Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ας μη κοροϊδευόμαστε. Η πολιτική βία χαρακτηρίζει τις εκμεταλλευτικές κοινωνίες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οσο υπάρχει εκμετάλλευση και καταπίεση, όσο ο πόθος για απαλλαγή από την καπιταλιστική βαρβαρότητα θα φλογίζει τις καρδιές των καταπιεσμένων, όσο ολόκληροι λαοί θα ζουν κάτω από το ζυγό βάρβαρων κατακτητών, η επαναστατική βία θα είναι παρούσα. Δεν καταργείται με διατάγματα. Δεν καταργείται με τον τρόμο. Δείτε τι γίνεται σήμερα στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, όπου οι λαοί παλεύουν με όλα τα μέσα ενάντια σ' έναν πάνοπλο εχθρό, εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μέσα. Αναλογιστείτε τι γίνεται εδώ και εξήντα χρόνια στην Παλαιστίνη, αυτό το παγκόσμιο σύμβολο της Αντίστασης. Το «τέλος της Ιστορίας» βρίσκεται μόνο στα σκουριασμένα μυαλά κάποιων μικρόνοων τύπου Fukuyama. Ο τροχός της Ιστορίας εξακολουθεί να γυρίζει, με κινητήρα του την ταξική πάλη, την πάλη για την απελευθέρωση και την ελευθερία.
Χρήστος Τσιγαρίδας
(με την ευχή για καλή επιστροφή)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστό, με μια επισήμανση.
Λέει "η πολιτκή βία"
Η πολιτική βία δεν σημαίνει μόνο ματ που δέρνουν ή στρατοί που σκοτώνουν. Σημαίνει και οικονομικά μέτρα, συμπεριφορά προς τον πολίτη, η χάλια παιδεία κλπ, κλπ.
Και αυτά συνιστούν βία.
Τι θέλω να πω: πως η αντίσταση εδώ και δεκαετίες (για να μην πω αιώνες) εξαντλειται στις ίδιες και στις ιδιες μεθόδους.
Η κρατική και πολιτική βία εκσυγχρονίζεται αλλά η αντίδραση-αντίσταση έχει μείνει στις μεθόδους της Γαλλικής και της Ρωσικής επανάστασης.
Και φυσικά (κρίνοντας εκ του αποτελέσματος) είναι αναποτελεσματική

theogrocer είπε...

Καλέ μου Solo τα είπες όλα πάλι!
Τα περί βίας έχει πάνω από έναν αιώνα που έχουν απαντηθεί από τον κυρ-Κροπότκιν -και όχι μόνο- που έγραφε περί άμεσης (φυσικής) και έμμεσης (οικονομικής κ.α.) βίας.
Όσο για τα υπόλοιπα που γραφεις, ειλικρινά σου βγάζω το καπέλο (μονίμως, γιατί δεν φοράω) και καλά θα κάνεις να τα πεις σε κάτι αρτηριοσκληρωτικές "επαναστατικές"... μαϊμούδες. Που ακόμα ψάχνουν απαντήσεις στις μαζώξεις των βαθέων χασμουρητών και στις "κινητοποιήσεις" που έστειλαν σπίτι τους ή στις φυλακές τις υγιέστερες δυνάμεις...

chrismos είπε...

Λίγα λόγια μόνο για τις τριφυλλοτραφείς μαϊμούδες:
Αν κάθε φορά που κάποιοι αγωνιστές (αγωνιστές λέμε, κι όχι προβοΜΑΤορες) δρουν ΕΞΩ από τις ΚΑΛΑ περιφρουρημένες κινητοποιήσεις, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας, τότε
Ζήσε ΜΑΪμού να φας τριφύλλι...
...κι άσε τον άνθρωπο homo σάπιενς να σαπίζει στο χώμα της home σαπίλας και της σπηλαιοπτικής του θαλπωρής.
Θαλμπορείς-δεν θαλμπορείς
άκου και μην απορείς:
Οι λεβέντες και οι άντρες
συνωστίζονται στις "μάντρες"!
Και τα "εκδρομοπροσκοπάκια"
κλείνουνε με ...τσιπουράκια.

Καν-καν all Άθως, δύο ορθώστε με...

theogrocer είπε...

Εδώ ένας που γύρισε από τη Γάζα, εξέφρασε την απορία του για την απουσία της κυβέρνησης!!! Τι να συζητάμε τώρα;
Κάποιοι δεν έχουν πάρει μυρωδιά τίποτε! Το "κίνημα" όμως τους προσμετρά...

theogrocer είπε...

Το "κερασάκι" στα προηγούμενα, από το "Βαθύ Κόκκινο":
"Δεν έχουμε καμιά διάθεση να σχολιάσουμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, είχε το θράσος να παρουσιαστεί στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί τους ακτιβιστές που επέστρεφαν από τις φυλακές του Ισραήλ –εδώ να το πούμε ρε γμτ. Παραείναι ο «καθεσπρωπισμός» ορισμένων συντρόφων".