Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι υποτιμούμε τον αριθμό των βλακών ανάμεσα μας, αφού το κρίσιμο ποσοστό που όλοι γνωρίζουμε ότι υφίσταται σε κάθε τυχαία πληθυσμιακή ομάδα, παραμένει ως σήμερα απροσδιόριστο. Σύμφωνα με την καμπύλη του Gauss η οποία χρησιμοποιείται για την ανίχνευση διάφορων χαρακτηριστικών ενός πληθυσμού, έχουμε το λιγότερο ένα ποσοστό 25% βλακών, 25% έξυπνων και 50% μέσης νοημοσύνης. Ο ένας στους τέσσερις είναι βλάκας…
Διονύσης Χαριτόπουλος - «Εγχειρίδιο Βλακείας»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν κάνω λάθος - κι εδώ ο φίλος μα θυμα τικός ας με δει ορθώσει - ο συγγραφέφς αναφέρεται στην λεγόμενη "καμπάνα του Γκάους" (και όχι του γκάου).
Αν είναι έτσι, το γνωστό άζμα "σώπα οπου νά΄ναι θα σημάνουν οι καμπάνες", θέλει να μας πει πως οι βλάκες και οι έξυπνοι θα καταχτυπηθούν, κι όχι ο μέσος όρος. Κι αυτό διότι το γλωσσίδι της καμπάνας χτυπά δεξιά αριστερά στα κάτω άκρα της.
Έτσι δεν είναι Χρήστο;

chrismos είπε...

Φυλλαράκι, Σολωμολογώ πως δεν έχω ιδέα. Ούτε για την καμπύλη ούτε για την καμπάνα.
Εντελώς Gau sτη Στατιστική. Αυτό το σπουδαίο μάθημα ποτέ δε μπόρεσε να χωρέσει στ' αυλακώδη κύτταρα του μυαλού μου. Κι αν δεν ...Παπαστράτευα τα μεγάλα μέσα (σσσς!... κονάκια στο πακέτο «Assos» κασετίνα) ακόμα θα το χρωστούσα, θα το έδινα και φυσικά θα κοβόμουν.
Μάλωνα, Νίκο, σε κοινο τόπο σωστό του 25% (των ex ύπνων), αφού ώρες-ώρες νιώθω ν' αλητουργώ με την ύψιστη ευφυΐα που χρειάζεσαι για να ...χτυπάς αυγά.
Όπως ωά δονείς: «Εν χοιρίδιο βλακείας»