Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Προς Θεσσαλονικείς ιβ΄ (+οε΄) επιστολή φαύλου
Αδελφοί
Όντας σε κατάσταση υψίστης ψυχοσωματικής ευφορίας μετά τις αθλοπαιδιές εις οδούς και την αποσύνθεση του εξωνημένου θιάσου σκιών που είναι εν εξελίξει ενόσω γράφονται αυτές οι γραμμές (βράδυ Κυριακής), μια μικρά πλην σημαντική είδηση με βρήκε εις το «δόξα πατρί» (και υιώ). Ιδού: «Σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή ενός έτους, καταδίκασε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τη δημοτική υπάλληλο που πέταξε αλεύρι στους επίσημους, κατά τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας ανήμερα της Υπαπαντής»! Υπάρχει όμως και συνέχεια: «Στο πλευρό της κατηγορουμένης προσέτρεξαν να συμπαρασταθούν συνάδελφοι της. Μετά την εκφώνηση της απόφασης από τη δικαστή, η οποία αναγνώρισε στην κατηγορουμένη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, άτομα από το ακροατήριο φώναζαν ότι την επόμενη φορά θα είναι εκατό οι κατηγορούμενοι»!
Αφανιζόμεθα αδελφοί (για να θυμίσω ένα αγαπημένο στίχο του Ανέστη Ευαγγέλου που «στον μεγάλο κόσμο τον αδιάφορο, ποιος τον θυμάται τώρα πια…»). Καταλύεται η έννομος τάξις, τα χρηστά και άχρηστα ήθη και τα εύθυμα έθιμα της ευλογημένης υμών πατρίδος! Διότι άλλο να κανελώνεις το ρυζόγαλο (συχνά αποτελεί και κάρτα εισόδου εις ύπατα αξιώματα) και άλλο να αλευρώνεις τον εθνοπατέρα. Διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου βλέποντας να διαρρηγνύεται η συνοχή της πατρίδος. Αφήστε δε το άλλο: Δεν αποτελεί έγκλημα η κατασπατάληση των αλεύρων, με την τιμή των εις τα ύψη και με φιλανθρώπους δημάρχους (σαν το καμίνι στην Αθήνα) να το αναζητούν δια να το διαθέσουν εις αναξιοπαθούντας συνανθρώπους μας; Δυστυχώς, κάποιοι αναρχοκομμουνιστοσυμμορίται –ως η ανωτέρω δράστις- που παρεισέφρησαν εις την τοπικήν αυτοδιοίκηση, δεν την αφήνουν να παραμείνει εαυτοδιοίκηση, αλλά τολμούν να υψώνουν το ποταπό ηθικό ανάστημά των και να αμαυρώνουν (καίτοι επρόκειτο περί παλλεύκου αλεύρου) την θερμοκοιτίδα της δημοκρατίας.
Της παπαδημοκρατίας δια την ακρίβεια…
"Φιλμ νουάρ" - Θεσσαλονίκη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεύρει, αδερφέ, η ελ.δικ. τη δουλειά της. Και λίγο της έριξε. Μόνο 5 μήνες!!! Διότι το αλεύρωμα αποτελεί το αμέσως προηγούμενο στάδιο του τηγανίσματος.
Άσε δε που υπάρχει περίφτωσις να ήθελε και να τους σουβλίσει, καθότι ο μέγας Όμηρος στην Οδύσσεια το γράφει καθαρά πως αλευρώναν τα σουβλιστά γουρούνια.(το έχω δοκιμάσει και με μπριζόλες στα κάρβουνα. Φοβερό! Κάνει τσίπα απ' έξω και μένουν τα ζουμάκια μέσα!)
Θυμήθηκα τώρα κ εκείνη τη σουβλα 170 μέτρα (βοήθειά μας) και...
Μα είναι αναρτήσεις τώρα αυτές που βάζεις;

theogrocer είπε...

Χαχαχα! Ένδεια φέρουσα η άπω ψήσου!
ΥΓ: Αυτόν τον μέγα Όμηρο πότε θα τον απελευθερώσουν;

chrismos είπε...

Συμφωνώ με top νεύμα της επιστολής περιττή σκατα δίκης κι εμετόν σοφό έλυνα δικαστή. Καλώ σκατά δικάστηκε Υδρας της, έστω και μάνα στολή.
Α, λύκε τρεις αλλοι αν περάσει ο ball ΣΕΒ οικισμός στις αλητανείες!
Εκ σάλου το αραβικό νόμισμα "Al Euro" (Άλ Ευρώ -άλευρο) είναι Κατάρ-ραμμένο από την Παναγία την Παπαδημο κράτησα -ΜΕΒΓΑΛ οι χάροι της.

(Τα λόγω παίγνια στηνε πιστολιά παιχτα!)

theogrocer είπε...

Hallo, 1 καλώ. Σκεπτικό με τέλη, α, σύνταξη!