Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ: «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» Λυκούργος Εθναρχίδης
Παρουσιάζουμε επιλεκτικά, ένα από τα 13.128 βιβλία που γράφτηκαν για το μακεδονικό ζήτημα την τελευταία δεκαπενταετία. Πρόκειται για την καλύτερη προσέγγιση που έγινε στο θέμα, και την ανατροπή της γνωστής ιστορίας, από τον ιστοριοδίφη, ιστοριοφίδη και αλέκτορα στο πανεπιστήμιο Ηγουμενίτσας κ. Εθναρχίδη.
Το βιβλίο αρχίζει με τον απελπισμένο έρωτα της Ολυμπιάδας με τον Κλειτοριδοσθένη, έναν Θηβαίο βουκόλο που διορίστηκε γραμματέας στο Ποιμενικό Επιμελητήριο Μακεδονίας με όχι τόσο αδιάβλητες διαδικασίες. Η Ολυμπιάδα βρέθηκε να ζει μαζί του έναν παθιασμένο έρωτα, αντίστοιχο αυτού της Ολυμπιάδας του 2004 με τα δισεκατομμύρια, τον καιρό που ο Φίλιππος απουσίαζε σε αναζήτηση επενδυτών για την ανάκαμψη της μακεδονικής οικονομίας. Καρπός του παράνομου έρωτα ήταν ο Αλέξης, ο οποίος από μικρός αυθαδίαζε προς τον δάσκαλό του Αχρηστοτέλη, λέγοντας πως δεν τον ενδιαφέρουν αυτά που του μάθαινε γιατί σκόπευε να καθυποτάξει όλο τον κόσμο. «Γεννήθηκα την ημέρα που ο Ηρόστρατος έκαψε το ναό της Αρτέμιδος, δε σου λέει τίποτε αυτό;» έλεγε ο κοντούλης Αλέξης που από μικρός εποφθαλμιούσε τους μελαμψούς δασύτριχους ανατολίτες. «Στον πατέρα μου οφείλω το μπλου τζιν και στον δάσκαλό μου ένα μπουκάλι τζιν», συμπλήρωνε. Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα όταν διορίστηκε στο υπουργείο Πολιτισμού κι ανέλαβε την καμπάνια «Εκπολιτισμός ή Θάνατος». Σε λεπτομέρειες που βρέθηκαν σε διασωθέντα organizer από τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, αποκαλύπτεται ότι η Ελλάδα ήταν μακεδονική (κι όχι αντίστροφα) κι ότι με το θάνατο του Αλέξη από aids, πωλήθηκαν βοσκοτόπια κι εκτάσεις όπως η Πνύκα, το εμπορικό κέντρο «Πλατεία» της αρχαίας αγοράς και η χωματερή του Καιάδα σε όμιλο επιχειρηματιών της Αθήνας. Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο Ηρακλής ο οποίος αργότερα ίδρυσε την ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ για να την πουλήσει σε Λατίνους επενδυτές υπό τον Καίσαρα Καλτσεστρούτζιους. Από τότε η Μακεδονία απαξιώθηκε, προσαρτήθηκε χατιρικώς στην Ελλάδα τον 20ο αιώνα, για να φτάσουμε στο συλλαλητήριο της μέρας των ερωτευμένων πριν από πλέον των δέκα ετών, διάστημα στο οποίο γίνεται αυτομάτως delete από την μνήμη, σύμφωνα με τον γνωστό υπέργηρο καιροσκοπολόγο κ. Δρακουμέλ.
Το έργο του κ. Εθναρχίδη βρίθει ιστορικών στοιχείων και πείθει και τον πιο δύσπιστο μελετητή με ατράνταχτα επιχειρήματα. Συγκλονιστική η αποκάλυψη για την Ρωξάνη, την οποία έκανε τραγούδι ο Sting μετά από 23 αιώνες, καθώς και για τον Βουκεφάλα, υπό των όρχεων του οποίου γίνεται άπαξ ετησίως το αντάμωμα απάντων των όρχεων.
«Η Ελλάδα είναι μακεδονική» αναφωνεί ο συγγραφέας, «όπως και η μακεδονική ταβέρνα, τα μακεδονικά εκπαιδευτήρια, ο μακεδονικός χαλβάς και ο μακεδονικός οίνος Τσάνταλη». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μπεεεεελ» σε ποικιλία χρωμάτων για να δένει με κάθε σκρίνιο, έχει 1.200 σελίδες και η τιμή του τιμή δεν έχει, παρά μόνο 75 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: