Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Προς Θεσσαλονικείς λθ΄ (+οε΄) επιστολή φαύλου

   Αδελφοί
   Με την εγνωσμένη περί το συγγραφικό έργο των ταγών του έθνους (μυχ’ έσω) ευαισθησία που μας διακρίνει, δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το νέο «χτύπημα».
   Ομολογούμε ότι αποσύραμε εις αποθήκη το «τι να κάνουμε» του Βλαδίμηρου Λένιν και αναρτήσαμε εις περίοπτο θέση το «και τώρα τι κάνουμε;» του Byron Manygift. Πρόκειται δια τη νέα μπροσούρα του πολυγραφότατου Βύρωνα, δια τον οποίο δεν θέλομε να πιστεύομε ότι δεν ευρέθη εκδοτικός οίκος να την κυκλοφορήσει και ηναγκάσθη να προβεί εις αυτοέκδοση, αλλά ότι πρόκειται απλώς δι’ εν ακόμη δείγμα της οικονομικής ανέσεως των πολιτικών υπηρετών. Αυτό άλλωστε υπογραμμίζεται και από το γεγονός ότι «δεν πωλείται αλλά χαρίζεται»! Πάντως, εκάστη φορά που ομιλεί ο Byron συνιστά εορτή δια τον γράφοντα, όστις –μεταξύ πλείστων όσων άλλων- χρωστά τη λατινομάθειά του εις τον εξέχοντα πολιτικό. Εκφράσεις όπως honoris causa (τιμής ένεκεν) και semel lex (εφ’ άπαξ νόμος), δεν θα τολμούσαμε να τις χρησιμοποιούμε αν δεν τις κατέθετε ομιλών ο τρισμέγιστος φωστήρ. Παρά του μεγάλου δασκάλου, κρατούμε επίσης την αποστροφή «μην βλασφημείτε άθλιοι γραφειοκράτες οικονομομέτρες», καθώς και τη διδακτική παραβολή «η αγελάδα ψόφησε και ο κακός και άπληστος αφέντης της επιμένει και πάει να την αρμέξει. Όταν το καταλαβαίνει, είναι πια αργά»… Και τον ευχαριστούμε από βάθους καρδίας που δεν μας στερεί την αγωγή της ψυχής.
   Κάτι είπε προσφάτως όμως και ο Τζίμης Πανούσης: «Το κράτος αυτό πρέπει να ξεριζωθεί εκ θεμελίων. Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με βία και αίμα, δεν υπάρχει εναλλακτική. Ξέρεις τι είναι να είσαι άνεργος; Να ξυπνάς το πρωί και να μην έχεις πού να πας; Εγώ αν ήμουν άνεργος και δεν είχα να δώσω γάλα στο παιδί μου δεν θα αυτοκτονούσα. Θα κατέβαινα κάτω, θα αγκάλιαζα δέκα γουρούνια και θα φεύγαμε όλοι μαζί»…
"Φιλμ νουάρ" - Θεσσαλονίκη

Σημείωση: Η λη΄ επιστολή παραλήφθηκε, γιατί καταλαμβανόταν αποκλειστικά από κείμενο του Arthur Schopenhauer που έχει αναρτήθεί ξεχωριστά στο blog.

2 σχόλια:

chrismos είπε...

«Το βιβλίο μου είναι δώρο. Του κώλου μεν, αλλά θείο δώρο»
(από συνέντευξη του Κωλίδωρα)

Ο άνθρωπος πουλάει αγνό νερό για κλύσμα (Πωλεί ύδωρ ass)
και συ, theo, τον Βειρωνεύεσαι (Βυρων,ε,WC) και τον λοιδορείς...
(Β. είρων ας πω, λοιδορας)

theogrocer είπε...

Κωλο-theo-δωρο. Τίνα piss...