Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Προς Θεσσαλονικείς ο΄ επιστολή φαύλου
Αδελφοί
Ως γνωστόν τοις πάσι (πας συ;) καίτοι παρά φαύλου εκπορευόμενες, οι επιστολές μας ακολουθούν σε μνα και τα ‘πινα την αλήθεια, ως ταπεινή υπηρέτριά της (Abigail εις την αρχαία αγγλική, όνομα που άγνωστον πώς αρέσει εις πλείστες όσες αγγλίδες και βαπτίζονται με αυτό! Mega’s είσαι κύριε!). Αλήθεια αδελφοί και ας λέγουν ότι θέλουν ένιοι κακοήθεις. Είπα δι’ αλήθεια και δια κακοήθεις και θυμήθηκα: Μόνον πνευματική σχέση είχε με το Βατοπέδι και την ομώνυμη άρτια μονή, ο σύντροφος εις την ζωή και εις την τέχνη (αμφότεροι χρημάτισαν –και δεν χρηματίστηκαν- δημοσιογράφοι) της Μάρας. Αυτό έσπευσε να διευκρινίσει ο ίδιος, λες και του είπε κανείς ότι είχε και σαρκικήν τοιαύτη! Μη χοιρότερα! «Πνεύμα και ηθική» που έλεγε κι ο αείμνηστος Βασίλειος Αυλωνίτης, διότι ο οίνος ευφραίνει καρδία και οι πνευματικές σχέσεις ευφραίνουν και Εφραίμ-ουν το νου και τους σαλαγώντας το ποίμνιον. Και οφείλω (πέραν όσων οφείλω της Μιχαλούς, πέραν του ότι εις τον δάσκαλόν μου οφείλω ένα τζιν) να σημειώσω αυτήν ταύτη την αλήθεια δια τους κακοήθεις.
Τι είδησις και αύτη! Με κουπόνια, λέγει, ζουν σαράντα εκατομμύρια αμερικανοί. Slow the eggs, σιγά τα ωά δηλαδή (δια να χρησιμοποιήσω και την παρά Mrs Diamantopoulos προκριθείσα language), με τέτοια αναλογία ενός εις τους επτά και βάλε. Άλλωστε, χίλιες δύο μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις εις την αδούλωτον και πρωτοπόρο Ελλάδα της αναπτύξεως, ζουν επίσης με κουπόνια. Και, παρακαλώ αδελφοί, μη λησμονούμε τις ετυμολογίες που συχνάκις είναι καταδεικτικές δια την ανεύρεση της αληθείας: coup ώνια είναι τα πραξικοπηματικά (ψ)ώνια. Είπα ετυμολογία και εν ετοιμολογία ων, θυμήθηκα και τη λέξη τράπεζα (trapεζα) δια την οποία έχει μαλλιάσει η πένα μου να γράφει (είναι μάρκας Πάρκερ και την αποκαλώ Καμίλα Πάρκερ): η τράπεζα έχει τη ρίζα trap, δηλαδή παγίδα! Παρακαλώ να λαμβάνουμε υπόψη μας ορισμένα πράγματα, δια να μην έχομε διαρκώς πτώσεις εκ των νεφών...
Συγχωρήστε μου τις χαρούλες που ως πιστό και φιλότιμο σκυλάκι κάμω και δεν μπορώ να κρύψω. Διατελώ βαθιά συγκινημένος και ενθουσιασμένος εις τον υπερθετικό βαθμό, διότι «πήραμε» (προσέξατε τον πληθυντικό: πήραμε! Yeah Geoffrey, we got it) το πρώτο πακέτο χρημάτων από τους ΔυΝασΤες. Δόξα τω λαώ, που λέγει και ο θεός. Σε καλά μεριά…
("Εξώστης" - Θεσσαλονίκη)

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ορθή - αδελφέ - η έτοιμη ολογία της trap εζας, αλλά σωστότερο θα ήτο να μετονομαστούν σε κρά πεζες.
Διότι τι άλλο κάνουν παρά "κρά, κρά, κρά" πάνω απο τα τα κουφάρια μικροκαταθετών, ενώ κάνουν κρά για χοντρές μπάζες ,απο μπάζα μεγαλοκαταθέτες.

theogrocer είπε...

Χα, χα, πωλεί καλώ! Η και "κρα" (ή "trap") σκέτο, αφού δεν είναι καθόλου -πεζές.

chrismos είπε...

Ως ΓΝ* οστό τη σπάσει τη μασέλα μας απ' τα γέλια...

(*)γναθιαίο

theogrocer είπε...

Εύχαρις στω. Ο Look ass ή Lou cash παπα-Δείμος ass ferry (τι Γάλλοι;) Ν. Καίτη, Σώτη, Ρία.

chrismos είπε...

Ass ferry, ναι...
Άσφαιροι, όχι!

Όλοι αυτοί οι «δείμοι» (Παπαδήμιος, Αγούδημος, Δήμας κ.λ.π.) από «δήμιοι» θα γίνουν «δέσμιοι» και θα πληρώσουν στο τέλος. Και μη ρωτάς «σε ποιο τέλος θα πληρώσουν»
Στο τέλος ημιυπαίθριων δειμόσιων χώρων και Χάρων, όπως τα «χώνει» κι ο Iggy Pop στο τρα Γουδη για τους λωτούς:
Αν χώνει Iggy, λωτοί να...

theogrocer είπε...

Τι παπα-Αντρέας, τι παπα-Δήμος.
"Απ' τη ζωή στο θάνατο είν' ένα μονοπάτι κι απ' τον Giorgakis στον Λουκά δυο δάχτυλα και κάτι".

chrismos είπε...

Neck όλο δάχτυλα...
(ως το λαιμό βαθιά)
Χτες στο Βαθύ διάβασα το ποιόν και το πύον του.
Φρίκη!...

theogrocer είπε...

Free κηδεία Χίτη!

chrismos είπε...

Α, φταις στυση μέρες
ω! Πουκέ, να ταξιδέψει
τόμοι Αλόμας, free carry...

Επιστροφή στο '36,
στην εποχή του Πάγκαλου
που 'ταν μακριές οι φούστες
Μάκηδες και Αδώνιδες
Λουκάδες και Αντώνηδες
λακέδες φασιστόφλωροι
γυρνάνε με τις κούρσες

Gute Nacht Demokratie...

theogrocer είπε...

Όσα Καρατζαφέρνει η ώρα δεν τα Σαμαροφέρνει ο χρόνος!
Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει. Πωλεί κρύο εφέτος...