Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Προς Θεσσαλονικείς λα΄ επιστολή φαύλου
Αδελφοί
Κάποιοι αργόσχολοι που δεν δαπανούμε ούτε δευτερόλεπτο θύοντας στον τηφλεοπτικό βωμό, διατηρούμε το προνόμιο της φιλομάθειας διαθέτοντες ακόμα χρόνο για βυθοσκοπήσεις και ματιές πίσω από τα πράγματα. Εν αντιθέσει προς τους πολυπράγμονες και διαρκώς ασθμαίνοντες που ρυθμίζουν τις τύχες τους καταστρέφοντας τις δικές μας. Οι δε υπόλοιποι, απλά μηρυκάζουν από τα έτοιμα που τους διανέμει –delivery- η τηλεοπτική δημοκρατία μας. Anyway (δανείζομαι τη λέξη από χαριτόβρυτες συναδέλφους κοσμικών στηλών), δεν θα μαλώσουμε τώρα επειδή η εθισμένη πλειονότης κοροϊδεύει εαυτόν και νοημοσύνη της ολημερίς, για να δεχτεί –αντίστροφα- τη χλεύη εκείνων όταν μένει με τον εαυτό της (αν μένει ποτέ…).
Λοιπόν, φαίνεται πως ο πρωθυπουργός έχει κάνει πολλά τάματα τότε που πήγε στην Τήνο (τίνος είναι η Τήνος, αλήθεια; Γιατί τις προάλλες σουλατσάριζαν εκεί κάτι καραβάκια… επενδυτών). Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ο καταλληλότερος επιμένει να έχει επώνυμο δώδεκα γραμμάτων ο επί της ανοικονόμητης οικονομίας υπουργός! Πέρα από αυτό, έδιωξε ξεσαμάρωτο τον προκάτοχο πάνω που βρήκαμε σαμαρά… Στο μεταξύ, στο «Crazy Horse» ψάχνουν κιθαρίστα που να ξέρει και λίγα λογιστικά για να βοηθάει κι εμείς δεν έχουμε ούτε νέο από τον –άλλον ένα- καρατομηθέντα τσάρο.
Κατά τα λοιπά, είδαν κι έπαθαν να εγκαινιάσουν την κάθετη στην ΠΑΘΕ via Egnatia (θα το ξανακάνουν, στοίχημα;) και να τα προβλήματα. Μερικοί που τόσο καιρό δεν μιλούσαν –τώρα τιμήθηκαν με επιφοίτηση;- δεν θέλουν να λέγεται έτσι! «Τι είμαστε, ρωμαίοι; Να λέγεται μεγάλου Αλεξάνδρου ή μακεδονική οδός» πρότειναν κύκλοι τινές και πολύ σωστά. Άλλωστε, το λιμάνι της συμβασιλεύουσας λέγεται «Μακεδονία», ομοίως και το αεροδρόμιό της, μουσεία, εφημερίδα, ομάδες, ομοίως και ο χαλβάς της, ο περιβόητος μακεδονικός του Χαΐτογλου. Όλα τα πέριξ λοιπόν πρέπει να έχουν αυτό τον προσδιορισμό, ακόμα και ο βιολογικός του λιμανιού, αδελφοί του μακεδονικού Εξώστη.
Δεν βγάζω άκρη ο βραδύνους. Κι έτσι μοιραία στρέφομαι στις δυο μεγάλες πρεμιέρες του μεγάρου μουσικής της δενδροκτόνου Κακλαμανείου πρωτευούσης, στηλιτεύοντας τον ρατσιστικό διαχωρισμό των Γαβρά-Αγγελόπουλου. Γιατί στην ταινία του δεύτερου να παρίσταται ο Πρόεδρος –τι θα πει ποιος Πρόεδρος;- και στου πρώτου όχι; Όποιος γνωρίζει την απάντηση, ας την πει και σ’ εμάς. Κι όποιος γνωρίζει εμάς, ας το πει στην απάντηση. Τα εκτιμάει κάτι τέτοια…
("Εξώστης" - Θεσσαλονίκη)

6 σχόλια:

chrismos είπε...

Πώσκατά 'φερες κι Έδεσσες το Γκούφυ (crazy) με το παρ' άλογο(horse)!
Άλογος-Γκούφυ στο Crazy Horse!
Κιθαρίστας ή ντράμερ?
Κιθαρίστας INTERAMER...

Ω σόγια των γιατρών (πίσω γλέντι) κ.α. κλαμα knee, τον φαντάζομαι να τραγουδάει
όχι Γιώργο Μιχαήλ, αλλά George My CL(ass):
"Last Christmas
a gay view my heart
Last Christmas
not a tree to cut..."

theogrocer είπε...

Talk ερώ εκείνω ο Γαϊδουρομπερές ή Μουλαροτραγιάσκας (κατά κόσμο Αλογοσκούφης) ήτανε peak Eros.
Μύξα να! Να φέρεις τον Ομέρ Πριόνη. Ass τυρίσουμε ε ναέ πίπαι δω...

chrismos είπε...

Eμ Athina κάνω;
Αφού είναι καλλικέλαδος,
κ."Αλίκη" Ελλαδος,
καλή και λαδώσ',
καλει-κι-έλα-δω "αγόρι"(!...)
Λάτρης των αρωΜΑΤων και της Γαλλοιkiss κωλον(ή ass),
(εξ ου και της Σοφή ασβέ μπω)
κι ελα τρεις της κλASS οικισμου συκής
και θαυμ' αστοίς του Πουτσίνι
(Allougra ma non troppo)
Και δένει, ναι, μόνος του...
είναι καιω... υπ'ass"πιστής" του:
ως κατ' όψιν Άκης

(Δεν έχω τίποτα με τους homme οφειλω φιλους. Αλλά ίσοι χαμένοι π' ΟΥΣΤ! αράδες μάνα κατέβουν...)

Πάνος Παπαδόπουλος είπε...

Έμαθα ότι μετά τον Πουτσίνι θα ακολουθήσει άγριο ξεκώλιασμα στην τέταρτη δόση. Είναι αλήθεια;

(Συγγνώμη για τη γλώσσα μου, αλλά δεν είμαι και baby νιότης)

Πάνος Παπαδόπουλος είπε...

Όσο για τον τσάρο, εγώ ξέρω ότι τον έλεγαν Αρσένη. Στη σημερινή εποχή πού τσαρος πια; Τώρα έβαλε τη γυναίκα του στο πόδι του και μη ρωτήσεις "πού τσαρα", η τσάρα έχει και όνομα: Λούκα, απ' το Παλούκα…

theogrocer είπε...

Σεφ ω βυζί το ξεκώλιασμα τώρα πια; Πονούν ωρέ τα παλικάρια;
Ω σόγια τη Λούκα, ρώτησα αλλά δεν την ξέρει ο θυρωρός.