Παρασκευή 11 Μαΐου 2012


Πρέπει να ανατρέψουμε από πάνω μέχρι κάτω αυτό τον παρακμασμένο κόσμο που έχει γίνει ανίκανος και στείρος. Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε την ατμόσφαιρά μας και να μετασχηματίσουμε εντελώς το περιβάλλον όπου ζούμε, γιατί διαφθείρει τα ένστικτά μας και τη θέλησή μας και περιορίζει την ευφυΐα μας. Το κοινωνικό μας ζήτημα παίρνει καθαρά της μορφή της ανατροπής της κοινωνίας.
Francisco Ferrer

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kάτι τέτοια δε λένε κι οι χρυσαυγίτες;!!!
Θέλω να πω, πως τα συνθήματα μπορεί να τα πάρει κανείς όπως θέλει.

theogrocer είπε...

Basta ωρέ σύντεκνε. Υπάρχουν διακριτικά σημεία που δεν επιτρέπουν να παίρνει κανείς τα συνθήματα -τουλάχιστον όχι τα περισσότερα- να τα παίρνει κανείς όπως θέλει.
Άκουσες ποτέ χρυσαυγίτη να μιλάει για διαφθορά των (διεφθαρμένων, και το γνωρίζει) ενστίκτων του;;; Άκουσες ποτέ χρυσαυγίτη να αναφέρεται σε περιορισμό της (έτσι κι αλλιώς περιορισμένης, και το ξέρει) ευφυίας του;;;

chrismos είπε...

theo, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως το κείμενο του Φερέρ δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας, για τους λόγους που αναφέρεις. Οι αυστραλοπίθηκοι ποτέ δεν κάνουν αυτοκριτική για τη δική τους διαφθορά και ευφυία. Άλλωστε ο Φερέρ σαφώς προτρέπει στη ρήξη μας με την κυρίαρχη αστική (και μικροαστική) ιδεολογία.

Όμως, κατανοώ το Solo για τον (ατυχή, εδώ) συνειρμό του, αφού είναι πολύ συνηθισμένο στον ακροδεξιό χώρο, ο ναζισμός να υιοθετεί αριστερά συνθήματα και πρακτικές, ενίοτε με κανονικό copy-paste!
(Θυμίζω το για λόγους αντικαραμανλισμού Παπανδρεϊκό σύνθημα "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες", που πλέον αποτελεί κεντρικό χρυσαυγίτικο σύνθημα -όχι βέβαια με αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, αλλά με σαφές περιεχόμενο ρατσισμού προς τους μετανάστες).

Ο Μαρκέτος αφιερώνει ολόκληρο κεφάλαιο στην εξ απαλών ονύχων πρακτική της ακροδεξιάς να "κλέβει" και να ενσωματώνει αριστερά διφορούμενα συνθήματα, με στόχο να βρει λαϊκό έρεισμα που αργότερα θα το χρησιμοποιήσει ΑΚΡΙΒΩΣ για να συντρίψει το λαϊκό κίνημα.

theogrocer είπε...

Then ΗΠΑ. Ω, τι then. Τον κατανοώ κι εγώ, α΄ πλάκα τα πώς συνηθίζω έβγαλα αριστερό φλας και προσπέρασα.
Πωλείς ως τι; Ήδη ευκρινής ει, πάντως.