιδεών και αηδιών, που κοσμεί τον κόσμο αυτού του αήθους blog. Είναι το τρίτο κοσμικό (τριτοκοσμικό) γεγονός της χρονιάς.
Αν και Άννα γνωρίζω την μικροπρέπεια και την μικροαπρέπειά μου, δεν είχα πρόθεση να θίξω τους ελαιοπαραγωγούς της ελαιοελλάδας που -ως γνωστόν- η μηχανή της κινείται με λαδάκι. Της Ελλάδας που μ' όνο λίγο καιρό ξαποστέλνει.
Εσείς όμως δεν πρέπει να ερίζετε και ν' αερίζετε τα Καγιέν και τους Τσεγιέν, την ώρα που οι κάτοικοι της Αμερικής ήταν in διάνοι και της Ινδίας έγιναν αμερικάνοι. Όσο υπάρχουν μπάτσοι, θα υπάρχουν και Απάτσι. Πάτσι! Κι όσο υπάρχει ιππουργείο Προ-πο, θα πέφτουν μπινέ λύκεια κι από δεκατριάρηδες. That's the τέλεια νομοτέλεια και πέραν αφτί σ' ουδέν.
Και η σάλα με υγεία...