Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Προς Θεσσαλονικείς κ΄ επιστολή φαύλου
Αδελφοί
Τέτοιες μέρες, για την ακρίβεια στις τρεις Ιούνη του 1972, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έγινε ο τέταρτος άνθρωπος στον κόσμο που άγγιξε το «φράγμα» των 10 δευτερολέπτων στον δρόμο των 100 μέτρων. 36 χρόνια μετά, ο πάλαι ποτέ «φτερωτός γιατρός» ενδέχεται να γίνει «φτερωτός δήμαρχος» και να σπάσει αυτό το ρεκόρ, αν από την υπόθεση των «φτερωτών ευρώ» του δήμου συμβασιλεύουσας δεν έρθουν καλά μαντάτα…
Είπα την μαγική λέξη («ακρίβεια») παραπάνω και θυμήθηκα ότι είναι της μόδας, μιας κι όλοι κατά της ακρίβειας μιλάνε. Ακόμα και ο μίστερ Φώλιας! Κάτω τα χέρια Φώλια από τα πορτοφόλια, ή όπως λέει κι ο Καββαδίας: «Κάτω απ’ τον ήλιο αναγαλλιάζαν οι ελιές (ευθεία αναφορά στο ηλιέλαιο) / και φύτρωναν μικροί σταυροί στα περιβόλια (αναφορά στις επιπτώσεις που δεν κατέγραψε ο ΕΦΕΤ, δηλαδή ο Έλεγχος Φαρμακώματος Επιμετρούμενων Τεθνεώντων) / τις νύχτες στέρφες απομέναν’ οι αγκαλιές / τότες που σ’ έφεραν κατσίβελε (εδώ παρεμβαίνουμε) στον Φώλια»! Να το δείτε, στο τέλος θα τρελαθούμε από το τόσο δούλεμα (δεν μιλάω για το δικό μου). Κι όσοι κάνουν μποϊκοτάζ –τρομάρα τους- θα πηγαίνουν στη φυλακή για… ανατρεπτική δράση.
Αλλάζουμε πλευρό και κλείνουμε μ’ ένα εξίσου σοβαρό εθνικό ζήτημα. Σπαρακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν κατά την εκφορά της σορού του σωσία του τραγουδιού στην τελευταία του κατοικία, με τιμές εν ενεργεία πόρνης. Δάκρυσαν οι λίθοι -και οι ηλίθιοι, καθώς και οι μπαταρίες η-λιθίου από τα sms- το περασμένο Σάββατο, από το θρήνο στη θέαση των ευρώ (euro-vision στα αγγλικά). Τρίτη και μακρύτερη θέση για την Ελλάδα του secret combination (ευθεία αναφορά στον αγωγό αερίου, που επαληθεύεται και από την κατάκτηση της πρώτης θέσης από την άλλη άκρη του αγωγού). Μεγάλη η συγκίνηση για την κατά Giorgakis «ελληνοπούλα της διασποράς», άλλωστε κι αυτός αμερικανόπαις της διασποράς είναι (πρόκειται για τον τύπο που δεν προσέχει πού βάζει το δάχτυλό του, αλλά και την υπογραφή του, αν κρίνουμε από την αναθεώρηση του συντάγματος και επιμέρους διατάξεις του ασφαλιστικού). Στα συν της διοργάνωσης καταγράφεται το γεγονός ότι το Βελιγράδι βαδίζει στο δρόμο της… ανάπτυξης, λίγα χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς από αυτούς που το εξώθησαν σ’ αυτή την ανάπτυξη.
See you around…
("Εξώστης" - Θεσσαλονίκη)

5 σχόλια:

Πάνος Παπαδόπουλος είπε...

Εν στάσει πρό τι: Νομίζω ότι παρ' εξήγησες το «φτερωτός». Δεν είναι από το «φτερό», α, la από το «φτέρη». Δεν e-χυσ' άκου συ την παρ' Ίμια: γιατρός τη φτέρη κούναγε, κακό της κεφαλής του;

Εν στάσει δεύτε ρει: Ο Φώλιας είναι επι τύχη μεν ως επι χειρ ιμάτια ας, που μας ταΐζει φώλιες μέσω Goddy's;

Εν στάσει Τρίτ(σ)η: Αφήστε ήσυχη την Καλομοίρα γιατί θα γίνει της κακομοίρας!

theogrocer είπε...

1. Toy δυο είναι: έτσι κι αλλιώς ο γιος του παπα-Γιώργη θα γίνει λαγός.
2. Μην asshole ου μαστέ με fun τ' άσματα
3. Γιατί; Θα το piss στον Αθηνιόνιο τον Εγκιβωτιστή;

chrismos είπε...

(Δία, βάζετε τράγου δ' όντας):
Με σ' αστό δήμο τις
ποτίζαν τις ελιές
και φύτρο-νάνοι κοπριές
στα περί Φώλια
nich τα εξ Αργυρώ,
Νώνταν έπειτα yes
τότε που σ' έφεραν
στη μπόλι μονοπώλια.

Δει μ' αργό μπαστούν' ω βλάχε
κι έπος να 'σαι στολής, ωωωω!...
(φέρτε το μαύρο μπάνικο στυλό το κοφτερό)
στον κήπο της, Καίσαρ,
Γιάννης σε Πειραιά από πίσω
μα και μεστό κατάστημα
κι α΄ λιπολίθαρο.


(ζει τόση γνώμη α΄ποτό Νίκο -δες πότη!...- γι αυτούς τους τοίχους, αλλά ένιωσα con τάστα χορικά μου είδα τα...κι έγραψα ποιητή κι η εΝ οίκω κάβα αδεια)

Σύ ή γιου άρα und
Master μ' αστέρ' των επί φαύλων επί στολών(!!!)

theogrocer είπε...

Μυζεί τάσι γνώμη. Εις τοίχοι σούπερ ή ποιούν τη μη γεια το blog-Άκη. Si ΗΠΑ's: εις ΕΟΝ έως Γκαφαδίας!

chrismos είπε...

Ζευγάρ' ιστό κι αν τα πω δίδω.
Όσο γιατί γύρω βυζιών έχωνα πω τούτο:

"Έχωνα μυστικό μες στης
ντουλάπας μου τα βάθη
κανείς δεν το 'χει μάθει
και ποτέ δεν θα το πω
να μείνει θέλω πάντα δικό μου,
το μυστικό μου
αυτό το ρούχο σαν νυχτικό μου,
το αγαπώ (δις)

(ρε friend)
Έχω ένα μυστικό
μες στη ντουλάπα κρυμένο
και πρώτη μου φορά
το πάω Γύρωβυζών.
Έχω ένα μυστικό
απ' τη γιαγιά χαρισμένο
κι ήρθ' η ώρα να το πω:
My secret κομπινεζόν"

Άλεκ ωσάν κελλάρι ως