Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, επειδή η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης. Και οι περισσότεροι άνθρωποι τρέμουν την ανάληψη ευθύνης.
Sigmund Freud

7 σχόλια:

chrismos είπε...

Ναι, είμαστε ...Όμηροι ευθυνών.
Αναφέρεται και στην «Ομήρου (Φασ)ουλιάδα»
Ραπ σ' Ωδεία Βου (2η)

theogrocer είπε...

Σάρκα ζεις με δηκτικό και δεικτικό τρόπο!
Α, λα, λα, ταχύ λυτών ασεβών...

Ανώνυμος είπε...

/φωνώ με τον συμπαθή μουσάτο που μας άλλαξε τα φώτα με τις θεωρίες του και ούτε μια τσόντα της προκοπής δεν μπορούμε να δούμε δίχως να χρειάζεται να κάνουμε ψυχανάλυση μετά.
Για να εις "χι" ει ο ορισμός του θα πρέπει να είναι ισοδυναμία και ουχί συν επαγωγή. Δηλαδή να ισχύει και το ότι όσοι δεν φοβούνται την ανάληψη ευθυνών θέλουν πραγματικά την ελευθερία. Κάτι τέτοιο όμως προφανώς και δεν ισχύει και άπειρα τα παραδείγματα με πρώτο και καλύτερο αυτό των πολιτικών.

theogrocer είπε...

Με μπέρδεψες, είμαι και βραδύνους... Δηλαδή λες ότι για να ισχύει το "αν βρέξει θα πάω" πρέπει να ισχύει και το "αν πάω θα βρέξει"; Ή μήπως το "αν δεν βρέξει δεν θα πάω";

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ θα πάω βρέξει δε βρέξει, αλλά η βρόχα είναι άλλο φαινόμενο. Έστω κι έτσι όμως, λέμε πως θα βρέξει αν υπάρχουν οι τάδε και τάδε ατμοσφαιρικές συνθήκες. Και αντίστροφα, αν υπάρχουν αυτές οι συνθήκες θα βρέξει.

chrismos είπε...

Ανά γκέι καίει κανείς συνθήκη
για να ισχύει εις ωδή (να μία!)
είναι η ανάνηψη της ευθύνης «Μια βροχή μας όζει»

(σόρι για την παπαριά μου, ούτε γω κατάλαβα τι ήθελαν από...)

theogrocer είπε...

Τα κάναμε μ' αντάρα...
Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει.