Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Αι ιστορικαί στιγμαί της Παρασκευής 21 Απριλίου 1967
00:01: Ο Ταξίαρχος (ΤΘ) Στυλιανός Παττακός, διοικητής του ΚΕΤ (Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων), καλεί εις το γραφείον του τον υποδιοικητήν, Συνταγματάρχην (ΤΘ) Κωνσταντίνον Μαυροειδήν και τον Επόπτην Ασφαλείας, Επίλαρχον (ΤΘ) Ηλίαν Θεοδωρόπουλον και διατάσσει αυτούς όπως θέσουν το Κέντρον εις ενισχυμένον συναγερμόν, βάσει του σχεδίου «Προμηθεύς».
01:19: Ομιλών εις συγκέντρωσιν Αξιωματικών, Δοκίμων Αξιωματικών και Μονίμων Υπαξιωματικών, ανακοινοί εις αυτούς ότι «αι Ένοπλοι Δυνάμεις της πατρίδος μας απεφάσισαν να θέσουν τέρμα εις το χάος εις το οποίον ωδηγείτο η πατρίς υπό της φαύλου πολιτικής ηγεσίας της».
01:35: Επανελθών εις το γραφείον του, ενημερούται υπό του Συνταγματάρχού (ΠΒ) Οδυσσέως Τσιλιοπούλου, συνδέσμου μετά του Γεωργίου Παπαδοπούλου. Ακολούθως προσκαλούνται οι αξιωματικοί του ΚΕΤ, λαμβάνουν έκαστος έγγραφον την διαταγήν αποστολής των και αναχωρούν προπαρασκευαζόμενοι προς εκτέλεσίν της.
01:45: Προσέλευσις Συνταγματάρχου Γεωργίου Παπαδοπούλου, Συνταγματάρχου Νικολάου Μακαρέζου και Αντισυνταγματάρχου Μιχαήλ Ρουφογάλη, οι οποίοι και ενημερούνται επί της καταστάσεως της μονάδος.
02:00: Τα άρματα μάχης εξέρχονται του Κέντρου. Η επανάστασις ξεκινά! Ο Συνταγματάρχης Νικόλαος Μακαρέζος επιβαίνων μετά του Ιλάρχου διοικητού του σχηματισμού επί του πρώτου άρματος κινείται προς Πεντάγωνον. Ο Συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς έχει ήδη διατάξει την κίνησιν κλιμακίων της ΕΣΑ (Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας) προς σύλληψιν συγκεκριμένων πολιτικών και στρατιωτικών προσώπων. Βάσει του σχεδίου «Προμηθεύς» εξέρχονται των στρατοπέδων όλαι αι μονάδαι του λεκανοπεδίου Αττικής.
02:20: Αναχωρούν εκ του ΚΕΤ οι Ταξίαρχος Στ. Παττακός, Συνταγματάρχης Γ. Παπαδόπουλος, Συνταγματάρχης Οδ. Τσιλιόπουλος και Αντισυνταγματάρχης Μ. Ρουφογάλης με κατεύθυνσιν το Γενικόν Επιτελείον Στρατού. Αφικνούμενοι μετ’ ολίγον κατευθύνονται προς το Γραφείον Αρχηγού ΓΕΣ, όστις δηλοί ότι «αναλαμβάνει από της στιγμής αυτής την ηγεσίαν της επαναστάσεως». Καταλαμβάνονται τα ανάκτορα, τα κυβερνητικά κτίρια, η βουλή, ο ΟΤΕ και οι ραδιοφωνικοί θάλαμοι του ΕΙΡ (Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας) εις το Ζάππειον. Διακόπτονται αι τηλεφωνικαί επικοινωνίαι.
03:30: Αι επαναστατικαί δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχόν των το κέντρον της πόλεως των Αθηνών.

2 σχόλια:

chrismos είπε...

Δει χακί και δει λαδί τι ΕΠΕΝθύμεις από τας κενόπλους δεινarmies; Να επιτρέπ-σουσι εις τα κώματα ίνα οδηγεί-σουσι την χώραν εις τον κρημνόν;;; Ε;;; Οχια-πάτησε αν μπορείς! Τούτο ε πενθείmiss???
Κιάμος φύλλε μου! Οι συνταγματ άρχιδες διεξαίγαγρον πενθοςωτήριον έργον! Αφτί έθεσαν την χώραν εις το γ ύψος οίον ARMόζει εις τας ενλόξους Αη Στρατηωτικάς δεινarmies!
Εντανκς;;; Και μήνα ακούς ταψ αίματα για τα Γιούρα!
Γιουρ' Ινδοί ARM μηνάω
Όου όου Γιουρ' Ινδοί άρμη, νιάου...

Ζήτω η ΕΛ.ΑΣ σελίνων Χοιροιστανών!
Ζήτω το σόι μου το χοιρινό!
(γαμώ το σόι τους το τωρινό...)

theogrocer είπε...

Μια πουταναφέρατε, το μ' όνο που επι θυμώ από τας κενόπλους δυνarmies είναι ο αφοπλισμός τους. Μια αντίστροφη Βάρκιζα πριν ξεσπάσει η κυνωνική εξέγερση και τα ώπλα τους στραφούν εν αντίο μας...
Κατά τα λυπά, αναφωνώ κι εγώ μεθ' υμών και με θυμόν: Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η Real News! Ζήτω οι ζήτουλες ραγιάδες με το μαϊμού παρελθόν και το μέλλον μαϊμούς (my mousse). Μάη μου, my moo, ζήσε να φας κουτόχορτο (τρυφηλό τριφύλι τέλος).