Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

B V R D O L O G I V M
Πλησιάζουν Χριστούγεννα και συνηθίζονται οι ιστορίες και οι μύθοι. Ιδού:
Η ιστορία του κειμένου που κρατάτε στα μπροστινά πόδια σας, προέρχεται από τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας, τα απόκρυφα ευαγγέλια της Ζωντανής Λίμνης και τα Δευτερόκολλα των Κουφών της Λυών. Για να μην πέσει επάνω σας η κατάρα του Αγίου Σουλπικίου, πρέπει να το διαβάζετε από αριστερά προς τα δεξιά και από επάνω προς τα κάτω. Μην επιχειρήσετε να το διαβάσετε την 29η Φεβρουαρίου, γιατί η ημέρα αυτή δεν υπήρχε όταν γράφτηκε. Όταν τελειώσετε την ανάγνωση να το αντιγράψετε σαράντα φορές και να το στείλετε με e-mail σε ισάριθμους χρήστες. Μην το αμελήσετε γιατί ένας που το έκανε μόνο 39 φορές, είδε στον ύπνο του τον Άγιο Σουλπίκιο κι από τότε κλείστηκε σ’ ένα δωμάτιο με μια τηλεόραση και τρελάθηκε. Ένας άλλος που το πέταξε στα σκουπίδια, βγήκε από το δωμάτιο της τηλεόρασης και τρελάθηκε κι εκείνος. Γι’ αυτό αντιγράψτε το και στείλτε το ΤΩΡΑ.
Το κείμενο αυτό το ζήτησαν πολλά κανάλια για να το κάνουν σίριαλ, όμως η κατάρα του Αγίου ενεργοποιήθηκε αμέσως σε αντίθεση με κάποιους λογαριασμούς ή κινητά. Σεισμοί και μπουρίνια στη γειτονιά μας, υπνηλία στη Βάσω Παπανδρέου (αυτό φαίνεται εύκολα στο βλέμμα της), μόνιμη κώφωση στον Σαρακατσάνο άλλοτε υπουργό και εκατόν πενήντα κιλά επιπλέον στο κρεββάτι της Νατάσας εδώ και κάμποσα χρόνια (twins not included). Αυτά ήταν μόνο η προειδοποίηση. Ακολούθησε η μακρά γαλαζοποίηση της χώρας και ειδικά της συμβασιλεύουσας, με μπλε δήμαρχο, μπλε νομάρχη και μπλε υπουργό Βόρειας Ελλάδας, τόσο που νόμιζε κανείς πως ζει στο στρουμφοχωριό και περιμένει τον Δρακουμέλ οινοποιό και τη λύτρωση. Υπό το βάρος της απειλής, αποφασίσαμε να μην δοθεί το κείμενο στα κανάλια και να κρατήσουμε τα δικαιώματα αντί για τα ευρώ. Δεν δημοσιεύουμε το κείμενο, που βρέθηκε σε πανάρχαια λακκούβα της οδού 26ης Οκτωβρίου, της δυτικής εισόδου-κόσμημα της πόλης. Δημοσιεύουμε όμως τα ιστορικά στοιχεία της διαδρομής του στους αιώνες:
Τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου (23 προς 24 Αυγούστου του 1572) ένας γερμανός γιδοβοσκός, ο Χανς Κολοβάρενγκεμ είδε ένα φλεγόμενο αντικείμενο να πέφτει από τον ουρανό. Με τρόμο πλησίασε και είδε πως επρόκειτο για ένα κείμενο, κάτι που έβλεπε για πρώτη φορά. Γιατί, άσχετα με το τι είναι τώρα, όλοι οι Γερμανοί μέχρι τον 16ο αιώνα ήταν γιδοβοσκοί και δεν είχαν ξαναδεί κείμενα, με φωτεινή εξαίρεση τον 13ο αιώνα που γράφτηκαν οι μαλακίες των Νιμπελούγκεν. Ο γιδοβοσκός πήρε το κείμενο και ταξίδεψε ως το Βατικανό, αφού εκεί βρισκόταν ο πλησιέστερος εγγράμματος, ο Πάπας Πίος ο Ε΄ και του το έδωσε να το διαβάσει. Από τις πρώτες γραμμές ο πεφωτισμένος λειτουργός του Υψίστου κατάλαβε προς πρόκειται για θεόπνευστο έργο και το κράτησε στην αγία έδρα, δίνοντας πέντε χρυσά σκούδα στον γιδοβοσκό για ν’ ανοίξει πανδοχείο στο Βάρβαρμπουργκ, στις Βαυαρικές Άλπεις. Κάποιος ρουφιάνος όμως το σφύριξε στην Αικατερίνη των Μεδίκων, την αγία αυτή μορφή του καθολικισμού που τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου μαζί με τον Φίλιππο Θ΄ έδωσε εντολή για τη σφαγή χιλιάδων καλβινιστών (διαμαρτυρόμενων). Χωρίς να χάσει