Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Και ξαφνικά αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μαγειρική και τη γαστρι(λαι)μαργία. Και ως άλλος Μαμαλάκης (το «η» με «α») να σας προτείνω τη σπεσιαλιτέ των ημερών -που τελικά είναι νύχτες- αμέσως μετά τον πρόλογο που συνέγραψε μία εκλεκτή συνάδελφος, η Βέφα Λουφτβάφε:
Δια του λόγου και ομοιοπαθητικώς προσπαθεί κανείς να ξορκίσει, ως άλλος εξορκιστής Νο 2 ενώπιον της λαχταριστής πλην δαιμονισμένης παιδίσκης Linda Blair (καμία σχέση με τον γνωστό μπάτλερ), τον κατακλυσμό στον καταυλισμό της επικαιρότητας. Οι κρουνοί που ξεχύνονται από τα ανοιγμένα στόματα των Μ.Μ.Ε. (Masturbation Media Emesis), πλημμυρίζουν -πλην μυρίζουν- τα μπαζωμένα ρέματα της εξημέρωσης, με διάφορα διαλύματα στα διαλείμματα του βίου. Αποτελούμενα άλλοτε από απόνερα ειδήσεων, άλλοτε από λαμπερά σκευάσματα «πληροφόρησης» (ένθετα υπόθετα) κι ενίοτε και από ατάκτως ερριμένους πλίνθους, παλαιόθεν χρησιμοποιούμενο δομικό υλικό εκ του οποίου οικοδομήθηκαν ναοί και μέγαρα του μικρονοϊκού πολιτισμού. Στα ερείπια του αρχαιοελληνικού megaλείου και επί του αρρήτου ρητού «εις οιωνός άχρηστος, αμύνεσθαι περί πάρτης» (εξ ου και ο Βοναπάρτης, η βαρβαρική λέξη particular καθώς και τα πάρτι, αγαπημένη ιαματική συνήθεια κατά της φορητής αφόρητης πλήξης της αστικής τάξης).
Λοιπόν, συνταγή (συν ταγοί) επιτυχημένη: Σήμερα θα σας φτιάξουμε «πρώτο θέμα φλαμπέ με βαρβαρουάζ και εκπεμπόμενη σος (sos)», από μια παλιά αραβική αλχημεία (Al χι μία - έτσι όπως μεταδόθηκε στο τζαζ κανάλι της Ηρας – Al Jazz Ηρα) που μας έφερε ο «κύριος με τα σου», αχαροπλάστης στο επάγγελμα.
Παίρνουμε το επιφανειακά πιο άγουρο (στο πράσινο της μούχλας) από μια σειρά σημαντικών γεγονότων, το αποφλοιώνουμε προσεκτικά από τον ταξικό χαρακτήρα του και το ψιλοκόβουμε χωρίς ν’ αγγίξουμε την ουσία του (πετώντας όποιο περίβλημα τυχόν ακουμπούσε σε άλλα γεγονότα που καίνε). Σουτάρουμε και σοτάρουμε με κρεμμυδάκι (το λυτρωτικό αναπάντεχο και φυσικό κλάμα των φύσει ηττημένων βοηθάει τη σούπα, μου ‘παν, να δέσει) και ανόητο (soft, βαρβαριστί) βούτυρο. Σε μια λεκάνη (όπου πριν ένιπταν τα μπροστινά πόδια τους οι Πόντιοι Πιλάτοι και οι εξυγιαντές του βίου, αγκαλιά με συγκλητικούς και πραιτοριανούς) περνάμε από μπλέντερ την κοινή γνώμη (η οποία, μη έχουσα χρόνο να εμβαθύνει, κρίνει πάντα κατά τα φαινόμενα, όπως έλεγε και ο de Sad, που γεννήθηκε 59 χρόνια πριν τον Balzac και απέθανε 36 χρόνια πριν από εκείνον). Προσθέτουμε δίκην θεσμοθετημένου αχταρμά τα απαραίτητα καρυκεύματα (σασπένς, παρακολουθήσεις του ιδιωτικού βίου, άπλετες άπλυτες και σκοτεινές λεπτομέρειες), βουτάμε το μείγμα σε δακρύβρεχτα πλάνα και τηγανίζουμε στο καυτό λάδι της απάθειας, με δημοκρατικές διαδικασίες (προσοχή στο τηγάνι: Να είναι αντικολλητικό και αντιπολιτικό, μην έχουμε καμιά κολλητική πολιτική-πωλητική ιδέα). Κατά μικρά διαστήματα, ανακατεύουμε με τις απαραίτητες για βιοπορισμό και βιοπόρωση πάμπολλες διαφημίσεις, για να μην κόψει η φτιάξη και φτιάξει καμιά κόψη, επικίνδυνη για τη δημόσια ανασφάλεια, έτσι άτακτη και αταξική όπως προκύπτει από τα ιστορικά ειωθότα του πλημμελούς μαγειρέματος. Κλείνουμε ηδυπαθώς το μάτι στην αστική νομιμότητα και αναφλέγουμε το παρασκεύασμα με τα μηχανάκια της AGB (εξώγαμης κόρης της KGB, τα αρχικά της οποίας θα μπορούσε να είναι America – Great Britain, αλλά είναι μόνο Aei Gamisou Boufo). Σερβίρουμε και καταναλώνουμε αμέσως, γιατί ώσπου να κρυώσει, έχει ο Γιαχβέ των ΜΜΕ, θα ρίξει άλλα ως μάννα εξ ουρανού και money εξ ούρα νου. Δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε λίγο αλάτι ακόμη, το οποίο συλλέγουμε από όσους αριστερούς –ως προς το χέρι που κρατά το τηλεκοντρόλ- απέμειναν στήλες άλατος από τις αποκαλύψεις, ως άλλες σύζυγοι του Λωτ, απ’ αυτές που ακόμα και τ’ όνομά τους έχει σβηστεί από την Ιστορία (εκτός από την Piaf, ξέρετε καμιά άλλη με το όνομα της αλατοκολώνας;). Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε και πιπέρι ή πιπεράτες λεπτομέρειες, από τις κολεκτίβες του μπαρμπα-Στάθη όπου τραβιόταν ο sergeant Pepper (ελλείψει αυτών, λίγο τσίλικο τσίλι από τσιλιαδόρους της φτιάξης).
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε τη σπουδαία συμβολή του σημερινού μας εδέσματος στη νοητική παχυσαρκία, καθώς είναι πλούσιο σε τοξικά και πάμπτωχο (0%) σε ταξικά στοιχεία. Κάθε εφήμερη μερίδα αστειατορίου (35 gr) περιέχει τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα σε βιταμίνες Α (αποκτήνωση), Β (βραδύνοια) και C (cannibalism). Επίσης, σίδηρο (από παλιότερες κομπίνες συρματουργιών που έγιναν χαλυβουργίες), κάλλιο (από κάλους με καθημερινή εν παραθύρω παρουσία), φώσφορο (από Ιράκ μεριά) και μαγνήσιο (από κάτι περίεργες εταιρικές δραστηριότητες στην Μαγνησία). Τέλος, μετατρέπει τη χοληστερίνη HDL σε ADSL, αντιμαχόμενο τις παρά των κομμουνιστοσυμμοριτών φημολογίες περί ακριβού Ιντερνιέτ (με κάθε μερίδα, όπως και με κάθε εφημερίδα, δωρεάν πρόσβαση).
Και αφού μιλήσαμε για την υγιεινή διαστροφή, σας αφήνω για να σκεφτώ το γλυκό με το οποίο θα την συνοδέψουμε, επαναλαμβάνοντας κάτι επαναστατικά λόγια που άκουσα και πολύ μου άρεσαν. «Μένω πιστός στη νομιμότητα και στην εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατικής κουζίνας κι αφήνω τις συνταγές να τις κρίνουν οι μάγειρες και η μαγειρική. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μέσα από την κατσαρόλα μου για να περνάει ο καιρός, να έρθουν άλλοι και να συνεχίσουμε να πιστεύουμε πως δεν γίνεται τίποτε»...

