Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Προς Θεσσαλονικείς, ξβ΄ επιστολή φαύλου
Αδελφοί
Με τις προσήκουσες τιμές οι άτιμοι των ΑΤΜ και της ατιμωρησίας, πήραν τα μέτρα της κυνωνίας. Τις μετρήσεις έκανε κλιμάκιο κοράκων, αρπακτικών στρουθίων και ετέρων τινών εταίρων, με επικεφαλής –όπως όλοι λέν’- τον Oli Ren. Οι παλαιότεροι εξ ημών, μοιραία προ του μοιραίου αναπολήσαμε άλλους καιρούς, τότε που ο Oli (όχι ο Ren, λυπούμαι αλλά δεν θα δύνατο εις καμία περίπτωση) μαζί με τον Stan σκορπούσαν γέλωτα εις κοινωνίας –και ουχί κυνωνίας όπως σήμερον- απαρτιζόμενες από ανθρώπους με αξιοπρέπεια, αγωνιστικότητα, υπευθυνότητα, τιμή, συνείδηση και εν τέλει ζωή… Ανθρώπους που είχαν το απλούστατο κουράγιο να εξέλθουν των οικιών των (που τότε δεν ήταν κελιά ή «κλωβοί με καναρίνια βαλμένα στη σειρά» όπως τραγουδούσε ένας άλλος Παπακωνσταντίνου και όχι αυτός ο μη έχων μυρωδιά από ζωή ανθρωπίδης-γενίτσαρος) και να βροντοφωνάξουν το δίκαιον. Ανθρώπους που είχαν το σθένος να πετάξουν κατακτητές εις θάλασσα και που τα απογεύματα ρέμβαζαν ή μοίραζαν χαρές και λύπες δίνοντας κουράγιο και φως εις τον κόσμο. Ανθρώπους που συζητούσαν δια τη ζωή, την δική των ζωή που ζούσαν οι ίδιοι και όχι την εικονική. Και δεν έβλεπαν τις ζωές των άλλων μπροστά εις οθόνας ούτε μετέτρεπαν το όποιο μυαλό τους εις… πουλάκι δια να το παλινδρομούν νυχθημερόν…
Πάρθηκαν τα μέτρα λοιπόν και η κυνωνία («τοις κύνων ρήμασι πειθόμενη» όπως είναι το ορθόν) αναμένει την κατασκευή των φερέτρων αδιαφορούσα, αφού έτσι κι αλλιώς «ζει» εις φέρετρα –εποχιακώς και εις θέρετρα- επί τουλάχιστον δυόμισι δεκαετίες τώρα (πολλοί κάνουν λόγο δια τρεις και βάλε). Στο μεταξύ, την προσοχή της μονοπωλεί το αν η ιδία συνουσιάζεται («πηδιέται» εις την νεοελληνικήν) ορθώς και κατά τα politically correct πρότυπα του εκπαιδευτικού video που εξέδωσε –ω του θαύματος, άμα τη λήψει των μέτρων!- γνωστό πρότυπό της.
Η κυνωνία που αντάλλαξε τη ζωή της μ’ έναν οικίσκο, ένια φαλλικά-εξουσιαστικά σύμβολα (τηφλεκοντρόλ, αυτοκίνητο, κινητό κ.α.), δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα ν’ ανταλλάξει την ησυχία της με ολίγες δαπάνες επιπλέον. Αν την κλοτσήσουν περισσότερο, θα χωθεί βαθύτερα στη φωλιά της, no problem. Και θα δείχνει με το σάπιο δάχτυλό της τους φταίχτες: τους εκπροσώπους της που η ίδια επιλέγει και τις πρακτικές τους που η ίδια επιτρέπει, αν όχι υποκινεί… Ελιτίστικη άποψη λέτε; Σκατά!...
(από τον... επόμενο "Εξώστη" - Θεσσαλονίκη)

6 σχόλια:

chrismos είπε...

Συνδυάζω τους στίχους της Γαλάτειας Καζαντζάκη: "...Κι από την κόλασή μου σου φωνάζω
Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω"

με το γνωστό πρότυπο (που υπονοείς) και εξάγω το ασφαλές συμπέρασμα:
Η κοινωνία μας, κάποτε, υπήρξε μοντέλο. Τώρα κατέληξε να είναι μια ηλίθια, φάλτσα (κακόφωνη έως απίστευτα παράφωνη) πορνοστάρ Ευρωπαϊκής εμβέλειας.
Αν είμαι οφ σάιντ, ας το σφυρίξουν οι Καραμαλάινσμεν, σηκώνοντας τη σημαία.
Τη σημαία που δικαίως -πλέον- ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ τα πλήθη στις κερκίδες...

theogrocer είπε...

