Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Προς Θεσσαλονικείς λζ΄ (+οε΄) επιστολή φαύλου

Αδελφοί
Κλαύσαμε σφόδρα αναγιγνώσκοντας την είδηση ήτις αναδεικνύει τα δυσβάστακτα προβλήματα των πεφωτισμένων αρχόντων ημών. Αναγνώσατέ την δια να κλαύσετε και υμείς: «Μεγάλο “ψαλίδι” στα έσοδά του έχει δει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από τότε που άφησε το Ι.Ο.Β.Ε. για να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ δήλωσε ότι τα… ακούει από την μητέρα του που είναι συνταξιούχος του Ι.Κ.Α. και έχει δει σημαντικές περικοπές, υποστηρίζοντας παράλληλα πως είναι ίσως ο μόνος Έλληνας που μείωσε εθελοντικά τις απολαβές του». Ω μοίρα, ω θεοί, πώς επιτρέπετε τέτοιο και τόσο πόνο; Διαρρηγνύομε τα ιμάτιά μας δια τους πάσχοντες διαρρήκτες των ζωών μας…
Δεν υπάρχει τίποτε γελοιωδέστερο μα και εξοργιστικότερο, από το να είσαι αυτός που είσαι (…) και να σου αποστέλλουν διαρκώς mails κάτι μίζεροι ψηφοφόροι κομμάτων του μεγάλου φαγοποτιού και της απάτης, όπου σου λένε «κοίτα τι έκανες με το να τους ψηφίζεις», «αυτούς στήριζες τόσα χρόνια», «είσαι συνένοχος» και άλλα τέτοια εξωφρενικά! Η απόλυτη παράκρουση! Και μάλιστα από ανθρώπους που το μόνο που επιθυμούν είναι να ξαναγυρίσουμε στις… «παλιές, καλές ημέρες»! Κι όμως, αυτούς τους τύπους και αυτή τη νοοτροπία θέλουν κάποιοι (ας μη λέμε ονόματα) να την κεφαλαιοποιήσουν και να την εντάξουν στις παρατάξεις τους για να χτίσουν τη «νέα Ελλάδα». Ουστ κοπρόσκυλα!
«Κατηγορούν τον τύραννο κι όχι τον λαό που κάνει τους τύραννους ισχυρούς. Κατηγορούν τον νομοθέτη κι όχι τους ανθρώπους, η αδιαφορία των οποίων κάνει εφαρμόσιμους τους απλούς νόμους. Καταδικάζουν τον τοκογλύφο μα δεν κάνουν καμιά προσπάθεια να τον εμποδίσουν. Γιατί να μπουν στον κόπο; Χειροκροτούν τον Χριστό για την επίθεσή του ενάντια στους εμπόρους, μα αυτοί οι ίδιοι περνούσαν δίπλα από τα τραπέζια των εμπόρων χρόνια ολόκληρα χωρίς να πουν ούτε μια κουβέντα» (Wilhelm Reich).
"Φιλμ νουάε" - Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: