Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Προς Θεσσαλονικείς θ΄ (+οε΄) επιστολή φαύλου
 Αδελφοί
Μην έχοντας σπουδάσει απολύτως τίποτε και διαβιώνοντας (λάθρα βιώνοντας δια την ακρίβεια) τρώγοντας τα λεφτά του πατέρα μας, είμαστε αναγκασμένοι να κυκλοφορούμε με πανάκριβα ρούχα και τζιπάκια όπως το σύνολο των αριστεριστών και αντιεξουσιαστών. Πάντα βεβαίως-βεβαίως κατ’ εκείνους που -ασχέτως αν δεν κόλλησαν ούτε εν ένσημο στον παρασιτικό βίο τους- νομίζουν πως έχουν το δικαίωμα να κουνούν τον δείκτη τους, ξεχνώντας το δικό μας δικαίωμα να κουνάμε τον μέσο….
Κι όμως, παρ’ όλα ταύτα δεν μπορούμε παρά να εκφράσομε τον άγριο ενθουσιασμό μας μπροστά στα επιστημονικά απαυγάσματα των λαμπρών καταρτισμένων. Υποκλινόμαστε στην ακραιφνώς επιστημονική πρόταση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη, όστις εκτιμά ότι «αν αυξανόταν η τιμή των τσιγάρων κατά δύο ευρώ, 150.000 δυνητικοί καπνιστές επιπλέον (κυρίως νέα παιδιά) δεν θα άναβαν ποτέ τσιγάρο». Ω κύριε Μπεχράκη! Γιατί δεν μας προετοιμάσατε και μας βρήκε πανταχόθεν ακάλυπτους μια τέτοια επιστημονική θεώρηση, που ανέτως θα μπορούσε να διατυπωθεί και από συνοικιακή κομμώτρια ή μέθυσους θαμώνες καφενείων τινές, παρά των γκέτο που συντηρεί το σύστημα το οποίο ευλαβώς υπηρετείτε; Εύγε! Μάλιστα, προτείνουμε το μέτρο να εφαρμοστεί παντού. Να εκατονταπλασιαστούν τα τέλη της Ε.Ρ.Τ. –παρά το γεγονός ότι τελεί υπό κατεδάφιση- δια να αποφύγομε τις επιβλαβείς συνέπειες της τηλεόρασης! Να γίνει επί πληρωμή η χρήση διαδικτύου, να πάει το σουβλάκι στα πενήντα ευρώ δια να γλιτώσομε χοληστερίνη και τριγλυκερίδια που «θερίζουν». Να απαγορευτούν δια ροπάλου τα δωρεάν κεράσματα (γλυκά) που δημιουργούν τόσους διαβητικούς και επιβαρύνουν τις κρατικές δαπάνες και τόσα άλλα.
«Α, κύριε, κύριε Μαλακάση / ποιος θα βρεθεί να μας δικάσει;» που έλεγε και ο Κώστας Καρυωτάκης… Δια να μην πει –καταφανώς- τίποτε βαρύτερο…
"Φιλμ νουάρ" - Θεσσαλονίκη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυττό το τσιγάρο που καίει , είναι το τελευταίο...
Πρέπει να πάω για τσιγάρα!

theogrocer είπε...

Χαχαχα! Ο-ε-ο νιος Solo!

chrismos είπε...

Βρωμολογουμένως, αυτή η επιστημονική θεώρηση (των 2 ευρό) έπεσε ως κεραυνανος εν αιθρία!
Τς..τς..τς!
Τί κοφτερ' άμυαλα!!!

theogrocer είπε...

Άσοι (ναι καλά) ύπνε. Β' μάτι, κοίτα: Γη! Με γάλα και φαλλοί, α!