Σπεύδω να απαντήσω για να δικαιώσω όσα προσάπτει η αγαπημένη Ξανθή Καλάθη στην πραγματεία της "αρχή δια κριτική" ή "αρχή διακριτική", ανάλογα Πούτιν συλλαβίζεις τη φράση...
Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Είμαι και στενάχωρη μένος που χτύπησαν τον Παναγόπουλο. Πλήγμα για τη δειμοκρατία.
Να έχετε την ευλογιά μου

chrismos είπε...

Ήθελα ν' απαντήσω νωρίτερα, αλλά άφησα λίγα λεπτά να περάσουν, για λόγους ευνόητους...
Εκφράζω κι εγώ τις ωδίνες μου για τον τοκετό της βίας απέναντι στο πρόσωπο και στο γιαουρτωμένο κουστούμι Pierre Cardin του λαοπροβλήτου ηγέτη του εργαστικού κυνίματος. Όμως, δεν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια! Μάρτυρες του Ιεκουβά αναφέρουν πως καθώς ο εκλεγμένος συνδικαληστής μιλούσε απευθυσμένος στο λαό, κάποιος απεργός πέταξε ένα γιαούρτι στην κάμερα που μαγνητοσκοπούσε τις φάτσες των απεργών και το γιαούρτι ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΤΗΚΕ πάνω στο ακριβό κουστούμι και μάλιστα στο μέρος της καρδιάς του προέδρου, (αφού είναι γνωστό πως πρόκειται για πρόεδρο ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ· όχι μαλακίες!). Επίσης, οι ίδιες αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως και οι γροθιές στη μασέλα του (που δουλεύει ασταμάτητα· και εννοώ τις ομιλίες του, για να μην νομίζει κανείς πως εννοώ τις οκτώ πηγές από τις οποίες παίρνει μισθούς) ήταν κι αυτές αποτέλεσμα ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΥ, αφού οι απεργοί τις γροθιές τους τις υψώνουν συμβολικά.
Τέτοιοι εξοστρακισμοί είναι συνηθισμένοι σε διαδηλώσεις κι αυτό ο πρόεδρος το γνωρίζει καλά κι ας τους κάνει γαργάρα· το κάνει για λόγους στοματικής (ενίοτε και κομματικής) υγιεινής.

(Σόρι για το σεντόνι και την ακατάσχετη φλυαρία μου εν είδει προέδρου σε τηλεοπτικά παράθυρα. Αρκετά για τους εξοστρακισμούς και τα άδεια όστρακα.)
Καλή σας μέρα. Να έχετε την οστρακιά μου

Unknown είπε...

Ομάδα μοντέλο την κάνατε μπουρδέλο !!!
Πόσο λάθος κάνουμε όλοι αφου ξεχνάμε πως τα περισσότερα μοντέλα εκτός των άλλων κάνουν την δουλειά μπουρδέλου.
Κάποτε οι εταίρες ήταν σεβαστά πρόσωπα και μόνο οι Χριαστιανοί τα διαολόστειλαν στο πυρ το εξώτερο και όλα όσα είχαν σχέση με το σώμα και τις ηδονές αρά τι κακό έχει να είμαστε κοινωνία πορνοστάρ.
Πάλι με χρόνια με καιρούς θα έρθει η δικαίωση.
Που την είδες την επίθεση ρε ΤΕΟ άμυνα ζώνης παίζω γιατί οι δύο αντίπαλοι είναι καλοί χειριστές της μπάλας αλλά υστερούν σε δύναμη και ύψος.
Λογικά σκεπτόμενος δεν πρέπει να τους αφήσω την ελεύθερη πρόσβαση στο καλάθι μου να τον εξαντλησω με άστοχες ενέργειες .
Και τέλος στον ψυχολογικό τομέα θέλω να τσακίσω το ηθικό του και η νίκη είναι κοντά.
Αν θες να νικήσεις πρέπει να παίξεις με τα όπλα του εχθρού????????????

Unknown είπε...

Η ζωή είναι ένα καράβι που σκοπό έχει να βουλιάξει .Ν.Κ
Η ζωή είναι μαγκιά .Παλιό διαφημιστικό σπότ.
Η ζωή είναι χοντρή και είναι κομμώτρια!!!!!!! μεταλικό καλάθι δια αθλοπαιδιάς.

theogrocer είπε...

Αυτό ακριβώς κάνουμε, καλαθόξανθη: παίζουμε με τα όπλα του εχθρού. Ώπλα! Τραβάμε τόπου λίμας, όπως ακριβώς κι εκείνος.
Όσο για τη ζωή, δεν ξέρω αν είναι κομό τρία, πάντως "δεν είναι παίξε-γέλασε και πρέπει να την πάρεις σοβαρά" όπως λέει κι ο ποιητής. Και ου χι "μεταλλικό καλάθι δι' αθλοπαιδιάς".
Θα επανέλθω δρυ μυτερός.