Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Η "απειλή" της αριστεράς είναι μια οργανωμένη και υπολογισμένη προσπάθεια από γενικά προνομιούχους ανθρώπους, που για να αποκτήσουν εξουσία και έλεγχο θα χρησιμοποιήσουν αυτούς που είναι λιγότερο προνομιούχοι για να υποστηρίξουν τους σκοπούς τους. Αυτοί που δεν συμμορφώνονται στις αριστερές απαιτήσεις τους, κατηγοριοποιούνται ως "φασίστες". Την ίδια στιγμή ωστόσο, θα στρατολογούσαν ευχαρίστως αυτούς τους αποκαλούμενους "φασίστες" για να πετύχουν τους στόχους τους. Στη βία δεν υπάρχει ηθική.
Έχουμε τη δύναμη, απλά και μόνο με το να αρνηθούμε να χρησιμοποιηθούμε σαν εργαλεία για τις επιθυμίες άλλων ανθρώπων, να υπερισχύσουμε της καταπίεσης. Αλλά έχουμε το προσωπικό κουράγιο να σταθούμε μόνοι, χωρίς την "κάρτα μέλους του κόμματος" ή το "κόκκινο βιβλιαράκι" μας και να απαιτήσουμε το δικαίωμά μας να ζήσουμε;
Είμαστε ικανοί να επιφέρουμε την αλλαγή αμέσως στις ζωές μας. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να ζήσουμε σε αρμονία με τους φίλους μας καθώς και ανάμεσα στους ανθρώπους και στο περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να είμαστε δημιουργικοί όσον αφορά τις εγκαταστάσεις που εμείς και οι άλλοι φτιάχνουμε. Μπορούμε να μάθουμε να απορρίπτουμε τους ηλίθιους ρόλους που μας λένε να δεχτούμε (κυρίαρχοι άντρες, πειθήνιες γυναίκες κλπ). Μπορούμε να μάθουμε να μοιραζόμαστε και να συνεργαζόμαστε ο ένας με τον άλλο, να δώσουμε πάλι στη ζωή αυτό που έχουμε πάρει απ' αυτήν.

Penny Rimbaud - "The last of the hippies"

2 σχόλια:

chrismos είπε...

Εύγε στο άρθρο, (που παραπέμπει στον Αρθούρο Ρεμπώ), του Rimbaut. Επομένως πέμπω "εύγε" και (παραπεμπόμενος από τον Καϊάφα) στον Άννα,άρτι Santa Theo και επονομαζόμενον.
Μου εφάνη Άριστον, (αν δύνασαι να το ειπείς) όπως -εξάλλου- και οι hippies του Αριστοφάνη, από τον τελευταίο τόΜΟ ΙΚΑΝΩΝ προς αμφισβήτησιν της εξουσίας έργων του.
Κι αν το κίνημα της "Άνοιξης των λουλουδιών" απέΘΑΝΕ, η πολύτιμη εμπειρία του κ. Penny μας λέει πως:
"Θα 'ναι σαν να μPenny η Άνοιξη"

Καλή Άνοιξη, φίλοι μου, με κατακόκκινες παπαρούνες και χωρίς τισκατακόκκινες παπαριές "της σκάρτας μέλους του κώματος"

theogrocer είπε...

Απο ρο και έξι στα ΜΜΕ που ο στόμας σου τολμά και πιάνει τον άριστο Φάνη, τους hippies, τους αχ αρνί σ', τη λύση Στράτη κλπ.
Από ρο και εξ ΙΣΤΑΜΕ επίσης, για την νέα αήθη επίθεση κατά του κώματος. Τι νόμοι ζεις, ότι έτσι άπω δίδεις "τατού και σ’ άρρωστο καις Άρη";
Το κώμα έκανε σα φις τις θέσεις του με το συν θύμα που όλος ο κόσμος απόλαυσε στο πανό του, στο χρηματιστήριο: "Crisis pay the plutocracy"! Δηλαδή, "κρίση πλήρωσε την πλουτοκρατία"! Οι προ let Άρειοι της γης, πάθαμε την πλάκα μας! Και το κώμα; Άλαλο για ν’ αγαπιόμαστε... Δε γάμοι ω μαστέ...