Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, η Google και το Facebook έχουν δημιουργήσει ειδικές πύλες εισόδου στις βάσεις δεδομένων τους για την αμερικάνικη Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), η οποία υπάρχει για να αντιμετωπίζει τον εσωτερικό εχθρό. Στις συγκεκριμένες βάσεις δεδομένων βρίσκονται προσωπικά δεδομένα χρηστών.
Το δημοσίευμα του Guardian έρχεται μερικές μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η αμερικάνικη εταιρία τηλεπικοινωνιών Verizon είχε δώσει στην NSA στοιχεία για τις τηλεφωνικές κλήσεις των πελατών της. Αυτά τα στοιχεία είναι πιο σημαντικά ακόμα και από το περιεχόμενο των ίδιων των κλήσεων, αφού δείχνουν από πού προέρχονται οι κλήσεις, αν εντάσσονται σε κάποιο δίκτυο, αν έχουν κάποια μοτίβα κ.α.
Η συγκεκριμένη αποκάλυψη ήρθε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου για το Prism, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου η NSA είχε πρόσβαση σε περιεχόμενο e-mails καθώς και σε ηχητικές και βίντεο συνομιλίες χρηστών, οι οποίες γίνονταν σε διάφορες online πλατφόρμες όπως το skype κ.ά. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα φαίνεται να συμμετείχαν εκτός από το Facebook και τη Google και άλλες εταιρίες με τρανταχτά ονόματα, όπως η Microsoft και η Yahoo (η Yahoo παραδέχτηκε ότι επέτρεπε στην NSA να φακελώνει τους χρήστες των υπηρεσιών της). Εκτός από τα περιεχόμενα των e-mails και τις διαδικτυακές συνδιασκέψεις, η NSA αντλούσε δεδομένα κατευθείαν από τα δίκτυα οπτικών ινών και τις υποδομές για το Ιντερνετ, στο πλαίσιο του προγράμματος Upstream.
Οι εμπλεκόμενες εταιρίες αρνούνται τη συμμετοχή τους στα συγκεκριμένα προγράμματα. Παρολαυτά, ο ίδιος ο Ομπάμα αναγκάστηκε να παραδεχτεί σε ομιλία του την ύπαρξη των εν λόγω προγραμμάτων παρακολούθησης αμερικάνων πολιτών, τα οποία, όπως δήλωσε, είναι απαραίτητα για τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία. Η καταστολή στην Αμερική έχει κάνει άλματα παρακολουθώντας το σύνολο των αμερικάνων πολιτών.
Αν έχουν μια χρησιμότητα αυτές οι αποκαλύψεις δεν είναι για να μας προκαλέσουν ρίγος για τον «μεγάλο αδελφό», όπως συμβαίνει με διάφορους υποκριτές στα αστικά ΜΜΕ. Μόνο αφελείς ή απατεώνες υποστηρίζουν ότι τα αστικά κράτη δεν προσπαθούν να παρακολουθήσουν τα πάντα. Η χρησιμότητα έχει να κάνει με διάφορες αυταπάτες περί ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Τέτοια ασφάλεια δεν υπάρχει, γιατί το κράτος, έχοντας στη διάθεσή του χρήμα και μέσα, μπορεί να είναι πολύ πιο μπροστά από τα κινήματα. Γι’ αυτό και μόνο οι παλιές καλές μέθοδοι συνωμοτικότητας μπορεί να είναι αποτελεσματικές. Το κακό είναι ότι πολλά νέα παιδιά, με καλή διάθεση και γνώσεις στην Πληροφορική, θεωρούν ότι με τη μαγκιά τους μπορούν να νικήσουν τα κράτη και τους μηχανισμούς τους. Κι αυτή η αντίληψη είναι επικίνδυνη.
εφημερίδα «Κόντρα»

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω τώρα;!
Θα σου στείλω γράμμα.

chrismos είπε...

Όχι, όχι γράμμα!
Δεν είναι ass φαλλέ...σσσς!
Στη Λένα (Perry's ταίρι) καλείτ' ΕΡΑ.
Ταχυβρομικο (γρήγορο και βρώμικο)
Όχι από Κίνα της οι Ρήνοι...σσσς,
γιατί θα το πει: Ροβολήσου, ναι,
από τη βάση στήσου δα
ή πάνω απ' ό,τι σαν τωρινοι.

(αλήθεια, ο sir Βερτης κατά σκοποί ass, άραγ' εμπορικοι εμετά φράζει τι γραφει η Mond on this lecticon; Κομμάτ' ιδείς κωλο, then ωμή j' etais? χαχα...)


chrismos είπε...

Χαχαααχααα...
Έβαλα το παρά (πάνω κει μένω)
στο μεταφραστή ΑΠΟΕΛ ή νικά στα ugly κ.ά.
Upper υγρα φτω κομφούζιο!
Έτσι και δω κιμά soon
θα τραβάνε τις call autre ή χέστους!

(the ντοπέ ζώσι νομό της.
Τι black άμμου canoe...)

theogrocer είπε...

Χαχαχαχα! Όλο Μέκκα-Νις και γελάω.
Στο 'πα: Καις. Το ξαναλέω.
Στο 'πα: καις. Τόξα να λέω.
Στοπ Α/Κ. Έστω, ξαναλέω.
Στο ΠΑΚ έστω, ξανά Leo.

chrismos είπε...

Every MAT η κότα, Toss!

theogrocer είπε...

Η πληγή: ΜΑΤ-όνοι...