Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Προς Θεσσαλονικείς λε΄ (+οε΄) επιστολή φαύλου

Αδελφοί
Συγκεκινημένοι παρουσιάζουμε τον μέγα καζαμία του 2013.
Ιανουάριος: Ειρηνική επανάσταση στη μακάρια αποικία! Το Κ.Κ.Ε. την αποκηρύσσει, όταν γίνεται γνωστό ότι έσπασε ένα τζάμι από απροσεξία εργαζόμενου.
Φεβρουάριος: Ακραία καιρικά φαινόμενα (χιονόνερο με βοριαδάκι). Αρχίζουν επίσημα τα καρναβάλια, που ατύπως δεν λήγουν ποτέ.
Μάρτιος: «Καμία σχέση υπουργού Οικονομικών με την ταινία “Στουρνάρα 288”», αποφαίνεται ο άγριος πάγος. «Μαζί τον ήπιαμε» δηλώνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο διαλυτικό συνέδριο του ΠαΣοΚ.
Απρίλιος: Η τρόικα απειλεί να ματαιώσει τον εορτασμό του Πάσχα. Μεγάλα συλλαλητήρια, καμία διαμαρτυρία από εμπόρους, «δεν πλήττεται ο τουρισμός» γνωμοδοτεί η κυβερνητική τουριστική πράκτορας.
Μάιος: «Δάκτυλος του ιμπεριαλισμού και της Εκκλησίας το ότι η πρωτομαγιά “πέφτει” Μεγάλη Τετάρτη», δηλώνουν σε κοινή ανακοίνωση 666 οργανώσεις, συνιστώσες, συνισταμένες, ημίτονα, συνεφαπτόμενες και γκροπούσκουλα τής (όπως βγαίνουμε) αριστεράς.
Ιούνιος: Ο ΣυΡιζΑ κερδίζει τις πρόωρες εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας ορκίζεται πρωθυπουργός. Συγκυβέρνηση με την Χρυσή Αυγή που ήρθε δεύτερη –και καθόλου καταϊδρωμένη- προτείνει ο πρόεδρος της δημοπρασίας.
Ιούλιος: Ανάρπαστα τα δελτία κοινωνικού τουρισμού για μονοήμερες διακοπές στην Αρετσού.
Αύγουστος: Δεν υπάρχουν ειδήσεις.
Σεπτέμβριος: Υπογράφεται το μνημόνιο 4 ενόσω προπαρασκευάζονται τα δύο επόμενα. Ο οίκος «Moody Blues» υποβαθμίζει τη Νέα Δημοκρατία σε «Όχι και τόσο νέα δημοκρατία».
Οκτώβριος: Ο Γιάννης Μπουτάρης απομακρύνει τα τραπεζοκαθίσματα από την Αριστοτέλους που γερνάς, βγάζει από την τσέπη του φλούδες μανταρίνι και σου ρίχνει στα μάτια να πονάς. Στη θέση τους σαλονάκια με ατομικές τουαλέτες, ξυλόσομπες, κουζινάκι και αυλή.
Νοέμβριος: Έτοιμη εν όψει χειμώνα η γάμα-γάμα πιπί (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας). Καθιερώνονται «happy hour» και «ladiesnight» στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Δεκέμβριος: «Ελπίδες ανάκαμψης από το 2057» λέει ο Φώτης Κουβέλης. Για ανευθυνότητα κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης, συνιστώντας «πάταξη της ανυπομονησίας» και τονίζοντας ότι «αντικειμενικά η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει πριν το τέλος του 21ου αιώνα».
"Φιλμ νουάρ" - Θεσσαλονίκη

3 σχόλια:

chrismos είπε...

Tea πιες πάλι, ρε καστανέ, δα!
Για πολη-γελιο μιλάμε!
Τύφλα να 'χουν όλες ή άλλες σπιτικές μύγες!
(Casa μυίες)

boula είπε...

τέλειο ! κι αυτές οι μονοήμερες διακο πές, με το λεωφορείο της γραμμής ενώ είτε !

theogrocer είπε...

Να είστε καλά παιδιά...