Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Είμαι ένας φανατικός οπαδός της ελευθερίας, αφού τη θεωρώ το μόνο μέσο με το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί η ευφυΐα, η αξιοπρέπεια και η ευτυχία του ανθρώπου. Όχι της επίσημης «ελευθερίας» που παραχωρείται, μετριέται και ρυθμίζεται από το κράτος, μία απάτη που αντιπροσωπεύει τα προνόμια των λίγων που στηρίζονται στην σκλαβιά όλων των υπολοίπων. Όχι της ατομικής ελευθερίας, της εγωιστικής, ποταπής και πλαστής που προωθείται από τη σχολή του Ρουσσώ και όλων των άλλων σχολών του αστικού φιλελευθερισμού, η οποία θεωρεί ότι τα δικαιώματα του ανθρώπου είναι περιορισμένα από τα δικαιώματα του κράτους και αναγκαστικά συνεπάγεται την μείωση των δικαιωμάτων του ατόμου στο μηδέν.
Είμαι ένας πεπεισμένος υποστηρικτής της οικονομικής και κοινωνικής ισότητας, επειδή γνωρίζω ότι χωρίς αυτή την ισότητα, η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ηθικότητα και η ευμάρεια των ατόμων, καθώς επίσης και η ευημερία των εθνών, δεν θα είναι ποτέ τίποτε άλλο παρά ένα μάτσο ψέματα.

Mikhail Bakunin - "Marxism, freedom and the state"

5 σχόλια:

chrismos είπε...

Ρε, εδώ ο Σισέ ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς παραμονές του ντέρμπι και μεις θα ασχολιόμαστε με το Μπακούνιν;;; Έλεος!..

theogrocer είπε...

Τώρα Μέκκα nes.com άτια! Μίμε a posto μόνης έτσι!
Ζήτω! Τα 'πινα συν γνώμη.

Unknown είπε...

ΣΙΣΕ = Μπουκάλι
ΤΖΙΜΠΡΙΛ=ΓΑΒΡΗΙΛ
Μάλλον βλέπω να μένει μπουκάλα ο Γαβριλομπούκαλος αγαπητέ Chrismos.
MΠΑΚ ΟΥΝ ΙΝ =Μέσα οι Ούνοι από την πίσω πόρτα.

Unknown είπε...

Κάποτε υπήρχε ένα σποτάκι για τα ναρκωτικά που έλεγε η ζωή είναι μαγκιά κλπ.
Η απάντηση ενός φίλου είναι θαύμα.
"Η Ζωή είναι χοντρή και είνζι κομμώτρια"

theogrocer είπε...

Η ζωή είναι μία: η Λάσκαρη. Αλλά έχει λασκάρει...