Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ: «ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΤΕΣ ΤΟΥ 1821» Στάδιος Καραϊσκάκης

Πρόκειται για εμπεριστατωμένη μελέτη που συντάραξε τον κόσμο. Μετά την κυκλοφορία της έγιναν σε βάρος του αείμνηστου συγγραφέως επτά ανεπιτυχείς απόπειρες δολοφονίας και μία επιτυχημένη. Η εμβριθής αυτή ανάλυση ξεκινά από την ίδρυση της Ομοφυλο-Φιλικής Εταιρίας. Ο συγγραφέας αποκαλύπτει ότι επρόκειτο για μία προβληματική οικοτεχνία που ανορθώθηκε όταν εκχωρήθηκε το 49% σε Πρώσους επενδυτές. Οι Σκουφάς και Ξάνθος ήταν μασόνοι (mass όνοι, από τη μάζα) ενώ ο Τσακάλωφ δεν λαμβανόταν σοβαρά υπόψη γιατί είχε off (Τσακάλ-οφ) και συχνά τον έκλειναν. Ο δε Ρήγας Φερραίος ήταν καντηλανάφτης -αργότερα αρχιδιάκος- στη μασονική στοά του Ιασίου και η δράση του αμφισβητείται έντονα (πριν χρόνια αμφισβητήθηκε και από γνωστό δικαστήριο). Με αντάλλαγμα την αλλαγή των συσχετισμών στην περιοχή -κάτι που θα έφερνε επενδύσεις, ανάπτυξη και άνοιγμα νέων αγορών- οι μασόνοι πείστηκαν να χρηματοδοτήσουν την επανάσταση, επιλέχθηκαν η μονή της Αγίας Λαύρας και ο Πιπί (ΠΠ) Γερμανός ως άλλοθι κι όλα μπήκαν στο δρόμο τους. Γιατί και η επανάσταση θέλει το Γερμανό της και -ως γνωστόν- τότε δεν υπήρχε "Siemens" για να τη σποσοράρει, όπως γινόταν μέχρι πρότινος με τη "Siemens - Ελλάδα".
Ο συγγραφέας αποκαλύπτει γιατί σουβλίστηκε ο Αθανάσιος Διάκος (δεν το μεταφέρουμε, για να αγοράσετε το βιβλίο). Αποκαλύπτει επίσης τη συνωμοτική δράση του Μάρκου Μπότσαρη με διαταγές των ευρωπαϊκών βασιλείων (γι’ αυτό και στη Θεσσαλονίκη η οδός Μάρκου Μπότσαρη συναντά κάθετα την βασιλίσσης Όλγας, την Κωνσταντίνου Καραμανλή και την Α-δελφών. Σκεφτείτε και λίγο, δεν μπορώ να σας τα δίνω έτοιμα). Κατονομάζει τους υπεύθυνους της σφαγής στο honey της Γραβιάς (το έλεγαν honey επειδή ήταν ιδιαίτερα προσοδοφόρο), μια συντεχνία ξενοδόχων που ήθελε να το κλείσει για να απορροφηθεί ο τουρισμός στα Καμένα Βούρλα και στον Άγιο Κωνσταντίνο. Καυτηριάζει τον κανιβαλισμό του Νικηταρά που έτρωγε τούρκους ("τουρκοφάγος") και -καίτοι απόγονος του κερκοπιθήκου αλλά και του Καραϊσκάκη- τα κίνητρα του τελευταίου, που έλαβε μέρος στην επανάσταση από ποδοσφαιρικό φανατισμό, επειδή η Galatasaray αρνήθηκε να παραχωρήσει τον Mustafa στον Ολυμπιακό. Ξεσκεπάζει την τρομοκρατική δράση των Κανάρη-Μιαούλη που εκπαιδεύτηκαν στη Λιβύη και του Σαχτούρη που εκπαιδεύτηκε στην Κούβα μαζί με τον προπάππο του Γιωτόπουλου. Ρίχνει φως στη μεταγενεστερη υπόθεση της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" (οι Κανάρης, Μιαούλης και Σαχτούρης μετέδωσαν τα μυστικά από γενιά σε γενιά, τα οποία σήμερα διαχειρίζονται -όπως αποδείχτηκε- μαθητές δημοτικών σχολείων της Αθήνας). Τέλος, αποκαλύπτει ότι η Μακεδονία άργησε να ελευθερωθεί λόγω του συνθήματος «πρώτα η Ελλάδα», που ακούσαμε και σε παλαιότερη εκλογική αναμέτρηση. Το βιβλίο κλείνει με τον θούριο του Ρήγα, τον παιάνα της Ντάμας και το εμβατήριο του ΧΑΑ-Βαλέ («Εμπρός του ΧΑΑ οι εγκλωβισμένοι, η τράπουλα είναι σημαδεμένη»).
Δερματόδετη έκδοση από τις εκδόσεις Καρυδιώτη, δένει με κάθε έπιπλο. Σελίδες 1821, τιμή 50 φοίνικες.

