Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τον καπιταλισμό, που αποτελεί ένα σύστημα διαρκούς ληστείας του μόχθου των ανθρώπων της δουλειάς και των οικονομιών τους, μόνο ένα επαναστατικό σύστημα μπορεί να τον δικάσει. Και δε θα χρειαστεί τότε νομικίστικες διαδικασίες και τερτίπια. Θα δικάσει με τον τρόπο που υποδείκνυε ένα εκπρόσωπος της ριζοσπαστικής αστικής τάξης, ο Σεν Ζιστ: «είναι ευγενείς, είναι ένοχοι».
Πέτρος Γιώτης

6 σχόλια:

chrismos είπε...

Σωστά, Pierre.
Ευγενείς, άρα ένοχοι, άρα ...ρόμπες, Πιέρ.
Robespierre

Χρηστούλη μου, όμορφη(schön)* και ακριβής (Juste)** π' Ούνε η προφητεία αυτή!

*Σεν **Ζιστ

theogrocer είπε...

Χαχαχα!
Εις εσέ με γάλα! Κέφια!
Ζω. Γράφει "ζεις".

Ανώνυμος είπε...

To μόνο που θα άλλαζα στο κείμενο είναι η λέξη "καπιταλισμός" και θα έβαζα ένα Χ. Ο άγνωστος Χ, ή ο πολύ γνωστός, διότι όλα τα συστήματα, απο αρχαιοτάτων χρόνων, αυτό κάνουν.

chrismos είπε...

Φυλλαράκι, κατανοώ την πίκρα σου από τον εκφυλισμό των σοσιαλιστικών εγχειρημάτων σε "μία από τα ίδια", αφού είναι και πίκρα ολόκληρης της από δω όχθης.
Ωστόσο νομίζω πως αυτές οι "ισοπεδώσεις" είναι τόσο αμφίβολης αξίας όσο και επικίνδυνες.
Να στο πω αλλιώς:
Τα από αρχαιοτάτων χρόνων εκμεταλλευτικά (φεουδαρχικά και καπιταλιστικά) συστήματα, δεν έχουν να επιδείξουν ούτε μια (έστω και μόλις 20ετούς διάρκειας) περίοδο δημόσιας και δωρεάν υγείας, παιδείας, στέγασης και μηδαμινής ανεργίας.

Τώρα, ξαναδοκίμασε αυτό το ...θεαματικό "κόλπο" της αντικατάστασης με τον άγνωστο Χ και πες μου κατά πόσο το θεωρείς πετυχημένο.
(κομμάτι χλωμό, ε;...)

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο μιλάει για τον καπιταλισμό (ή Χ) που "αποτελεί ένα σύστημα διαρκούς ληστείας του μόχθου των ανθρώπων της δουλειάς και των οικονομιών τους". Σ΄αυτό αναφ΄ρομαι κι εγώ. Όσο για τα διάφορα "δωρεάν" , νομίζω πως τα ΄χουν ακριβοπληρωμένα οι εργαζόμενοι. Όταν βέβαια δεν είναι και "δωρεάν" το πράγμα είναι ακόμα χειρότερο. Πάντως επειδή φαντάζομαι πως ανφέρεσαι στον υπαρκτό σοσιαλισμό,εκεί το πρόβλημα πράγματι, μπορεί να μην εντοπίζεται στη ληστεία του μόχθου των εργαζομένων.
Υ.Γ. Μη ξεχνάμε και τον αγωνιστή Ομπάμια που θέλει να δω΄σει δωρεαν υγεία στο λαό και οι κακοί καπιταλιστές δεν τον αφήνουν!

theogrocer είπε...

Θέλω να γράψω τόοοοσα πολλά, που καλύτερα να μην γράψω τι ποτά...