Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Προς Θεσσαλονικείς μγ΄ (+οε΄) επιστολή φαύλου

   Αδελφοί
   Παρά το ομολογούμενο έλλειμμα ενημερώσεως και εξημερώσεως των θεοπνεύστων επιστολών –οφειλόμενο και εις πολυποίκιλα τεχνικά και άλλα προβλήματα, αλλά και εις το γεγονός ότι αυτές δεν θηρεύουν μετά μανίας την επικαιρότητα- θα μάθατε ότι η αυτοκινητοπομπή ήτις μετέφερε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εις την εβραϊκή συναγωγή της συμβασιλευούσης εδέχθη αυγά (χωρίς φρυγανιά, με αποτέλεσμα να μην φτάσομε σε πανέ). Αυτό που ίσως δεν έτυχε αναλόγου προσοχής είναι ότι ο Αλέξης (εις είναι ο Αλέξης) ζήτησε εις την ιδία εκδήλωση «να ξηλωθούν από δρόμους της Θεσσαλονίκης ονόματα ανθρώπων που συνεργάστηκαν με τους ναζί». Καλέ μου επίδοξε διάδοχε του πρωθυπουργικού θώκου, υπάγετε να πείτε το αυτό εις τον δήμαρχο Μπουτάρη, όστις διατηρεί ακόμη –ως ακριβώς και οι προκάτοχοί του- την οδό μοιράρχου Κουφίτσα εις το κέντρο της πόλης… Οι δε λοιποί σπεύσατε να μάθετε δια τον μοίραρχο που «έδωσε» τους διακοσίους της Καισαριανής και άλλα τινά περί τον βίο και την πολιτεία του, διότι άλλο Κουφίτσα κι άλλο Κοκκινοσκουφίτσα.
   Φίλος τις, όστις ασχολείται με τη μεταφυσική και με την παραψυχολογία, περιήλθε προ ημερών εις νιρβάνα και μουρμουρίζοντας τα ονόματα των έγκλειστων Αποστόλου (Άκη δια το κοινό) και Βασίλη, έλεγε ότι το κακό στη συμβασιλεύουσα δεν θα αργήσει να τριτώσει! Φίλοι επιστήμονες ασχολούνται με την αποσαφήνιση και ερμηνεία του χρησμού…
   Ερώτημα προς αναγνώστας αίτινες ασχολούνται με το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ, με τα τη θρησκείας ή έστω με την απλή αριθμητική: Οι ημέρες από την καθαρή Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα είναι τεσσαράκοντα οκτώ και καλούνται «τεσσαρακοστή». Οι ημέρες από την Κυριακή του Πάσχα μέχρι την «Πεντηκοστή» (η οποία έδωσε το όνομά της εις αυτό το διάστημα) είναι επίσης τεσσαράκοντα και οκτώ! Έχει κανείς κάποια πειστική, λογική ή έστω ευλογοφανή μαθηματική εξήγηση;
"Φιλμ νουάρ" - Θεσσαλονίκη

Σημείωση: Η μβ΄ επιστολή παραλήφθηκε, γιατί καταλαμβανόταν αποκλειστικά από κείμενο του Arthur Schopenhauer που έχει αναρτηθεί ξεχωριστά στο blog.

2 σχόλια:

chrismos είπε...

Ακόμη κι αν ο δήμαρχος της ντροπής κάνει επανεκκίνηση (ρε-μπουτάρει) στους δρόμους της drop piss (ενίοτε χρησιμεύουν και για υπαίθριο κατούρημα), δεν προβλέπεται να βάλει τέλος σ' όσους δρόμους έχουν "έλος" (βλ. Βενιζέλος, Μπακατσέλος κ.λπ.).
A pee προσθέτω (σσσς...), ως γνήσιος ποτο pee ως βλάχος (Α΄ ποτών IMF αιων) και ως γείτονας (Γη των ass) του Merde-zoo (κόπρος ζωολογικού κηπου) γουστάρει και τη γκλίτσα και τη γλίτσα και το μοίραρχο Κουφίτσα.

Όσο για "τι νερό;" (τις ει;) ως asshole (ου μενος) κι εμετά της θρησκείας κι εμετού σα ρυθμούς, σου απαντώ με π.χ. ρήματα, πίστη κ.ά.:
List EBEE(*) και μη ερεύνα!
Πας Χαΐν' ε, θα περάσει.

(*)Έντιμη Βουλευτική Εξεταστική Επιτροπή για τη Λίστα "La guarde"

theogrocer είπε...

Διάνοι εις περίοδο for mass!
Τήβεννοι gel ουκέτι back a τσέλου; Εις εμέ τα καλά σου; Αυτός ούτε τα trap* πεζοκαθίσματα then άγγιξε! Ό,τι πω cine άλλου... Να τον! Χαίρεται Ιππόλυτου.

*παγίδα, βαρβαριστί