Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Εκείνοι οι αυτόματοι και ουτιδανοί άρχοντες, οι φιλάργυροι και αμαθείς αρχιεπίσκοποι... Εκείνοι οι αυθάδεις και όντως βάρβαροι προεστοί... Τι λέγουσι, λοιπόν, αυτοί οι βρωμεροί και χυδαιότατοι άνθρωποι; “Πώς είναι δυνατόν να νικηθή ένα τόσο μεγάλον βασίλειον; Ημείς δεν ημπορούμεν να κυβερνηθώμεν μόνοι μας. Πού να εύρωμεν έναν άλλον βασιλέα τόσο εύσπλαγχνον και τόσον καλόν;”... Μάλιστα εκείνοι οι βρωμοάρχοντες της Κωνσταντινουπόλεως, όπου όσον τύφον και αλαζονείαν έχουσι, άλλην τόσην αμάθειαν... Τι λοιπόν μπορώ να τους ειπώ δια να τους καταπείσω; Να τους κράξω, ίσως, άτιμους; Αλλ’ αυτοί το έχουν δια προτέρημα.
«Ελληνική Νομαρχία»

5 σχόλια:

chrismos είπε...

Όχι, για την ανυπόφορη σκατίλα στην πόλη δεν έφταιγε ο νοτιάς από το Βρωμαϊκό κόλπο...
Απλά από το ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου, έβγαλε κυριλέ και μεθοδικό λόγο ο επί των αναθυμιάσεων, μικροπωλήτης Ανάθυμος (μεγάλοι οι χάροι του...)
Σας έπεισα ή πρέπει να κάνω και κακά μου;;;

theogrocer είπε...

Το πρόβλημα μεγεθύνθηκε μετά την προσθήκη των Πιπανδρέου και Πιπακωνσταντίνου, καθώς και με το ανέβασμα της πανελλαδικής και πανελάδικης (εκ των πάνελ)παράστασης "Πεοθηλάζουσες"...

Ανώνυμος είπε...

Να τους κράξω ίσως άτιμους
ή να τους κράξω υπερτιμημένους;
Καλύτερα να τραβήξω το καζανάκι γιατί βρωμούν.

theogrocer είπε...

Και το βουρτσάκι Solo... και το βουρτσάκι και μετά χλωρίνη, γιατί δεν φεύγουν εύκολα...

chrismos είπε...

Επειδή ο Solo λείπει και πηδεί ως όλο λίπη, απαντώ Άντα φτου, θυμοίζώντας λόγια MEGAλου συρραφέα και λογο-τέχνη (λόγω-ζέχνει) τη σαθροπότητας:
"Για τις πολυτέλειές μου
δεν σηκώνω επίκριση.
Μέχρι και για το σκατό μου
έχω βούρτσα επίχρυση".


ΓελώργιοσKατανδρέου
Cabinet Man
(Κα Μπινέ Μαν)