Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ένα ακόμη κοινοβουλευτικό σκάνδαλο ταλανίζει την Αγγλία, μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Πίτερ Κράντας, στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και ταμίας των Τόρις έπαιρνε 250 χιλιάδες λίρες (περίπου 300 χιλιάδες ευρώ) για να κλείσει σε ενδιαφερόμενους ραντεβού με τον Κάμερον.
Ο Κράντας υπέβαλε την παραίτησή του από τη Ντάουνινγκ Στριτ 10, ενώ ο Κάμερον, σ’ ένα κρεσέντο υποκρισίας δήλωσε: «Είναι εντελώς απαράδεκτο. Δεν είναι αυτός ο τρόπος που μαζεύουμε χρήματα στο Συντηρητικό Κόμμα». Όμως, για να μάζεψε μ’ αυτό τον τρόπο χρήματα ο στενός του συνεργάτης, σημαίνει ότι ο Κάμερον έκανε τα ραντεβού με τους ενδιαφερόμενους. Οι οποίοι δεν ήταν, βέβαια, τίποτα φτωχαδάκια, αλλά άνθρωποι που φυσούσαν το παραδάκι, δηλαδή καπιταλιστές που κάποια «δουλειά» ήθελαν να τακτοποιήσουν. Δεν νομίζουμε ότι θα πλήρωναν ένα σκασμό λεφτά απλά για να μπορέσουν να συναντήσουν για λίγη ώρα τον πρωθυπουργό. Και βέβαια, δε νομίζουμε ότι ο Κράντας ενεργούσε μόνο με αλτρουισμό προς το κόμμα του, χωρίς ο ίδιος να επωφελείται. Πολύ περισσότερο ο Κάμερον ως ηγέτης του κόμματος και πρωθυπουργός.
Αν σημειώνουμε το γεγονός είναι γιατί συχνά-πυκνά ακούμε πως τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται μόνο στην κοινοβουλευτικά καθυστερημένη Ελλάδα, όπου οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι, σε αντίθεση με την κοινοβουλευτικά προηγμένη Δύση, όπου βασιλεύει η νομιμότητα, όπου οι πολιτικοί είναι αδιάφθοροι και οι καπιταλιστές δεν προσπαθούν με μίζες να κάνουν τη δουλειά τους σε βάρος των ανταγωνιστών τους.
Ξέρετε ποια είναι η διαφορά; Ότι στην Ελλάδα πολλά πράγματα γίνονται ακόμα με τον ανατολίτικο τρόπο, καθώς ο κοινοβουλευτισμός υπό ομαλές συνθήκες δεν έχει κλείσει ούτε σαράντα χρόνια ζωής, ενώ στην προηγμένη Δύση, όπου ο κοινοβουλευτισμός διανύει τον δεύτερο αιώνα του, έχουν βρει προ πολλού τη ρέγουλά τους και ξέρουν πώς να κάνουν αυτές τις δουλειές. Βέβαια, κάπου-κάπου στραβώνει κι εκεί η δουλειά και ξεσπάει κάποιο σκάνδαλο. Για να το μαθαίνουμε κι εμείς οι… υπανάπτυκτοι και να συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο «ελληνικό φαινόμενο», αλλά ολόκληρος ο αστικός κόσμος είναι βουτηγμένος στη διαφθορά.
εφημερίδα «Κόντρα»

2 σχόλια:

chrismos είπε...

Ακριβώς. Η κυνωνική τάξη που βασίζει την ύπαρξή της στο να κανιβαλίζει τις υπόλοιπες τάξεις, είναι σύμφυτη και συνώνυμη με τη γλίτσα και τη διαφθορά. Κι όσο αυτή η τάξη δεν ανατρέπεται βίαια (αφού δεν υπάρχει άλλος δρόμος), τα καραγκιοζιλίκια του στυλ:
-"παραιτούμαι για λόγους τιμής",
-"αναλαμβάνω τις ευθύνες μου",
-"διαγραφές βουλευτών λόγω κομματικής πειθαρχίας" και
-"συλλήψεις" Τσοχατζόπουλων και Κουρήδων θα τα βλέπουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

theogrocer είπε...

Άκρη βόσκα λαιμού. Feel ε;
Ώμος, το θέατρο έχει πια ξεφύγει από κάθε όριο...