Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Δημοσιεύομεν κατωτέρω επιστολήν ην ελάβομεν εκ Πατρών, εκ της οποίας καταδεικνύεται ότι και εν Ελλάδι υπάρχει μερίς ανθρώπων θεωρούσης την εκλογήν κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων ως όλως αντίθετον και αντικειμένην προς την φυσικήν και αληθή ελευθερίαν των κοινωνικών ατόμων. Ιδού αύτη:
"Αγαπητέ σύντροφε!
Η αρχή, η εξουσία, είναι άρνησις της απολύτου ελευθερίας των κοινωνικών ατόμων.
Η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία είναι μια αρχή, μία εξουσία, νομοθετική εξουσία.
Επομένως η εκλογή κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων είναι άρνησις της ελευθερίας των ατόμων.
Όθεν, επειδή οι κάτωθι υπογεγραμμένοι έχομεν γνώσιν βαθείαν της ελευθερίας μας ως ατόμων.
Επειδή έχομεν γνώσιν βαθείαν ότι είμεθα άνθρωποι, δηλαδή λογικά όντα.
Επειδή έχομεν γνώσιν βαθείαν ότι ελευθερία του ατόμου εστί αυτοδιοίκησις.
Επειδή γνωρίζομεν τι στοιχίζη να απωλέση τις την ελευθερίαν του.
Και επειδή η εκλογή κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων αντίκειται εις την αξιοπρέπειάν μας ως λογικών όντων, εις την ελευθερίαν μας, εις την αυτοδιοίκησιν του ατόμου.
Δια ταύτα δηλούμεν δια του «Νέου Φωτός» ότι εις τας μελλούσας βουλευτικάς εκλογάς θέλομεν απόσχει της ψηφοφορίας.
Οι σύντροφοί σου εις τον αγώνα υπέρ της απολύτου ελευθερίας αγώνα.
Στέλιος Βέρρας ράπτης, Αγγελής Σακκέτος εργολάβος, Αριστ. Αγαλόπουλος ράπτης, Κωνστ. Κωστόπουλος πιλοποιός, Νικόλας Λιοπέτας ξυλουργός, Σπυρίδων Λυναράς ξενοδόχος, Κωνστ. Σταυρόπουλος, Ιωάν. Γιαννόπουλος ξυλουργός, Δημ. Θ. Καραμπίλιας ράπτης, Ιωάν. Μιλτ. Μαγκανάρας δημοσιογράφος και τυπογράφος".

«Νέον Φως» του Πύργου - 1898

4 σχόλια:

chrismos είπε...

Εκπληκτικής διαύγειας το υπεραιωνόβιο πολιτικό μανιφέστο!!!
Χιλιόχρονο και εισακουστέο!
(και όχι εις σάκκους, theo)

theogrocer είπε...

Ως γνωστόν, ο κύριος (με τα σου, κατά πολλούς και με τα κοκ) έχει ηλικία που υπερβαίνει τα τεσσεράμισι δισεκατομμύρια έτη και την κατασκευή (κατά πολλούς παρασκευή) του σύμπαντος. Είναι εύλογο λοιπόν να έχει απωλέσει μέρος της ακοής του. Έτσι, αντί για "πολύχρονο κι ευτυχισμένο" άκουσε "πολύχρωμο κι εντοιχισμένο"! Και ιδού τ' αποτελέσματα: ένα πολύχρωμο "κίνημα" με νταούλια, πίπιζες και διαφόρων χρωμάτων ρούχα, μαλλιά, "ξόμπλια και φυλαχτά" που λέει κι ο Καββαδίας. Και εντοιχισμένο σε ass φαλλοί κλουβιά-παλάτια, υπό το θλιβερό, μίζερο και ενίοτε δολοφονικό φως της τηλεόρασης (αυτό που "έλιωσε τα μάτια του Αγγελάκα, πέρασε στη χώρα της απόγνωσης κι έπαθε αμνησία", κατά δήλωσή του).
Και μη χοιρότερα!...

Ανώνυμος είπε...

Και τι κατάφεραν που δεν πήγαν να ψηφίσουν;
Ότι κι εγώ τόσα χρόνια.
Σώζουμε λίγο απο την αξιοπρέπειά μας.
Διότι το κράτος νταβατζής υπάρχει ούτως ή άλλως και - φυσικά - δεν εκπροσωπείται απο τους "έρημους κι απρόσωπους" του κοινοβουλίου.

theogrocer είπε...

Το να μη ψηφίζεις είναι σπουδαίο βήμα, αλλά από μόνο του δε λέει και πολλά γιατί οι μηχανισμοί το έχουν λάβει υπόψη τους και αναπαράγονται και χωρίς αυτό. Χρειάζεται και κάτι ακόμα...
Κάτι αντίστοιχο: Στη διπλωματική γλώσσα ο πόλεμος έχει δύο βήματα και ορίζεται ως "παύση διπλωματικών σχέσεων και αρχή εχθροπραξιών". Αν υποθέσουμε ότι η αποχή από τις κάλπες είναι είναι η παύση των διπλωματικών σχέσεων, η "αρχή εχθροπραξιών" που θα διεκδικήσει το δίκιο μας ποια και πού είναι;