Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Προς Θεσσαλονικείς ξζ΄ επιστολή φαύλου
Αδελφοί
Παρά τας φιλοτίμους προσπαθείας του υπουργείου Προ-πο, δεν παύουν τα δημοσιεύματα του αστικού, υπεραστικού και βουκολικού τύπου να υπενθυμίζουν ότι η χώρα έχει μετατραπεί εις Σικάγο. Κατά τον αείμνηστο εθνάρχη, είχε πρωτίστως μετατραπεί εις «ένα απέραντο φρενοκομείο», αλλά αυτό μάλλον είναι κάτι που έχει παγιωθεί ως δεδομένο στην κοινωνική συνείδηση, γι’ αυτό και δεν τυγχάνει αναλόγων συζητήσεων. Σικάγο λοιπόν, αφού την άλλοτε τακτική των αναρχοκομμουνιστοσυμμοριτών ακολουθούν πλέον οι μετανάστες, ερχόμενοι να μας πάρουν όχι μόνο τις περιουσίες και τις δουλειές, αλλά και τις ζωές!
Μέρα που είναι το Σάββατο (ουχί αργία ή απεργία, αλλά της αγίας αγωνιστικής τσιπουροποσίας δια τους «επαναστάτας» και των αγίας εκδρομής και τιμίου «πιασίματος του μαγιόξυλου» δια του λοιπούς), πλείονες εξ ημών ίσως επιθυμούμε η χώρα να μετατραπεί εις Σικάγο, αλλά –συγκεκριμένα- του 1886. Να γίνει πλατεία Haymarket η Αριστοτέλους, με νέα αιτήματα και όχι πλέον το οκτάωρο (το οποίο αφού κερδήθηκε δι’ ολίγον μετατράπηκε εκ νέου εις δωδεκάωρο). Ευχαριστώ δια την συμβουλή σας να μην κοιμάμαι ξεσκέπαστος και βλέπω χαζά όνειρα….
Η μέρα φεύγει… το Johnny Walker και το Monetary Fund έρχονται… Εις τα αποστακτήρια του κοινωνικού πλούτου, οι εργάτες αναμένουν να «ωριμάσουν αι συνθήκες» πετώντας καπάκια εις βαρέλια, αντί να πετούν βαρέλια δια να καπακώσουν τους οχετούς, απ’ όπου ξεπηδά αυτός ο εσμός των απίθανων, ακόρεστων βδελυγμάτων… Η μέρα φεύγει, αυτή τη φορά για πάντα…
Η συγκλονιστικοτέρα απασών των ειδήσεων της περασμένης εβδομάδος, ήτο ασφαλώς ότι ευρέθησαν διευθυνταί και υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων να χρηματίζονται! Δηλαδή να δικαιώνουν επί προσωπικού την ονομασία, μεταφέροντας money εξ ουρανού μέσω δικτύων, υπέρ των ιδικών των υποδομών… Κυριολεκτικά έπεσαν από τας νεφέλας και δεν μπορούσαν να πιστέψουν εις τα ώτα και τα τηλεοπτικά όμματά τους αι στρατιαί των ιθαγενών άμα τη πληροφορήσει. Οι παραπάνω απολαμβάνουν τον δεδομένο σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητος, τα ονόματά των δεν εδόθησαν εις τη δημοσιότητα, οι οικίες τους δεν εκκενώθηκαν, δεν έγιναν λαμπόγυαλο και δεν τις επισκέφτηκε καμία κάμερα (αλήθεια, είχαν καλαμωτές;) και οι λογαριασμοί τους παραμένουν εις το απυρόβλητο, μαζί με την μη ενοχοποίηση των προσωπικών και κοινωνικών σχέσεών των, όπως άλλωστε γίνεται εις κάθε ανάλογη περίπτωση.
Γάμοι set, α! Και μη χοιρότερα…
("Εξώστης" - Θεσσαλονίκη)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Xμμ... Εγώ ως σημαντικότερη είδηση της προηγούμενης εβδομάδας, αν και τη διάβασα χτες, είναι η καινούρια βιογραφία του Βαν Γκογκ. Αλλάξαν τα δεδόμενα. Δεν αυτοκτόνησε το άτομο. Τον σκότωσαν, λέει, κατα λάθος δυο έφηβοι με τους οποίους μπεκρόπινε ο καλλιτέχνης (μαζί τα ήπιαμε)και πάνω στο μεθύσι έγινε η μαλακία με ένα όπλο σαραβαλιασμένο που είχαν τα πιτσιρίκια.Κι επειδή ο καλλιτέχνης μας δεν τα τίναξε αμέσως, και για να μην εκθέσει , λέει, τους συμπότες του που ήταν και ανήλικοι, είπε , ετοιμοθάνατος ων, πως αυτο ωχτό νησε.
Αυτή η ιστορία , εμένα τώρα μου γεννάει συνειρμούς.
Θέλω να πω ,πως δεν υπάρχει λόγος να καλύψουμε τους συνδαιτημόνες μας (μαζί τα φάγαμε) και να πούμε πως αυτο ωχτό νήσαμε.
Άσε που δεν υπάρχει λόγος να τα τινάξουμε εξ αιτίας κάποιων μεθυσμένων (απο και για την εξουσία)
Και τέλος, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αυτο ωχτο νήσουμε μαζικά (και στην πραγματικότητα)

theogrocer είπε...

Ναι, αν το δεις λογικά.
Ή έστω αν το δεις...

chrismos είπε...

Βρε, πού είν' το Μαιράκι
που οίνοι λαχταρα;
Να γυνή! Η Αθηνα...τη μισώ, άρα...

theogrocer είπε...

Star Μάτα, star Μάτα!
Όχι πάλι καρπαζοεισπράκτορες αύριο...