5 σχόλια:

chrismos είπε...

Αυτό κι αν είναι αλχημεία! Παίρνεις μια αταξική τοξική συνταγή και μας επιστρέφεις την αντίστροφη σαντιγύ! Εύγε, λοιπόν, για τα άυλα και άλικα υλικά των ήλων της αλχημείας, έναντι των άλλων της τηλεκοιμίας.
Όμως, μας καλομαθαίνεις και πριν να γείρουμε, εγείρουμε ορδές ερωτήσεων:
-H κ.Βάφε, βάφει αυγά με …ορδές;;; Κι αν βάφει, η κ.ΑΛΕΞΙ.ΤΗΛΕ-ΒΕΦΑ είναι η μόνη ΑΝΕΞΙ ΤΗΛΗ ΒΑΦΗ;;;
-Μας προτείνεις πλούσια ταξικά υλικά και 0% τοξικά. Όμως, πόσο αντέχει ένας τοξικομανής στο σύνδρομο στέρησης; Θα σου άρεσε να τον δεις να Τρέμη;;;
(Π.χ. δες http://chrismos-chrismos.blogspot.com/2009/12/mega-8.html)
-Σχετικά με τις εκπομπές καψαερίων τύπου "καψής στον αέρα", ποιά η σχέση δυσεντερικών τηλεοπτικών μεθοδεύσεων και πρετεντερικών αφοδεύσεων;;;
-Να μαγειρεύουμε στη φωτιά της σόμπας του λαού; Ή να γυρεύουμε την "κοτιά" του σόμπολου;;;
-Αρκεί η φωτιά με στάμπα "από τζάκι"; Ή αρκεί η φωτιά στάμπα-τζάκια μας;
-Αρκεί ένα κάρβουνο αναμμένο;;;

Αναμένοντας άπαν ντύσεις και άπαντες να γδύσεις με τις ωραίες σου αναρτήσεις!
(Εύγε, πουλί μου, που λέει κι ο Ευγένιος...)

theogrocer είπε...

Πολλά τα ερωτήματά σας, αγαπητέ αν αγνώς τι; Φθυσικά δεν δύνανται να απα ντυθούν μονομιάς ούτε μονωδιών, αλλά μονοπολλών.
Απαντώ μόνο στο φαινόμενο Τρέμει, που ο προαυλισμός στο Πολυτεχνείο απέβη λίαν επικερδής -και εις αυτή την περίπτωση- δια την άνοδο στα ύπατα και ήπατα εξουσιαστικά αξιώματα. Είτε στο μικρόφωνο (Δ.Α. Μανάκι) είτε στο προαύλιο (Τρέμει), το Πολυτεχνείο ήταν κάτι πολύ ωφέλιμο, που οδήγησε πολλά εν δυνάμει -και εν αδυναμία- στελέχη της εργατικής τάξης στον παράδεισο.
Για τα υπόλοιπα, ίσως απαντήσω κάποιο βράδυ (τότε τελώ σε σχετική πνευματική και μη οινοπνευματική διαύγεια) και αφού συμβουλευτώ το ωροσκόπιο, το τηλεσκόπιο και το στηθοσκόπιό μου. Σας φυλώ Άννα φωνώντας: Ναι, αρκεί ένα κάρβουνο Άννα μένω, αναμένω...

chrismos είπε...

Beeeep!...Πάρε μπιπ! Τ' όντως, δηλ. όντως· του παρά εμπίπτοντος, ο προεκμαυλισμός του πολυπαχνίου προάγει τις εργατικέςστάξεις στην παραδείσια οδό των παρα ειΔύσεων της αληθείας και της αλητείας στους καιρούς του παρά. Τους ευ-καιρους...
Επί τη ευκαιρία, διεκδικώ το άσμα των καιρών, ήγουν το κέρασμα λόγω επικείμενων δύο ευχών, δι' ευχών δώρου θεού του Θεοδώρου του Μεγαλοσάτιρος.
Εblogημένος συ εν conn-x ει. Εννοών όμματι κηρίου, δηλ. στο όνομα του πΑγίου οινοΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. Come in.

theogrocer είπε...

"Φιλοκαλούμεν γαρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας", έλεγε ο Θουκυδίδης. Και αυτώ κάνουμε, μη εν αχρήστω αδελφέ. Ωστόσο, Συν Αθηνά ΚΚΕ χήρα κείνη, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι υμών προ γ' όνοι.
Φθυσικά και θα λάβετε το δέον κέρας μα, να είστε σε ετυμότητα γιατί θα σας τηλε-φονήσω όταν έρθω στη Θεσσαλών νίκη. Τα Σωτήρεια, σωτήρια κοψ' ίδια και το cheap ούρο (το φτηνό κάτουρο που πουλάει για τσίπουρο δηλαδή) μας Άννα μένουν. Εκτός αν λόγω κράσης προτιμάτε κρασί.
Αν τούτων ΙΚΑ...

theogrocer είπε...

Ο δαίμων του γραφείου τύπου χτύπησε (ευτυχώς όχι σοβαρά): Εν τούτων ΙΚΑ ήθελα να πω...