Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Τιτάνιος αλλά ελπιδοφόρος ο αγώνας για τη μικρή Ξανθιώτισσα
Με μία ανακοίνωση-έκκληση που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ της πόλης μας, ο Σύλλογος Ποντίων νομού Ξάνθης απευθύνεται στην ευαισθησία των Ξανθιωτών ώστε να κερδίσει τον αγώνα για ζωή.
Ο σύλλογος κοινοποίησε το ζήτημα, ανταποκρινόμενος στην ακόλουθη παράκληση μητέρας-μέλους του, για βοήθεια προς τη μικρή Μαρία: «Το Μαράκι μας. Ήταν ένα γέλιο ολόκληρη. Το προσωπάκι της έλαμπε από χαρά. Όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια γι’ αυτήν. Στα εννιά της χρόνια η παιδική ξεγνοιασιά έδωσε τη θέση της στον αγώνα για ζωή. Η Μαρία έχει σάρκωμα στη δεξιά μεριά του προσώπου της. Το σάρκωμα είναι ένα από τα πιο σπάνια είδη καρκίνου που υπάρχει. Πολύμηνη παραμονή σε διάφορα νοσοκομεία (ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Sourasky Medical Center – Tel Aviv, Olgahospital - Stuttgart), ατέλειωτες και επίπονες εξετάσεις κούρασαν την ίδια και την οικογένεια της. Λέξεις όπως βιοψία, ακτινοβολία, χημειοθεραπεία πήραν τη θέση του χαμόγελου, του παιχνιδιού, του τραγουδιού. Ώσπου μια ελπίδα σωτηρίας ήρθε από το νοσοκομείο MD Anderson στο Texas των ΗΠΑ, το μόνο νοσοκομείο παγκοσμίως που δέχτηκε να αναλάβει τη θεραπεία του παιδιού, αλλά με ένα υπέρογκο ποσό των 500 000 ευρώ. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε από την περίσσεια του συναισθήματός μας, για να ξανανθίσει το χαμόγελο στα χείλη της μικρής Μαρίας και να γυρίσει δυνατή και γερή στο σπίτι της, απολαμβάνοντας τη ζεστή αγκαλιά των γονιών της».
Η ανακοίνωση-έκκληση καταλήγει ως εξής: «Οποιοσδήποτε θέλει περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία με την οικογένεια, μπορεί να απευθυνθεί αυτοπροσώπως στον Σύλλογο Ποντίων νομού Ξάνθης, Πάροδος Θερμοπυλών 8, 2ος όροφος, τηλέφωνο 25410 78811 (Δευτέρα 17:00-21:00 και Τρίτη-Παρασκευή 08:00-12:00)».
Ο λογαριασμός για τη μικρή Μαρία είναι: "Aspis Bank" – IBAN GR 8604707210107211550002915.
ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ
Η παραπάνω ανακοίνωση ευαισθητοποίησε άμεσα τη «Θ» και τον γράφοντα, με αποτέλεσμα να έχει προωθηθεί ήδη σ’ έναν ευρύτατο κύκλο προσώπων και φορέων, ενώ ο «βομβαρδισμός» συνεχίζεται. Επειδή το ποσό είναι μεγάλο, προσπαθούμε ώστε ο κύκλος αυτός να διευρυνθεί όσο γίνεται περισσότερο, αγκαλιάζοντας όλη τη χώρα και ενεργοποιώντας τα ανακλαστικά για κάθε πιθανή βοήθεια. Έχουμε «στοχοποιήσει» υπουργεία και προεδρεία, ΜΜΕ, ομοσπονδίες, ενώσεις και συλλόγους κάθε κλάδου, προσπαθώντας να δώσουμε έκταση στο θέμα και να κερδίσουμε αυτόν τον τιτάνιο αλλά όχι μάταιο ή ανέφικτο αγώνα. Καλώντας τον καθένα να σταθεί ποικιλοτρόπως στο πλευρό της μικρής Ξανθιώτισσας.
Τέλος, από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Θεόδωρο Ρωμανίδη μαθαίνουμε ότι ήδη υπήρξαν τα πρώτα σημάδια ανταπόκρισης από Ξανθιώτες, με τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης στα ΜΜΕ της πόλης μας: «Ήδη επικοινώνησαν κάποιοι με εμάς και με την οικογένεια» είπε σε χθεσινή επικοινωνία μας, προσδοκώντας να δοθεί μεγαλύτερη έκταση στο ζήτημα τις προσεχείς μέρες.

(εφημερίδα "Θράκη")
Ας βοηθήσουμε λοιπόν και -κυρίως- ας ξεκινήσουμε τους "βομβαρδισμούς" των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων, για να επιστρέψει στην πρώτη φωτογραφία της η μικρή Μαρία ...

2 σχόλια:

chrismos είπε...

Το προώθησα αμέσως μόλις μου το έστειλες και γρήγορα φάνηκε ότι υπάρχει ισχυρή θέληση και πείσμα για ανταπόκριση.
Ήδη το μέιλ ξανάρχεται σε μένα με το πεδίο της κοινοποίησης εντυπωσιακά γεμάτο.
Αυτό ας το ξέρουν οι γονείς της Μαρίας, για ν' αρχίσουν να χαμογελούν... Κι ας μάθουν ακόμη, πως όσο κι αν κάποιοι μας αφαιμάζουν, από την ψυχή μας και την ανθρωπιά μας δεν μπορούν να πάρουν ούτε ένα κομάτι!

Να 'σαι καλά που το ξεκίνησες τόσο καλά.

theogrocer είπε...

Έκανα αυτό που μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου (πάλι του κεφαλιού μου δηλαδή...).
Ίσως ευαισθητοποιήσει εκείνους που ληστεύουν τον κοινωνικό πλούτο κι επιστρέψουν ένα μικρό αντίδωρο για κείνους, ικανό όμως να σώσει τη μικρούλα...
Να 'σαι καλά κι εσύ για τη βοήθεια.

ΥΓ: Το δημοσίευμα είναι από το... αυριανό φύλλο