Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Θράσος δωσιλόγων
Η προεκλογική τακτική της ΝΔ έχει περιλάβει ως στοιχείο της και επιθέσεις ενάντια στην κοινοβουλευτική-καθεστωτική αριστερά. Για ευνόητους λόγους. Πρέπει η ΝΔ να βρει άλλοθι για την «έξοδό» της από το «αντιμνημονιακό» μέτωπο. Καλά θα κάνουν, όμως, τα γκεσέμια της Δεξιάς, ν’ αφήσουν στη μπάντα τον χυδαίο αντικομμουνισμό της μετεμφυλιακής περιόδου και της χούντας, γιατί δεν τους παίρνει. Όχι και να μας παραδίνουν μαθήματα οι πολιτικοί απόγονοι των δωσιλόγων. Σαν τον Δένδια, που εμφανίζεται στην πολιτική πιάτσα σαν «κεντροδεξιός» και είπε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του Περισσού, τα εξής εκπληκτικά την περασμένη Τρίτη στη Βουλή: «Θα μου επιτρέψετε να σας πω -διότι ιστορία γνωρίζουμε όλοι- ότι και την 5η Ολομέλεια γνωρίζουμε και την "πολιτική των ασυρμάτων" γνωρίζουμε και "το όπλο παραπόδα" γνωρίζουμε, εάν θέλουμε να πάμε πίσω στο '49. Και τις απόψεις του ΚΚΕ για την ελληνική ιστορία και την ανεξαρτησία γνωρίζουμε και για την ακεραιότητα της χώρας τη γνωρίζουμε. Εάν θέλετε, δείξαμε τεράστια ιστορική ανοχή εμείς της κεντροδεξιάς απέναντι στην αριστερά. Σας παρακαλώ, όμως ειλικρινώς μην εκμεταλλεύεστε αυτή την ανοχή. Σας σεβαστήκαμε απολύτως, σεβαστήκαμε τις απόψεις σας, αλλά μέχρι εκεί. Μέχρι εκεί! Δεν μπορεί να πάει πιο πέρα».
Όταν οι πολιτικοί του μπαμπάδες έστηναν δωσιλογικές κυβερνήσεις και συνεργάζονταν με τους κατακτητές ή την έκαναν για το Κάιρο, για να σιτιστούν στην «αυλή» των Άγγλων ιμπεριαλιστών, οι κομμουνιστές σήκωσαν τα λάβαρα της αντίστασης και έχυσαν ποτάμια αίμα. Κι όταν τα τσιράκια των Άγγλων γύρισαν από το Κάιρο, εξαπέλυσαν νέα κατοχική τρομοκρατία ενάντια στους κομμουνιστές και τους αγωνιστές της Αντίστασης. Με τι μούτρα τολμά και μιλά ο κάθε Δένδιας;
εφημερίδα «Κόντρα»

5 σχόλια:

chrismos είπε...

Ακριβώς!
Ο κάθε δ' ένδειας Δένδια φέρει των υπό λιπων καθικιων καθ' οικείων δοση λόγων.
Πούσι μένει πως μεταφέρει ταγων ίδια των δοση λόγων προγόνων του σταγονίδια τοις "παρε αστου".
Απλά ήταν η σειρά του να κουνήσει (για ν' ακούν ίσοι...) το δάχτυλο, μετά το "μάθημα" που παρέδωσε ο παρε-δωσε αρχικωλοτούμπας Σαμαράς.
Some are ass.

theogrocer είπε...

Θ' αρθεί ορατών απαντήσεων...

theogrocer είπε...

E piss e-man, see: Το "some are ass" γράφει εις το Rea!

Ανώνυμος είπε...

H ιστορία είναι μία αλλά γράφεται πολλές φορές και με διαφορετικό τρόπο.
Ο Δένδιας τα είπε αυτά γιατί τον έπαιρνε να τα πει. Γιατί δεν είχε μπροστά του αυτούς που υπερασπίστηκαν τα ποτάμια αίματος που χύθηκαν. Τα είπε σ΄αυτούς που έχουν προδώσει όλο το αίμα. Σ΄αυτούς που έχουν αποκοποεί απο τους νεκρούς τους. Που δεν τους έχουν πιά συμπαραστάτες. Τους έχουν εχθρούς.
Ξεφτιλισμένος, μίλησε σε ξεφτιλισμένους.

theogrocer είπε...

Τα θρασίμια, μαθημένα να τρώνε από τα έτοιμα και να τα θωρούν όλα αυτονόητα και κεκτημένα τους, δεν έχουν αναστολές ή περιορισμούς.