καιρό, η Αικατερίνη έστειλε έναν άλλο ρουφιάνο στο Βατικανό για να κλέψει το ιερό κείμενο (ανέκαθεν οι ρουφιάνοι ήταν είδος εν υπερεπαρκεία). Η αποστολή είχε αίσιο πέρας κι έτσι το κείμενο έφτασε στην Αικατερίνη, έπεσε όμως πάνω της η κατάρα του Αγίου Σουλπικίου που το συνόδευε. Κι όπως κάθε εριστική, ραδιούργα και εξουσιαστική φύση, προσβλήθηκε από σεξουαλική ψυχρότητα (ήταν ήδη ανοργασμική όπως η πλειονότης), κάτι που απομάκρυνε το σύζυγό της Ερρίκο Β΄ και η Αικατερίνη ψόφησε στο Μπλουά της Γαλλίας μαγκουφασιόν (all alone). Ο αντικαταστάτης του Πίου, Πάπας Γρηγόριος ΙΓ΄, μόλις καθάρισε την αγία έδρα από τα ποντίκια και το αιώνιο σαράκι που την έτρωγε, έστειλε τρίτο ρουφιάνο με σκοπό την επανάκτηση του απωλεσθέντος κειμένου, κάτι που επετεύχθη χάρη στη μοναδική δεξιοτεχνία των ρουφιάνων να τα καταφέρνουν πάντα. Όμως ο Άγιος Σουλπίκιος έστειλε τη νόσο του Αλτσχάιμερ που τότε λεγόταν απλά μαλάκυνση στον Πάπα, με αποτέλεσμα το κείμενο να παραμείνει ξεχασμένο στα σεντούκια του Βατικανού για τέσσερις αιώνες. Πριν λίγα χρόνια, ένας άλλος βόρειος με Αλτσχάιμερ που κατέκτησε τηα αγία έδρα, ο Πάπας Ιωάννης-Παύλος, ανακάλυψε το βιβλίο το οποίο όμως απέσπασε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να εμπνευστεί και να γράψει εκείνες τις μαλακίες που θεωρεί ποιήματα (από εκεί αντλεί την έμπνευσή του και ο μέγας έλλην ποιητής Τηλέμαχος Χυτήρης). Εδώ παρενέβη έτερος δεξιοτέχνης του είδους, ο στρατηγός Τσουκάτος, ο οποίος απέσπασε το κείμενο και το έδωσε στον πρώην κύριο Σημίτη. Εκείνος, σπουδασμένος στην Γερμανία και έχων την ανάλογη παιδεία (με την βαρβαρότητα καλλωπισμένη κι αθέατη στα γονίδια) ούτε καν ασχολήθηκε με ένα κείμενο που δεν έβλεπε να αποφέρει υπερκέρδη, διώχνοντας μάλιστα και τον πιστό του Τσουκάτο (θα θυμάστε…) Έτσι, δεν ήταν καθόλου δύσκολο για μας να μισθώσουμε έναν ρουφιάνο της δημόσιας διοίκησης και να φτάσει στα χέρια μας το θεόσταλτο κείμενο.
Η Ευρώπη πλήρωσε με βαρύ τίμημα την ασέβεια που επέδειξε προς το ιερό κείμενο. Οι Γάλλοι απέκτησαν δυσάρεστες σωματικές οσμές (έχετε μυρίσει άρτι αφυπνισθείσα γαλλίδα;) και αναγκάστηκαν να επινοήσουν αρώματα για να τις καλύψουν. Οι αγγλίδες έπαθαν ψυχρότητα κι οι άγγλοι «το γύρισαν», η Ιταλία και η Ελλάδα έγιναν αεροδρόμια του ΝΑΤΟ (η δεύτερη έγινε και τύποις θεραπαινίδα των γερμανών), η Σουηδία παρουσιάζει υψηλότατο δείκτη αυτοκτονιών κι οι Ελβετοί καταδικάστηκαν ν’ αρμέγουν αγελάδες και να φτιάχνουν ρολόγια. Οι Βέλγοι προσβλήθηκαν από την κατάρα των διοξινών που τρέλλανε αγελάδες και κοτόπουλα, η Γερμανία πλήρωσε μερικές πολεμικές αποζημιώσεις, η Ισπανία «έφαγε» βόμβες με αλλόδοξη θεία παρέμβαση (πάντα υπήρχε αγαστή συνεργασία και σύμπνοια μεταξύ των εξεχουσών προσωπικοτήτων των θρησκειών), ενώ Ρωσία και Γιουγκοσλαβία απλά καταστράφηκαν.
Για τους λόγους αυτούς δεν μεταφέρουμε το περιεχόμενο του κειμένου. Απλά σας παραθέσαμε την συγκλονιστική ιστορία του, για να σας δώσουμε υλικό για το τζάκι. Είτε να το διηγήστε δίπλα του τις μέρες των Χριστουγέννων είτε να το τυπώσετε και να το χρησιμοποιήσετε απλά ως προσάναμμα.
(clopyright: Theogrocer - recycled, motorcycled. All rights reserved – no preservatives - avoid litter - kill the cop inside you - God shave the queen).

