Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Προς Θεσσαλονικείς λ΄ (+οε΄) επιστολή φαύλου

Αδελφοί
Φουσκώνουν τα στήθη ημών από τα κοτόπουλα (σχετικά φθηνό κρέας γαρ στις αποστεωμένες ημέρες μας), φουσκώνουν όμως και από εθνική υπερηφάνεια. Ω, μα είναι θαυμάσιο να ζει κανείς ως κανίς εις μια χώρα που διαθέτει κοινοβούλιο με πλείστους όσους συγγραφείς και ποιητές! Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι προσφάτου επιστολής ημών δια το εκθαμβωτικό πόνημα του Byron Πολύδωρα, μας ήρθε κατακέφαλα το βαρύ (εξακοσίων σελίδων) και βαρύτιμο βιβλίο του Costas Σημίτης. Με το συγγραφικό πόνημά του με τίτλο «ο εκτροχιασμός», ο μηδέποτε εκτροχιασθείς ευρωλάγνος συγγραφέας σταθερής τροχιάς, μέγας οικονομολόγος και εξόχως σοβαρός πολιτικός, καταλογίζει «έλλειμμα σοβαρότητας στην κυβέρνηση Παπανδρέου» (αναφέρεται στον Giorgakis βέβαια και όχι εις τον Ανδρέα, του οποίου ο θάνατος μάλλον τον ωφέλησε, πέρα από το ότι συνέβη την ημέρα των γενεθλίων του!). Και πλείστα όσα άλλα, από τον κυβερνήτη την εποχή της «φούσκας» του χρηματιστηρίου…
Υπάρχει βέβαια και το πολύκροτο βιβλίο που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει εις τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το οποίο αναφέρει –μεταξύ άλλων- και τις στενές σχέσεις της βασιλομήτορος Φρειδερίκης με τον αρχηγό της C.I.A. Αλεν Ντάλες, τον Αλέν Ντελόν (άλλα αντ’ άλλων…) των Η.Π.Α. Προς σεξουαλική τέρψη τυχόν υστερημένων αναγνωστών μας, αναδημοσιεύουμε εν γαργαλιστικό απόσπασμα: «Έμειναν μόνοι οι δυο τους στο γραφείο του επί μια ώρα και πλέον, οπότε ένας βοηθός του Ντάλες χτύπησε την πόρτα. Μην παίρνοντας απάντηση μπήκε στο γραφείο. Ήταν άδειο. Άκουσε όμως κάποιο θόρυβο στο διπλανό δωμάτιο. Αργότερα εμφανίστηκαν και οι δυο, ο Ντάλες και η βασίλισσα. Επιστρέφοντας στην ελληνική πρεσβεία, η βασίλισσα έδωσε μια ερμηνεία γιατί οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι τόσο στέρεες: “Αγαπούμε αυτόν τον άνθρωπο”, αναφώνησε ενθουσιασμένη».
Τελικώς παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η σύγχρονη βιβλιογραφία! Ελπίζουμε να επανέλθει συντόμως η σχετική στήλη εις το «Φιλμ νουάρ», διότι σας επιφυλάσσομε πράγματα και θαύματα...
"Φιλμ νουάρ" - Θεσσαλονίκη

2 σχόλια:

chrismos είπε...

Πολύ γέλιο με την Έπη, στολίσου!

Βύρων -ας πω "λοιδοράς" και Κώστας (ή Μύτης) είναι γνήσια πνευματικά τέκνα του παγκοσμίου φήμης λογοτέχνη (λόγω ...ζέχνει) Τηλέμαχου Συχτήρη.
Ποιητές ίσοι γραφής took όλου
(ω! πόσα "φτου" σσσς... πουά να φέρεις)
δε συναντά chef κολλα!
Α, φτω συν ο λόγος που
εις υγρα φύσα-φτύσε δοτης βουλής
είναι, Τόκα Μάριε, τούτης της φυλής.

theogrocer είπε...

Χαχαχα. Πάντως κάθε βδομάδα έχουμε και άπονα νέο βιβλίο! Τούλα χύστον! Μη λαμέ για παράγω γη!
Πωλεί συν Τομά οι επιστολές θα ευθυγραμμιστούν με το σήμερα, καθώς θα καλυφτεί το παρελθόν και θα φτάσω να αναρτώ αυτή που δημοσιεύεται κάθε βδομάδα. Κι έτσι θα είναι επίκαιρες και όχι αρχεία καις.