Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Προς Θεσσαλονικείς, πρώτη επιστολή φαύλου
Αδελφοί
Εστράφην – πριν πάμε στράφι - στην ανατροπή. Ας παίξουμε με τις λέξεις, κοιτώντας ψυχρά τον Θερμαϊκό και με θέρμη το Κρυονέρι. Ας μην ντραπούμε να τραπούμε σε φυγή ή να μείνουμε στην αγνώστου πατρός μητρόπολη των βλακανίων που η θέα της τελειώνει στο προβυζαντινό τείχος Κίσσαβος, Όλυμπος, Πιέρια, Βέρμιο.
Λες στο Ναβαρίνο να βαρύνω; Τρώω κρέπες για να μην κρεπάρω, καθισμένος σε πλάκες. Πλάκα έχει. Ανεβαίνω στα κάστρα, στον Λευκό Πύργο, σε τραπέζια, σε συνειδήσεις, ανεβαίνω στον Εξώστη κι ετοιμάζομαι να πηδήξω στον πεζό δρόμο της Ισαύρων, μπροστά στο Λοξία, ο λοξός.
Μετράω οδούς καθώς ανηφορίζω από την λεία παραλία. Νίκης, Μητροπόλεως, Τσιμισκή, Ερμού, Εγνατία, Φιλίππου, Ολύμπου, Αγίου Δημητρίου, Κασσάνδρου, Ολυμπιάδος. Τα αρχικά τους αναγραμματισμένα σχηματίζουν τις λέξεις “καφέ έντομο”. Τι κρύβεται εδώ; Πρέπει να ψεκάσουμε!
Οι δρόμοι που βγάζουν από την πόλη (Λαγκαδά, Καραμανλή, 26ης Οκτωβρίου, Μοναστηρίου, Περιφερειακή), ομοίως, σχηματίζουν κλομπ. Η αόρατη απειλή της καταστολής, ένστολοι και Γκοτζαμάνηδες με λοστούς, χρόνια και γκοτζαμάνια η ίδια ιστορία κάνει κύκλους και τρίκυκλα. Ακόμα και οι τρεις “μεγάλες” ομάδες της πόλης (ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής), έχουν αρχικά ΗΠΑ! Είπα, κινδυνεύει η ιδιαιτέρα μας πατρίς, η ιδιαιτέρα γραμματεύς των Αθηνών, πού βαδίζομε πιστοί* εν αχρήστω Θεσσαλονιkiss αδελφοί μου;
Κοιτάζω τις σημαντικές ημερομηνίες: 29-3-1430, άλωση από τους τούρκους. 26-10-1912, απελευθέρωση από τους τούρκους. 30-10-1944, απελευθέρωση από τους γερμανούς. Όλες, προσθέτοντας τα ψηφία τους, δίνουν άθροισμα 22. Άλλο και τούτο! Αν παίζαμε 21 είμαστε καμένοι οι καημένοι.
Ένα μυστήριο ή ένα ψέμα κρυμμένο πίσω από κάθε τι. Είναι τυχαίο που η πλατειά πλατεία δημοκρατίας αλώθηκε από τον Κωνσταντίνο που έμεινε άγαλμα; Γιατί η πλατεία Τερψιθέας δεν τέρπει πια με τη θέα της; Γιατί η Ολύμπου “βλέπει” στον ψυχροπολεμικό άξονα ανατολής – δύσης κι όχι στο φτωχό νότο όπου και το βουνό των χθεσινών θεών; Πού είναι τ’ αμπέλια ή οι κήποι στους Αμπελόκηπους; Οι Συκιές; Πεύκα έχουν! Τι παράγει η Ευκαρπία, τι μπορείς να δεις από την Καλλιθέα, πού είναι το κάστρο στο Ωραιόκαστρο; Δυσοσμία στον Εύοσμο, το Τσινάρι γέμισε φρικιά κι η Άθωνος δεν νηστεύει ούτε μια μέρα και δεν έχει αγιορείτικο κρασί! Η πλατεία Ελευθερίας δεν έχει θέση ελεύθερη. Εντάξει, η Δωδεκανήσου βλέπει στη σωστή κατεύθυνση και στο μπιτ παζάρ ακούγονται beat. Η Καραμανλή κι η Παπανδρέου δεν συναντώνται πουθενά, σε καμιά συνοικία. Κι άλλα πολλά. Μέχρι κι ο καλός μας αρχισυντάκτης, ο Γιαχουστίδης, αντί για το Yahoo χρησιμοποιεί το Google! Πού βαδίζουμε αδερφοί;
* πιστοί: Σύνθετη λέξη εκ των αγγλικών piss και tea, οι ουρούντες τέιον.
(από τον "Εξώστη" - Θεσσαλονίκη)

6 σχόλια:

chrismos είπε...