21 σχόλια:

Penny είπε...

ιστορίες για αγρίους
από φαινομενικά εξημερωμένους..
αγκρρρ!

theogrocer είπε...

Βλέπω ότι ξημερωθήκατε για να αγριέψετε!

Penny είπε...

μάλλον το αντίστροφο συνέβη: αγρίεψα για να ξημερωθώ..
:)

theogrocer είπε...

Και το έλεγαν οι ΤσαλιγοπουλοΚοτσιραίοι: "Ας μείνουμε να δούμε το εξημέρωμα"... Φαίνεται όμως να υπερίσχυσε η Κανά ("όσοι σέρνονται τις νύχτες πέφτουνε σε μαύρες τρύπες").

Penny είπε...

δεν είπε όμως και ότι, όσοι σέρνονται τις νύχτες
σέρνονται και τις μέρες..απ' τη νύστα!
αυτό είναι το κακό με τα τραγούδια λένε τα μισά
:)
δε βαριέσαι,τελευταία μέρα σχολείου, χιχι

theogrocer είπε...

Τυχερά σχολιαρόπαιδα! Για σας είναι οι γιορτές.

Πάνος Παπαδόπουλος είπε...

Μεγαλείο δες! Μεγαλειώδες! Μέγα λείο δες! Μεγάλε ιώδες! Με γάλε Ιω δες! Σιγά και δε θα κάνω προσάναμμα στο, ανύπαρκτο άλλωστε, τζάκι το χείμαρρο της έμπνευσης που σε συνεπήρε. Όλα τα (κ)λεφτά «οι μαλακίες των Νιμπελούγκεν» ως απαρχή της γερμανικής κουλτούρας. Κόβω το σχόλιο για να μελετήσω περαιτέρω το ευρωπαϊκό μανιχέστο…

Penny:
Δεν το ήξερα ότι πας ακόμη σχολειό! Μη χειρότερα Θεέ μου, έσπασα το ναργιλέ μου. Θα με πάνε μέσα για παιδοφαντασιώσεις.

chrismos είπε...

Τιμία αργή απωλειαι μίσησαν, τις πολλές σου δεις!

theogrocer είπε...

Πάνο
Με φέρνεις σε πολύ εύκολη θέση. Είμαι τρίο Φροσύνη μου. έπειτα Σίσυ οπή...
Chrismos
Αργή Α.Μ. ή ΤΙR, πάσι σκάκι ass

Πάνος Παπαδόπουλος είπε...

chrismos :-)
Εγώ ξέρω ότι το μάλλα capo λείε μισή σαν, τίμα Λάκη, άου! δεις.

Πάνος Παπαδόπουλος είπε...

Ξανά δια βάζοντας τόκοι μένω, α, ναι ρωτώ το προ ηγούμενο σχόλιο και λέω ότι όλα τα λεφτά είναι αυτό με εκείνον τον ταλαίπωρο που κλείστηκε με την τηλεόραση σε ένα δωμάτιο και τρελάθηκε. Πραγματικά, δεν μπορώ να βρω χειρότερη τιμωρία. Παρά λιλά θυμήθηκα και τη συνέντευξη κάποιου μπακάλη στην εφημερίδα (μετά + χωρείς έως) περί τηλεαντιρρησία + είδησης. Εύγε πάλι!

Πάνος Παπαδόπουλος είπε...