ΥΓ: Αποφύγαμε να μεταφέρουμε όσα το βιβλίο γράφει για τον Καποδίστρια, γιατί εμπίπτουν στο νόμο περί ασέμνων... Στη φωτογραφία το μετέπειτα νεοελληνικό ίνδαλμα Δημήτριος Νενέκος.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Για να υπάρχει ιστορική συνέχεια πρέπει να δώσω κάποιες εξηγήσεις για την από τότε είσοδο των διαφόρων σημερινών προστατών.
Μπορεί να μην υπήρχε SIEMENS αλλά εκδηλωνόταν μέσω του Π.Π GERMANY και αυτό σε αντιστάθμησμα της εισόδου Γαλατών (εξού και το Γάλλοι France από το Φράγκοι, DEUTSLAND από τους Τεύτονες GERMANY από το ΓΕΡΜΑΝΟΙ.)
Ναι οι Γαλάτες πρωτομπήκαν την εποχή του Βυζαντίου και υπάρχει περιοχή Γαλατεία κοντά στην Προύσα της σημερινής Τουρκίας.
Αυτός ο αναγωνισμός ήταν έκδηλος από τότε με τελικό νικήτη τους SIEMENSARIOUS όπως ονομάζονται τώρα.
Οι κατοπινές προσπάθειες του Ζισκαρ Μιτεραν ένα μόνο σκοπό είχαν την πώληση Φρεγατών .
Από την τσαντίλα τους οι Γερμανοί μέσω της άλλης εθνικής τους υπόστασης και με την τεχνική υποστήριξη Ιταλών τεχνιτών (από τότε δεν μας πήγαιναν οι κουφάλες ούνα ράτσα) κατασκεύασαν τις περιβόητες Μπομπάρδες που έριξαν τα τείχη της ΚΩΝ/ΛΗΣ που υπερασπιζόταν ο Κώστας Παλιοκουβέντας που ιστορικές αναφορές λένε πως ήταν Καραπόντιος.
Τι περιμένεις όταν υπερασπιστής είναι Πόντιος και μάλιστα αρχηγός της.
Είναι η εποχή που η μεγάλη οικογένεια των Μιχάληδων (Σκληροί-Μαλακοί κλπ οικογένειες) από την ντροπή τους έγιναν Μαυρομιχάληδες σαν πένθος για την πτώση της Πόλης αργότερα είδαν πως βγαίνουν πιο εύκολα τα φράγκα - γρόσια εάν βάλουν και σπόνσορα σαν το skoda-Ξάνθη και έγιναν Καραμιχάληδες.
Υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορικές αναφορές αλλά με την σειρά τους όλοι.
Απορία είναι Κατάκολο ή Κατάκωλο και πότε έγινε η αλλαγή μήπως μπήκες ο ξένος δάκτυλος (οθωμανικός).

theogrocer είπε...

Αγαπητέ σχολιαστή
Τα σχόλιά σας μελετώνται από την επιστημονική ομάδα του blog. Μην μας παίρνετε στην πλάκα: έχουμε επι-στήμονες, δηλαδή ανθρώπους που κάθονται στα στημόνια και εξυφαίνουν τα πράγματα όπως νομίζουν, στον αργαλειό της Ιστορίας.
Τα πρώτα αποτελέσματα που προσκόμισαν στη διεύθυνση (έχουμε κανονική ιεραρχία εδώ, οριζόντια, κάθετη και διαγώνια) λένε ότι άλλο Τεύτονες κι άλλο τέκτονες, άλλο Σάξονες κι άλλο σ' άξονες και, τέλος, άλλο γάτα και άλλο αλόγατα.
Όσο για τις φρεγάτες, τη Miesens (μίζενς) και όλα αυτά τα φαιδρά που προσάπτετε, θα σας απαντήσει ο σύντροφος Δρακουμέλ τώρα που θ' ανοίξει το στόμα του για να σώσει το τομάρι του και δυο τομάρια ακόμη.
Good wines και salue moi la platane...