Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

…Μιας και μιλάμε για τη Γαλλία, είναι εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο ένα σωρό ονομαστοί διανοούμενοι (όλοι καθεστωτικοί) αντιμετώπισαν τις εικόνες από τις βίαιες συγκρούσεις της Αθήνας το βράδυ της Κυριακής 12 Φλεβάρη. Πρόκειται για μια υγιή και δίκαιη αντίδραση του εξεγερμένου ελληνικού λαού που δημιουργεί ελπίδα, ήταν η επωδός όλων τους. Έβλεπαν πλάνα με φωτιές από την Αθήνα και έκαναν σχόλια του στιλ «η Ελλάδα ήταν και θα είναι πάντα στην πρωτοπορία της εξέγερσης»! Κάπως έτσι δεν αντιδρούν και οι «δικοί μας» καθεστωτικοί διανοούμενοι, όταν οι φωτιές ανάβουν στο Παρίσι, το Λονδίνο, το Κάιρο ή το Λος Άντζελες; Όταν οι φωτιές ανάβουν μακριά, οι καθεστωτικοί διανοούμενοι γίνονται στοχαστικοί, δείχνουν ευαισθησία, κατανόηση, ακόμη και συμπάθεια. Όταν οι φωτιές ανάβουν στην ίδια τους τη χώρα, φοράνε τη στολή του ταγματάρχη της χωροφυλακής, θρηνούν για τα καμένα ντουβάρια και στηλιτεύουν τους «απολίτικους βανδάλους».
εφημερίδα «Κόντρα»

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κακό είναι πως, όπου κι αν ανάψουν οι φωτιές, έχουν απο πριν ανάψει στα μυαλά των διανοούμενων και τους τα΄χουν κάψει.

theogrocer είπε...

Δια know mais non...

chrismos είπε...

Α! Η διανόηση!...
Αηδία νόηση

boula είπε...

Από πότε το εργ ατικό κί νημα περιμένει επιβεβαίωση ;
κι ήταν ακέρια εκεί η φυλή
και κελαϊδούσε το βιολί

από το Δωδεκάλογο του γύφτου
απλά αδιανόητο

theogrocer είπε...

Το εργατικό κίνημα περιμένει επιβεβαίωση από τότε που κάτι "τουρίστες" χώθηκαν ανάμεσά του και του γάμοι σαν τη μάνα. Τραγουδώντας γεμάτοι θράσος "να μπερδευτώ με τους εργάτες", γεμάτοι πλήξη "να πω τον πόνο μου στις γάτες" και γεμάτοι μικροαστική μ' άλλα Κία "στάχτη να γίνεις σατανά"...