Στο σημείο που λες για τον Πάπα Πύο, έχω κάποιες εν στάσεις: Απ' όσο γνωρίζω, το κείμενο-μετεωρίτης ήταν τυπωμένο από κάποιον ονόματι Γλουτ' εμ Βέβαιο. Ο Πύος, μόλις το διάβασε, δεν "το κράτησε στην αγία έδρα" όπως αναφέρεις, αλλά "κράτησε την αγία έδρα" γιατί, όπως λένε οι πηγές μου, το κείμενο τον πανικόβαλε και του έφερε κάποιου είδους ακράτεια. Όσο για την Κατερίνα την ανοργασμική, δεν έχω ιδίαν άποψη για να σου πω στα σίγουρα. Τα υπόλοιπα νομίζω είναι SOS τα.

theogrocer είπε...

Πάνο
Δις τοιχώς τη συνέντευξη εκείνη της πέταξαν τα μάτια. Έκοψαν ό,τι σημαντικό κι έβαλαν τα απ' έξω - απ' έξω και με τρόπο απλοϊκό. Με νηπιακή διάρθρωση, την έκαναν να απευθύνεται σε νήπια...
Όσο για τα στοιχεία του ιερού κειμένου, η κουβέντα είναι με γάλλοι και δεν τέλη όνοι εδώ. Σκέψου μ' όνο ότι την αγία έδρα διεκδίκησε κι ένας αφρικανός φύλαρχος (ρας), αλλά δεν του την έδωσαν γιατί τότε θα λεγόταν Πάπα-Ρας.
Καίει Σάλλα; Με υγεία!

Πάνος Παπαδόπουλος είπε...

Οι εκδοτικοί απόπατοι (εφημερίδες τις λέμε) τα συνηθίζουν αυτά. Ακόμη όμως και σε νηπιακό περιτύλιγμα, Ηρώ Χάλα ήταν όλη δική τους· του τριάντα φίλο πούλου (μετά συγχωρήσεως), του Χατζή Νίκο λαού (μετά συγχωρήσεως δις) και του Pretender is (τρις).

chrismos είπε...

Πάνο,
Σωστή η παροιμία σου, αλλά για πες μου:
Πώς γίνεται να θυμάσαι το "chrismos" κάθε φορά που θέλεις να εκτονωθείς βρίζοντας;;;
Τί απωθεί μένα;...

Penny είπε...

Παναγιώτη
δεν φταίς εσύ, η φαντασία του theo τα φταίει και σε παρασύρει..
δεν το ξέρετε, παιδάκια, πως οι δάσκαλοι χαίρονται περισσότερο με τις διακοπές από τους μαθητές;
ως προς τα άλλα "δικαίωμα στο όνειρο"..

Ανώνυμος είπε...

Γαμώ τα κείμενα (γιατί οι Γαλλίδες δεν μου κάθονται κι ας μυρίζουν)
Έστειλα το μέηλ 40 φορές. Πήγα και κατά θάλασσα τ' απόγευμα να πηδήξω και 40 κύματα (γιατί ούτε και οι Γερμανίδες μου κάθονται), αλλά ήμουν άτυχος. Στη βόρεια Κρήτη άμα ξεσκίζεται ο νοτιάς τα κύματα πάνε προς το πέλαγος.
Δεν μπόρεσα να τα πηδήξω.
Τώρα θα πάω να κοιμηθώ με κάτι σώβρακα και φανέλες που έχω κρατήσει απο το στρατό γιατί , τη βλέπω τη δουλειά, θα δω στον ύπνο μου τον άγιο Σουλπίκιο φαντάρο.

theogrocer είπε...

Πάνο
Δόξα εν υψίστοις θεώ
Chrismos
και επί γης ειρήνη
Penny
εν ανθρώποις ευδοκία

Penny είπε...

theo
ευχαριστώ, αν και δεν είμαι σίγουρη
:)

chrismos είπε...

Σ' όρη που διακόπτω την three σκεφτική κατ' Άνοιξη, αλλά σκέφτομαι να ...σ' άσπρο τείνω ευωχία (φαγοπότι σε γιορτινό τραπέζι):

Δόξα any ψήστης, theo
κι επείγει, σειρήνα,
εν ανθ' ροπη σ' ευωχία.

theogrocer είπε...

Penny
Κανίς μας δένει, ναι...
Chrismos
Ξέρει η σκάλα ό,τι δρόμο. Λόγοι Τέο law ήμερο τση Bush η...