Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Προς Θεσσαλονικείς ν΄ επιστολή φαύλου
Αδελφοί
Η ζωή είναι ένα δράμα. Σήμερα είσαι εδώ και αύριο πάλι εδώ…
Το φυλλόχρηστο (ναι) Εξώστειο κοινό θα το γνωρίζει ήδη, ημείς όμως οφείλομε να το επισημάνομε: πλυθείτε και ετοιμαστείτε δι’ αχαλίνωτο παθητικό sex αδελφοί, διότι κάθε 51,5 χιλιόμετρα θα υπάρχουν και διόδια στη via Egnatia! Δι’ όσους οι αισθητήρες φρίκης έχουν εξασθενήσει, αυτό σημαίνει διόδια κάθε είκοσι λεπτά διαδρομής, άντε μισάωρο δια τους ολιγότερο βιαστικούς! Τόσον βγαίνει (πηλίκο) αν ως καλά και επιμελή παιδάκια της δια βίου και δια βίας μαθήσεως, διαιρέσομε το συνολικό μήκος των 670 χιλιομέτρων (διαιρετέος) με τους 13 σταθμούς διοδίων που θα κατασκευαστούν (διαιρέτης). Μάλλον δεν βελτιώθηκαν και πολύ τα πράγματα από τον καιρό του Θησέα (και δεν αναφέρομαι εις το πρόγραμμα των ΟΤΑ). Εκείνος, δια μία διαδρομή Τροιζήνα-Αθήναι, συνάντησε πέντε ληστάς. Εγγύς της Επιδαύρου τον Περιφήτη, εις τον ισθμό της Κορίνθου τον Σίνη τον Πιτυοκάμπτη, στην Κακιά Σκάλα τον Σκίρωνα, στην Ελευσίνα τον Κερκύονα και στον Κηφισό τον Προκρούστη. Επειδή η μυθολογία είναι σχηματική, εύκολα αντιλαμβανόμεθα τον συμβολισμό και τα ρέστα… Πάντως, μάλλον καλώς έλεγε ο ηγαπημένος Jack Kerouac ότι «ο σύγχρονος άνθρωπος θα περάσει από τη γη απλώς με λίγες γέφυρες και λίγη σκόνη παραπάνω…».
Όσο για τον Giorgos που πήγε με τα πόδια στο Πολυτεχνείο, μην το κάνομε και θέμα. Αν ήτο μάγκας ας πήγαινε με ποδήλατο! Είπαμε, η οικογένεια τη γλίτωσε τοσάκις, δεν θα πάει τελικά από πέσιμο…
Με το που η μανιβέλα έβαλε μπρος την κυβερνητική μηχανή, άρχισε να τρυπιέται από ενέσεις (ρευστότητας) η αγορά. Μάλιστα, μαθαίνω από ένιους φίλους αντιεξουσιαστάς ότι ετοιμάζονται να βάλουν χέρι και στον τυφλό Τειρεσία. Ωστόσο, ας έχομε το νου μας διότι άλλο κάλος κι άλλο Πάγκαλος, μην μπερδεύομε τον Δρούτσα με τη βούρτσα και τον Κουβέλη με τα κουβέλια που σάπιζε το μέλι του Καββαδία. Μπεγλίτης (beg) δεν είναι βρισιά κι ας εμπιστευθούμε την υπόδηση ανθρώπων τε και ζώων εις Παπουτσή και Πεταλωτή. Όμως, προς τα πού ρέπει ο Ρέππας, τι φάρας είναι ο Κατσιφάρας, ποια τα χούγια του Βούγια και τι μπάτζετ έχει η Μπατζελή; Πόσα ερωτήματα δια την κυβέρνηση των αντιεξουσιαστών!
Δόξα τω λαώ, που λέει κι ο θεός…
("Εξώστης" - Θεσσαλονίκη)

1 σχόλιο:

chrismos είπε...

-Ποιας χέση έχει ο Σγουρός με τον Κατσαρό;
-Είναι ο Σγουρος Σιγουρος;
-Άραγε κάθε βάτραχος μ' ένα φιλί γίνεται πρίγκηπας; (π.χ. Αντώνης Σαμαράς+kiss=Αντώνης Σαμαράκης;;;)
-Ο Κακαλαμανης έχει μανία με τα κάκαλα;
-Ποιοι φωνάζουν "α, ρε Πάχτα, are παχτα, άρπαχτα!";
-Παπούλη ass θα πει κωλόγερος;

Ατελή ώτα αίρω· τίμα τα "φ" ήλε μου...
Κυανα παντι ταώς είν' ήθος...