Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Προς Θεσσαλονικείς μη΄ (+οε΄) επιστολή φαύλου

Αδελφοί
Περιχαρείς ανταμώνομε και πάλιν ίνα διέλθομε τον βαρύ χειμώνα που δυστυχώς δεν ανεκόπη παρά του θέρους, ως αντελήφθητε…
«Μα είναι δυνατό να διήλθε ολόκληρο θέρος (ο μισός παράδεισος του εκδότου και του συγγραφέως. Ο άλλος μισός είναι τα Χριστούγεννα) και να μην έχομε νέο πωλητικό βιβλίο από πολιτικό, εκεί που τους προηγούμενους μήνας δεν προλαβαίναμε να τα μνημονεύσομε όλα;» αναρωτήθηκε ο υπογράφων. Όστις ωμολογεί και ομολογεί με συντριβή ότι δεν κατόρθωσε να βρει νέα πνευματικά πονήματα των συναγελαζόμενων στο κτίριο της πρωτευούσης όπερ περικλείεται από βασιλικές οδούς και κήπους. Ελπίζομε αυτή ταύτη η εκτροπή να μην συνεχιστεί και σύντομα να επανέλθομε εις την ομαλότητα…
Υπάρχει όμως μία εξαίρεσις: Προκόπης Παυλόπουλος – το δημόσιο δίκαιο στον αστερισμό της οικονομικής κρίσης – ο οικονομικός «Λαβύρινθος», ο νεοφιλελεύθερος «Μινώταυρος» και ο θεσμικός «Θησέας». Όλο αυτό το φλύαρα «ελκυστικό» αναγράφεται εις το εξώφυλλο του βιβλίου του κυρίου καθηγητή (ενθυμείσθε που είχε ρίξει «σύρμα» εις τα κανάλια και άπαντα τον αποκαλούσαν «καθηγητή κ. Παυλόπουλο» τον καιρό της παντοδυναμίας του;). Τρέμε Byron! (αναφέρομαι σαφέστατα εις τον πολυγραφότατο monsieur Πολύδωρα). Όμως τι κρίμα, τι παράλειψις να λείπει εκ του τίτλου η Αριάδνη με τον μίτο-καμάκι της, ο Μίνως (δεν αναφέρομαι εις τον Κυριακού) ή έστω ο Αιγέας όστις βάφτισε το φερώνυμο πέλαγος πληρώνοντας τα γ@μησιάτικ@ του υιού του στη Νάξο…
Κλείνομε με τη σπαραξικάρδια μαντινάδα του Γιάννη Σμαραγδή προς τον πρωθυπουργό, μόνο και μ’ όνο γιατί είναι σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο τον οποίο –ως γνωστό- λατρεύομε και προάγουμε εις κάθε ευκαιρία: «Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός στ’ς Αμερικής τ’ αλώνι / κι έλαμψες κι ήρθες νικητής και σ' αγαπάμε όλοι». Και παραθέτομε και μία ιδική μας: «Είν’ η χαμέρπεια ντροπή / το γλείψιμο σαράκι / τέτοιας μορφής αυνανισμός / σε κάνει ανθρωπάκι».
"Φιλμ νουάρ" - Θεσσαλονίκη

2 σχόλια:

chrismos είπε...

ΗΠΑ με... άντε ν' αρχίσουν οι επιστολές του...Φαΰλου, να 'χουμε να γελάμε και να 'πε: Ζουμε!

Η επιστολή Φαΰλε μου
στου Film Νue Αrt αλώνι
μ' άσκαυλο σάλι μια φορά
κι αίμ' αστών ξεσηκώνει

(καλά ε; τέτοιο γλείψιμο-σμαράγδι, ούτως μα ραγδαίος να ήμουν! Στόχοι; κάννη; κανένας σάλος; Με παρά δέχεσαι; Πάντως, να ξέρεις, εγώ ήθελα να γράψω "φάβλε". Τα δι' αλητικα πάνω στο "υ" τα βάζει η google, κατ' εντολήν της Ομάδας Αλητειας "Φαήλος K. Run, Idiot is")

Σχετικά με τη χαμέρπεια, μπορεί ο Σμαραγδής να φιλάει κατουρημένα "σφυριά" (hammer pees) και να γλείφει πατόκορφα τον Σαμαρά, αλλά δεν είναι γκέι· αν και πολλοί πιστεύουν πως το επίθετό του προέρχεται από το ερωτικό κάλεσμα "Σαμαρά, γδύσ'".
Μousse κι αιμα ο Σαμαράς από τα σάλια, έδειξε το "σφυρί" του (see hammer) και καυτηρίασε την υπερβολική χαμέρπεια του κυρ Γιάννη, σε κωδικοpeeμένα (μη και τον κάνει ρόμπα) Αγγλικά που είχε μάθει στη σχολή των Hammerικανών "αητών" ΜΙΤ (Αίμα αητοί, αίμα ή τί;)

«Γιάννη μου, το κουφάρι μου
το γλείφουν ύαινες, λύκοι
συ, όμως, το παράκανες,
see hammer, oh!..school e-key!»

Έτσι είναι φίλε μου.

Είν' η χαμέρπεια ντροπή
και είναι για να φρίττεις
Πολλώ δε μάλλον αν εβγεί
απ' τα χωριά τση Κρήτης

theogrocer είπε...

Up Olaf, see! Σκι στη Κανά, γελάω!
Ass χυμός ο ραγιαδισμός... Όσο κι αν ο Διώτης μοίρασε κράνη για να προφυλάξει από τη χασούρα στο φαΐ (φαΐ loss - κράνη Διώτης). Γιατί όπως λένε και οι μούσες που γα΄ μούσες:
Γλύφοντας μα και έρποντας
και με τα κέρατά μου
έφτασα ο σαλίγκαρος
εδώ κυρ-Some are άμμου.
Και η Σάλλα με υγεία.