Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Μετά τον βίαιο εκχριστιανισμό των «αλιτήριων και μιαρών Ελλήνων», ακολούθησε ένας χωρίς προηγούμενο διωγμός προς κάθε τι το ελληνικό. Το όνομα «Έλλην» απαγορεύτηκε. Η δίωξη «επί ελληνισμώ» επέσυρε την εσχάτη των ποινών (Ιουστινιάνειος Κώδικας). Όλες οι φιλοσοφικές σχολές έκλεισαν, οι ναοί και τα θέατρα των αρχαίων Ελλήνων γκρεμίστηκαν και στη θέση τους κτίστηκαν εκκλησίες. Σήμερα που δεν υπάρχουν αρχαίοι ναοί για να γκρεμίσουν, περιορίζονται σε αναθεματισμούς. Δεκάδες είναι οι αναθεματισμοί που ψέλνονται κάθε χρόνο μέσα στις εκκλησίες, κυρίως την Κυριακή της Ορθοδοξίας, σε βάρος των Ελλήνων.
Σταχυολογώ μερικούς από αυτούς:
«Τοις τα ελληνικά διεξιούσι μαθήματα κλπ. ανάθεμα τρις».
«Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων και τας πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, ανάθεμα τρις».
«Τοις δεχομένοις, και παραδιδούσι τα μάταια ελληνικά ρήματα, ανάθεμα τρις».
«Τοις ευσεβείν μεν έπαγγελομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα, ανάθεμα τρις».
«Τοις την μωράν των έξωθεν φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, ανάθεμα τρις».
«Τοις λέγουσιν ότι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, ανάθεμα τρις».
Αυτοί οι αναθεματισμοί και άλλοι πολλοί, ψέλνονται όπως είπα κάθε χρόνο την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, παρουσία όλης της ηγεσίας της χώρας. Και κανείς, μα κανείς δεν έχει τολμήσει να διαμαρτυρηθεί. Και δεν είναι μόνον αυτό. Υποχρεώνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαγγείλει το Σύμβολο της Πίστεως, σε ανάμνηση του γεγονότος ότι νίκησαν οι Εικονολάτρες τους Εικονομάχους πριν από 1.300 χρόνια και έτσι τελείωσε ο μεταξύ αυτών των δυο καλογερίστικων φατριών εμφύλιος πόλεμος της εικονομαχίας και της εικονολατρείας. Διατηρούν αιώνες τώρα αυτές τις γιορτές και εξακοντίζουν τις κατάρες τους, όχι μόνον εναντίον των Ελλήνων, αλλά και εναντίον των «αδελφών» τους ορθοδόξων χριστιανών που έτυχε να έχουν άλλη άποψη για τις εικόνες. Με τη λογική τους, γιατί όχι, να μην γιορτάζουν σήμερα οι Σπαρτιάτες τη νίκη τους επί των Αθηναίων κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο; Και γιατί καταργήθηκαν οι «γιορτές του μίσους», του τελευταίου ελληνικού εμφυλίου πολέμου; Είναι, λοιπόν, άδικος ο χαρακτηρισμός ότι είμαστε το τελευταίο θεοκρατικό κράτος της Ευρώπης;
Θεόδωρος Παναγόπουλος 

2 σχόλια:

chrismos είπε...

Σπουδαί αν art εισι!

Για τους πωλητικούς δεν μπαίνει θέμα, αφού είναι εντελώς σάπιοι.
Όμως ο τυχαίος απλός χριστιανός δεν έχει τίποτα να διδαχθεί απ' αυτή τη σαπίλα;;;
Τις κατά άλλο να του πεις και να του γράψεις μπας και ξεκωλοι ίσοι απ' ό,τι μπίχλα το μυαλό του;;;
Πότε θα σταματήσει να 'χει ενοχές για την αμφισβήτηση του "ουρανού" (βλ. ούρα νου) και να αρχίσει επιτέλους να 'χει ενοχές που η στάση του (σε συνδυασμό με την συνεπαγόμενη εκλογική του συμπεριφορά) επηρεάζει δυσμενώς εκατομμύρια ζωές;;;
Πότε; γαμώ τη θρησκεία του Γλέζου και της Κανέλλη; Πότε;;;

theogrocer είπε...

Αυτό το ανάξιο να ζει κοπάδι, που κάθε απάρτιο της ζωής, της σκέψης και της (μοιχ' έσω) δράσης του αποτελεί "ύβριν", αναζητά διαρκώς μεσσίες και σωτήρες για να σκεπάσουν τη δυσωδία και την ενδογενή σαπίλα του, "καθαρίζοντας" για πάρτη του.
Εδώ βρίσκεται άλλωστε και η εξήγηση για τον διπλασιασμό των ποσοστών της Χρυσής Αυγής για την οποία κάνουν λόγο σήμερα οι "σοβαρές" (μύξα να χέσω) εφημερίδες.
Και φυσικά, μετά την καταιγίδα θα κάνει πάλι το ανήξερο και θα επικαλείται την άγνοια, την παραπλάνηση και την εκ τεκμηρίου αθωότητά του.
Πίσω ρουφιάνοι κι ας είστε πλειονότητα και καθεστώς!