Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009


ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ως Χριστιανοί αισθανόμαστε την ανάγκη να ενώσουμε την φωνή μας μ’ όλους όσους καταδικάζουν την εν ψυχρώ δολοφονία ενός αθώου νέου παιδιού, του Αλέξη, από τον κρατικό μηχανισμό καταστολής, που βρίσκεται σταθερά στην υπηρεσία των ισχυρών του πλούτου. Ο φόνος αυτός δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά συνέχεια άλλων δολοφονιών του παρελθόντος, συνέχεια της αστυνομικής τρομοκρατίας με πράξεις όπως το φιάσκο της ζαρντινιέρας. Η βία των κρατικών μηχανισμών καταστολής είναι η αιχμή του δόρατος για την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων και των νέων ώστε να πάψουν να συσπειρώνονται ταξικά να διεκδικούν και να διαδηλώνουν τα αιτήματά τους.
Ως μέλη της Εκκλησίας αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τους νέους για τον κόσμο της αδικίας και της εκμετάλλευσης που τους κληροδοτήσαμε και να υποσχεθούμε σ’ όλους όσους αγωνίζονται για την ανατροπή του ότι θα είμαστε συναγωνιστές τους.
Οι διαδηλωτές καλούνται να απομονώσουν τα στοιχεία εκείνα που με ιδιοτελή κίνητρα αμαυρώνουν τον αγώνα τους με βανδαλισμούς, συμπαρασύροντας σε τέτοιες ενέργειες, με την εκμετάλλευση της σωρευμένης αγανάκτησης, μικρό μέρος εξ αυτών, κυρίως νέων. Τέτοιες ενέργειες χρησιμοποιούνται ως εργαλείο στήριξης του ανθρωποφάγου κοινωνικοοικονομικού συστήματος που ζούμε, μέρος της ύπαρξης του οποίου είναι οι δολοφονίες και οι βανδαλισμοί.
Τα γεγονότα των ημερών που πέρασαν καταδεικνύουν την ανάγκη διάλυσης των Μ.Α.Τ., των οποίων αποδείχθηκε περίτρανα ότι μόνος λόγος ύπαρξης είναι η καταστολή οποιασδήποτε αντίδρασης των εργαζομένων έναντι της αντιλαϊκής πολιτικής.
Μοναδικός δρόμος διεξόδου για τους νέους είναι η, σε συμπόρευση με τους εργαζομένους, συντονισμένη πάλη για την ανατροπή του κόσμου αυτού, που στηρίζεται στην καταπίεση και στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Ο καπιταλισμός δεν παίρνει μπαλώματα, ας τον ανατρέψουμε.
17-1-2009
ΠΑΓΚΛΗΡΙΚΗ – ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
γραφεία: Νικηταρά 14, 106 78, Αθήνα, τηλ.-fax 210 33 02 866, e-mail: pagliriki@mycosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: