Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

(για τις δέουσες συγκρίσεις της δικτατορίας και της «καλύτερης δημοκρατίας που είχαμε ποτέ»)
«Γιατί έχεις τόσα πολλά βιβλία; Τι χρησιμεύει αυτό το μεγάλο μολύβι; Γιατί δεν έχει το δωμάτιο λάμπα κρεμασμένη στη μέση και έχεις μόνο αμπαζούρ;».
«Βεβαίως και την έχουνε (τη δύναμη). Τι νομίζεις πως είναι τα στρατοδικεία; Δικαστήρια σκοπιμότητας είναι. Κάνουνε ό,τι τους λέμε, είναι το γραφείο δημοσίων σχέσεων της Ασφάλειας. Πώς να στο πω, είναι δικιά μας υπηρεσία».
Κοινός στόχος όλων των σχολών και των βασανιστών ήτανε τα νέα παιδιά, που ανήκαν στη μεγάλη ανώνυμη μάζα.
Είναι αυτοί κι εμείς. Εμείς, ποιοι εμείς; Δεν ξέρεις. Ξέρεις ένα πράγμα, σίγουρο, καθαρό. Όχι, μ’ αυτούς δεν υπάρχει γέφυρα. Ανήκουμε σ’ άλλο πολιτισμό.

Περικλής Κοροβέσης – «Ανθρωποφύλακες»

2 σχόλια:

chrismos είπε...

Ο συναγωνισμός ήταν ΔυΝαΤός και οι αρχιδέουσες συγκρίσεις της χούντας του ΓΧΠ με τη χούντα του ΓΑΠ δεν ανέδειξαν νικητή. Απλά η "καλύτερη ΔΝΤατορία που οι χαμαί ποτέ" αναδεικνύεται πρωταλήτρια λόγω διαφοράς κερμάτων στους εντός της έδρας μας αγκώνες. Το επαθλιο απονέμεται στο σεμνό-τύφο GAP, μέλος της λαίσχης "χτίσε μια μπούργκα" (build a burg), που -λόγω δανειλημμένων υποχοιριώσεων- θα παραλάβει ο vice prezadent της σκυβέρνησης Θεόμωρος Bank-καλός, στον οπύον αφη-λερώνεται η ΕΚΤπίκαιρη ΕΚποίηση, λόγω πρωτοφαγιάς:
Ο Μάιος σε έφτυσε
εμπρός βλήμα παχύ
να σε προ ΗΠΑ ντύσουνε
γκουρού Ούννοι απ' την αρχή (δις)


Κα λόξαι sic ωμό ενάντι αστούς "ανθρώπων"θύλακες. Καις τον "πωλείται"εσμό τους...

theogrocer είπε...

Yammie so λεπτό βρέφη λαιμού: Ίδια φορά του 'πα Λιούμετ ω νέο καθεστώς, Φάνη ΚΕΑΠ ΟΤΑ πρώτα χρόνια. Καλά που ξεβρώμισαν τον τόπο από μερικούς "τα παιδιά με τα πρησμένα πόδια που τα έλεγαν αλήτες" γιατί αλλιώς ακόμα θα περιμέναμε...
ΣΕΒ ΕΒΕ όνο και Σίντο μάθαμε θυμοί θις: ΙΚΑ τε γίδα R Χετταίοι δη...