Πες μαστοί ποινής και δέμας δεινής...
(Πολύ γέλιο έριξα... Οργίασες πάλι!)

theogrocer είπε...

Κοίτα ποιος μιλάει Νο 2!
Πάντως, πίνω μπύρες κι όλα αυτά είναι εμπυρίες... Στη χειρότερη πίνω καμιά σόδα κι έχω σοδειές...

Ανώνυμος είπε...

αδελφέ Φαύλε
ήπρεπε να σ΄αφήσουμε να πνιγείς στο Λυβικό κι όχι να σε περιμαζώξουμε για να μας πεις μετά πως όλοι οι Κρητικοί είναι ψεύτες και παλιάνθρωποι.
Τώρα τα΄βαλες με τη συμπρωτεύουσα...
Ποιός είσαι; Το focus είσαι;
Νταβατζή στη mall ακία μας σε βάλαμε;
Ξεχνάς πως πρωτού γίνεις Φαύλος ήσουν Σεούλ;
Μας πήρες το υπερ-υπουργείο "εσωτερικώνπαιδείαςκαιδικαιοσύνης" στον παράδεισο και μας ζαλίζεις τον σταυραητό.
Και τι σε νοιάζει που η πλατεία Ελευθερίας δεν έχει θέσει ελεύθερη; Όλες οι Ελευθερίες είναι κατειλημμένες κι εμείς χεζόμαστε πάνω μας περιμένοντας απέξω.
Δεν φταις ομως εσύ
Εμεις φταίμε που πήγαμε κι αγιάσαμε , γιατί πιστέψαμε σε μια αγνή κυβέρνηση του Παραδείσου.
Νααα!!!!
Βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας!
Θα γυρίσει όμως ρε μπαγάσα ο τροχός γιατί κι η αιωνιότητα έχει τα όριά της.

υπογραφή: "παίδες εν κα μη no"

διαμεσολαβητής, μέντιουμ, οραματιστής κλπ: εγώ

theogrocer είπε...

ΗΠΑ εγώ ότι όλοι οι Κρητικοί είναι κλέφτες και παλιάνθρωποι;;; Μη μου βάζεις λόγια στο στόμα, γιατί εγώ θα σου βάλω πιπέρι τσίλικο (από τσίλι δηλαδή). Για κριτικούς το λέω, αλλά για Κρητικούς όχι.
Σεούλ, Πιονγιάνγκ (στα κορεατικά 평양 직할시) και Πεκίνο είσαι εσύ, που υπηρετείς την ανήσυχη τέχνη αντί να στρέψεις τα ζωγραφικά μέσα σου στην τριαλαρί τριαλαρό αποτύπωση του σήμερα (κα'να μπουκάλι που εισχωρεί σε οπίσθια, κα'να spread που επίσης εισχωρεί ομοίως, καμιά γκραβούρα με τη βαβούρα του αγροίκου εσμού των τηφλεθεατών, τέτοια πράγματα θέλει ο αθώος λαός, να ξεδώσει)...
Άντε μύθοι μ' όσο! Πάνω που χάρηκα που ξανακύλισες στον σκληρό κόσμο των ιντερνετικών...
Δεν θα Άννα αρτύσεις άλλο σκίτσο; Θα σου πω εγώ τι εστί κριτική και τι Κρητικοί, μοναχοφάη (solo mangiare).

chrismos είπε...

Αδερφές,
Μείνε ρίζαι τε και μήνα ερίζεσθε εν οπή ως ενώ ποιώ!
Ο φαύλος ποθεί βέτο στου Θιβέτ τους παραβάτες και στη Σαούλ οι Σεουλίν γίνονται ακροβάτες.
Στη μάσα ούλοι μασουλούν
και τη μασΕλλα ςου πουλούν.
Δώρα του θεού, Θεοδώρα
είπαν δώρα στην Πανδώρα.
Άλλη η αξία μου, Αλεξία μου
γαμώ τη δις λεκσία μου...

Ανώνυμος είπε...

Μα το σχόλιό μου δεν απευθύνεται σε σένα!
Με τον Απόστολο τα΄χω
(παρει)