Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Οι νόμοι είναι η μετεξέλιξη ενός καταλόγου με τις επιθυμίες των πλούσιων δουλοκτητών… Οι νόμοι φτιάχνονται από ανθρώπους, κανείς δεν φτιάχνει ένα νόμο που να στρέφεται εναντίον του. Αν κάποιος δεν είναι πλουσιότερος από τους άλλους, δεν του περνάει απ’ το μυαλό η σκέψη να πει «ου κλέψεις». Ο πλούσιος δημιουργεί πρώτα με την ιδιοκτησία του τον κλέφτη και μετά φτιάχνει ένα νόμο εναντίον των κλεφτών. Μόνο όποιος έχει κλέψει τους άλλους φοβάται την κλεψιά… Αν ο λαός είχε την εξουσία που σύμφωνα με το σύνταγμα απορρέει από αυτόν, δεν θα είχε φτιάξει νόμους που έχουν τις ίδιες επιπτώσεις με μια ληστρική επιδρομή. Δεν μπορεί να επαφίεται κανείς στα όσα λέει το σύνταγμα. Το σύνταγμα λέει ψέματα…
Οι Αθηναίοι δικαστές τηρούσαν αυστηρά τους νόμους. Αλλά οι νόμοι αυτοί είχαν επιβληθεί στους 365.000 εργαζόμενους από μια μειοψηφία 20.000 παρασίτων.
Οι Αθηναίοι χρησιμοποιούσαν ως αστυνομικούς μόνο δούλους. Όποιος ασκεί την καταπίεση ως επάγγελμα, δεν μπορεί παρά να είναι ο ίδιος ένας υποδειγματικός καταπιεσμένος. Αυτή είναι η βαθύτερη αιτία που στο στρατό και στην αστυνομία η τυφλή υπακοή και η παράλογη εκπαίδευση παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο.

Ernst Alexander Rauter – «Η κατασκευή υπηκόων»

3 σχόλια:

chrismos είπε...

Οι φακές ήταν το πιο φτηνό φαγητό στην αρχαία Αθήνα. Αν έτρωγες φακές σήμαινε κατάσταση απόλυτης ανέχειας.

Ο Διογένης τρώει ένα πιάτο φακές καθισμένος στο κατώφλι κάποιου τυχαίου σπιτιού. Περνά ένας υποτακτικός του άρχοντα και του λέει:
- Α, Διογένη! Αν μάθαινες να μην είσαι ανυπάκουος κι αν κολάκευες λιγάκι τον άρχοντα, δεν θα ήσουν αναγκασμένος να τρως συνέχεια φακές.
Ο Διογένης σηκώνει το βλέμμα, κοιτά στα μάτια τον υποτακτικό και απαντά:
- A, φουκαρά αδερφέ μου. Αν μάθαινες να τρως λίγες φακές, δεν θα 'σουν αναγκασμένος να υπακούς και να κολακεύεις συνέχεια τον άρχοντα...

(από το πρακτορείο Reuter - "Η αυτονομία των ανυπάκουων και οι υποτακτικοί πράκτορες(παράσιτα) των παρά σιτιζόμενων")

Τις εφκές και τις φακές μου να 'χετε. "Οι φακές υποκρύπτουν και προμηνύουν άθλια μοίρα στους κρατούντες" (όπως λένε και στα Σφακιά Ηρακλείου Κρήτης)

Με αγάπη,
Σφακιές Μοιραθλείου Κρύπτης

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο πράμα οι φακές
Ο Γιακουμής (αυτός ο Ιακώβ στα ξένα) την έφερε του μπραδερφού του και κονόμησε τα πρωτοτόκια για ένα πιάτο φακές. Μετά πήγε στον πατέρα του τον Σάκη (Ισαάκ στα ξένα) και το΄παιξε διπλή πουστιά σαν τον λύκο με τη κοκκινοσκουφίτσα.Έβαλε προβιές στα χέρια του για να μοιάζει με το δασύτριχο αδερφάκι του, άλλαξε και τη φωνή του και διάφορα τέτοια φαιδρά.

Όποιος διψά για εξουσία κάνει τα πάντα για να την αποκτήσει.
Ενώ όποιος διψά για ελευθερία, δεν κάνει πάντοτε τα πάντα για να την αποκτήσει.

theogrocer είπε...

Δεν ξέρω για τις fuck S, δεν ξέρω για τον δύο γένη, τον Γιακουμή ή τον Σάκη. Ξέρω μόνο τον Sakis, άντε και τον Notis.
Ώμος μύξες πάτε στην ιστορία. ΗΠΑρχει και το παρά δήγμα του α-Σώτου ιού, για τόνο πύο σφάχτηκε ο μόσχος ο shit-ευτός.
Πάντως καίει δύω φτάνετε σε SOS τα συν περάσματα, έστω και από διαφορετικούς δρόμους.