Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Διαβάζοντας την επιστολή απάντηση απολογία του κυρίου Πέτρου Κωστόπουλου για το κλείσιμο της ΙΜΑΚΟ, έκανα μερικές σκέψεις ψύχραιμες χωρίς ίχνος χαιρεκακίας, μερικές στιγμές μάλιστα ένοιωσα μια βαθιά θλίψη για τις στενοχώριες, τις έννοιες και τα δυσβάσταχτα βάσανα που περνά κάποιος άνθρωπος που υπήρξε μέχρι πρότινος ο γκουρού της ανεμελιάς και της ελαφράδας για ένα μεγάλο κομμάτι της νεοελληνικής μας κοινωνίας. Ωστόσο η έκπληξη ή η αποκορύφωση αν θέλετε της κατάθλιψης που τραγικά διαπερνά όλο το κείμενο, έρχεται την τελευταία στιγμή στο τελευταίο υστερόγραφο: ''ΥΓ.4: Πάτησα σχεδόν τα 60 αλλά επιμένω: Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή. Θα τα ξαναπούμε…".
Δεν λέω, μπορεί και να ‘ναι ηρωικό να βλέπεις τον καπετάνιο να βουλιάζει με το πλοίο του, μέσα στα τοξικά απόβλητα που ο ίδιος δημιουργούσε όλα αυτά τα χρόνια, φωνασκώντας «δεν μετανιώνω», αλλά πείτε μου αν υπάρχει ένας στοιχειωδώς σκεπτόμενος και ευαίσθητος Έλληνας που να μη γνωρίζει έστω και εκ των υστέρων ότι το εν λόγω απόφθεγμα υπήρξε ένα από τα βασικά συνθήματα με τα οποία η πασοκική πανούκλα έπεσε πάνω στην παραζαλισμένη μεταπολιτευτική ελληνική κοινωνία τότε στα μέσα της δεκαετίας ‘80 για να αποπλανήσει και να μυήσει σχεδόν τους πάντες, δεξιούς αριστερούς, στις ιερές αξίες του σταρχιδισμού, του κωλαρπαξισμού, του τομαρισμού, της απενοχοποίησης του κυνηγιού του κέρδους και της εφήμερης δόξας και να μας βάλει όλους να τρέχουμε κακόγουστοι, χωρίς μνήμη, λαχανιασμένοι και χαζοχαρούμενοι προς τον όλεθρο. Κρίμα που 60 χρόνια ζωής δεν άφησαν ούτε ένα τόσο δα ίχνος γνώσης μέσα στην ύπαρξη του κυρίου Κωστόπουλου. Του αφιερώνω ένα τετράστιχο που σε κάποιους θα θυμίσει κάτι:
Η ζωή είναι μεγάλη
κι αν την κάνεις καρναβάλι
Θα ‘ρθει η ώρα να χτυπήσεις
το ξερό σου (τ’ αδειανό σου;) το κεφάλι.
Γιάννης Αγγελάκας

9 σχόλια:

chrismos είπε...

Ή ζω ίππου κιλά μεταξύ γλίτσας, γκλαμουριάς και λαμέ λαμογιάς χορταίνει την τσέπη, μα όχι την ψυχή. Γι αυτό και του Κωστόπουλου του φαίνεται μικρή (γιατί ζω ειμη λαμε, αφού ο ίδιος δηλώνει too much "matcho" -ένα μάτσο αρχή δι' Αδη λαδι...).
Όμως ο Αγγελάκας μη λάϊο σκαλί τέχνης και γι αυτό ίσως αποσιωπά την άλλη βρώμικη πλευρά του Κωστόπουλου: Αυτήν του στυγνού εκμεταλλευτή εργοδότη που πέταξε απλήρωτους στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους στις βρωμοφυλλάδες του, για να τρέξει στη γνώριμη ζεστή αγκαλιά του πτωχευτικού νόμου (άρθ.99), αυτί που προστάτευσε καίτοι σ' εκδότη καις επιχοιρίσεις του Περισσού.
(τότε left, Τεο, θα 'σκαγα αν δε το 'λεγα...)

theogrocer είπε...

Police ως τα κελιά. Να τα λες.
Ο Κωστόπουλος δένει τάνγκα (τι απλό!) αλλά, εμ, βλήμα μιας ολόκληρης τρία κοντά αιτίας. Κι όλοι αυτοί με ίδιους τρόπους μπήκαν καίμε ίδιους βγήκαν, πάνω μυώ τυπά.
Καλά κανίς, πουά να φέρεις. Τον περί so. Γιατί όπως λέει και το άσμα: "Στον σφύριξε χαρούμενα, Μπορίς".

chrismos είπε...

Χο,χο,χο! Τύπε, τι χυμένα λογοπαίγνια είν' αυτάρες ή...;!!!

theogrocer είπε...

Τι Αλόμα σ' Εμινέ;
Μολότωφ ε; Τείνω κρύο, pas ντου (με σακί έξω)...

Penny είπε...

Μεκκα τα ντυσατε να γελάω με τα χαλια μασ.ησα στε απ'όλα φ(υ)στικι!

theogrocer είπε...

Δένει, ναι, κακό να γελά μεμέ τα χαλιά μας. Ειδικά "ω τανκ" λέμε με τα "καλά" μας κι εξαιρούμε το γιατί.
Ass κρατάμε, τόνους ε; Λειτουργία...

chrismos είπε...

Penny,
Ω! Ποσείδι έχεις δια piss τόσοι,
ΗΠΑ-Ρούσσα ιστοσελίδ' απέραντου ατσαλώματος της ταξικής μας συνείδησης, φροντίζ' η Καίτη ν' ανάψει χύμα ...σσσς!
(Ίνες το DNA tease ν' αλητουργεί
και ως ανάψει κτήριο...)

theogrocer είπε...

Μ' αγά πας και σ' αγά πάω. Κατίναι. Κι αυτό στην πορεία για την "F" οδό στον ουρανό...

chrismos είπε...

Μήδεια λαλίστατη σ' αγά πεισμα...σσσς δη μ' όσια. Παρα Μοναί βιο (αρχή) a pee σκοπός Σεραφείμ και νόθα περιμέναμ' ένα muscle-ass-shit (αρχή ίδια), αυτός θα μασά faux ρήση!
Και πιτα πώς θα κάνουμε τοστ α... βρώμας μέρες poor hot, ντε;