Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Μιλούν τα έργα τους
Σε επιστολή της προς τον «Επενδυτή» η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημειώνει: «Η Ενωσή μας επιθυμεί να διαβεβαιώσει την ελληνική κοινωνία ότι μπορεί να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους δικαστικούς λειτουργούς της, στην επιστημοσύνη και το ήθος τους. Πολύ περισσότερο σήμερα, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, οι δικαστικοί λειτουργοί αποτελούν την τελευταία ελπίδα του λαού μας. Και είμαστε εδώ για να διαφυλάττουμε τους θεσμούς και τα δίκαια των πολιτών».
Ο,τι και να κάνετε, κύριοι, όσα βαρύγδουπα κείμενα και να γράψετε, έρχεται η ίδια η ζωή και σας διαψεύδει. Το πόση εμπιστοσύνη μπορούν να σας έχουν το διαπιστώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι. Οπως την περασμένη Δευτέρα, που μέσα από μια νομικά διάτρητη διαδικασία, που θύμιζε δικαστήριο της χούντας, ένας συνάδελφός σας έβγαλε παράνομη την απεργία στα καράβια, την οποία είχαν κηρύξει όχι τα «κακοποιά» ναυτεργατικά σωματεία, αλλά η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Οπως την περασμένη εβδομάδα που, μετά από μήνυση που κατέθεσαν εφοπλιστές και καπιταλιστές του τουρισμού, άλλος συνάδελφός σας έβγαλε εντάλματα σύλληψης για πέντε συνδικαλιστές και ξαμόλυσε τους μπάτσους να τους ψάχνουν στα σπίτια τους και στα γραφεία των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων. Αλήθεια, πόσες φορές έχουν βγει εντάλματα σε βάρος καπιταλιστών, μετά από μηνύσεις εργατών;
Κάνοντας διάλογο με τις αστικές φυλλάδες, μπορείτε να λέτε εκ του ασφαλούς ό,τι θέλετε. Να απονέμετε εύσημα στον εαυτό σας. Ο ελληνικός λαός, όμως, ακούει δικαστής και φτύνει τον κόρφο του, χειρότερα απ’ όταν ακούει μπάτσος. Σας θυμάται στα έκτακτα στρατοδικεία του μοναρχοφασισμού να στέλνετε στο απόσπασμα τον ανθό του ελληνικού λαού, σας θυμάται στα έκτακτα στρατοδικεία της χούντας και έκτοτε δεν χάνετε ευκαιρία για να του υπενθυμίσετε το ποιόν σας.
(εφημερίδα "Κόντρα")

5 σχόλια:

chrismos είπε...

Ποιά δικαιοσύνη;;;
Καλά κρασιά! (Δικαίως οίνοι)
Κι οι δικαστές ήδη κάστες...
Η ΕΔΕ, δη "λαδί" η Ενοχή Δικ' αστών και Υς-αγελαίων (υς=αρχ.γουρούνι) και το ΣτΕ (Συν-δούλοιο της Επειρατείας) είναι οι κατ' εξοχήν (κάτω-έξω χύειν, καθ΄έξιν χύειν) μηχανισμοί ("μηχανής" εσμοί) στήριξης της σαπίλας τής αστικής κυνωνίας.

Ουπςςςς... Είμαι "on camera"??? Είμαι "ON AIR"???
Sorry... (Αφού μου την έπεσε ο fuckός θα κάνω άλλη δείλωση):
"Ό,τι καιν να λένε, εγώ έχω απώλητη εμπρηστοσύνη στους δικ' αστικούς αλητουργούς."

theogrocer είπε...

Έβγαινε εμού! Piss ΤΕΒΕ και μη ερεύνα. Αντί εσού σκέφτονται και δουλεύουν οι Ελευθεροτρυπίδα, Βύσμα, Deal News, Πρωκτο-Θέμα, Ακρόπορνη, Η Μαίρη CIA, Ελεύθερος Ρύπος, Πένθος, Αγαλαιοφόρος, Κραυγή, Ρυζοσπάστης, Ελεύθερη Ψώρα, Α3, Στόκος, Cappuccino, Nes μεγάλα, Ακριανή, Βραδυνοή, Feto, Cathy-Mary-knee, Κόσμος του Αγιογδύτη, Εις ότι μία και δια φόροι αλί...

Ανώνυμος είπε...

Όταν δικάζει ο λουλάς, εσύ δεν πρέπει να μιλάς!
Απορία: τους ειρηνοδίκες, γιατί τους λέμε ειρηνοδίκες;

theogrocer είπε...

Ίσως γιατί υπάρχει αναφορά σε γυναικεία ονόματα (Ειρήνη), αφού -ως γνωστόν- οι θεραπαινίδες των αρχαίων ήταν θηλυκά επί το πλειστον. Κάτι που διατήρησε και η σημερινή εξουσία (εξουσία, δικαιοσύνη, κυβέρνηση, αστυνομία, κάλπη, εκλογή κλπ. θηλυκά...).
Καλά, μόνο οι ειρηνοδίκες σου προξενούν απορία;

Ανώνυμος είπε...

Όχι βέβαια αλλά μου δαίνεται σχήμα οψύμωρο ένας δικαστής να λέγεται "ειρηνοδικης"
Μετά θυμήθηκα και το στίχο του Τριπολίτη:
"κ΄οι δικαστές κρατώντας μαργαρίτες
σαν ερωτευμένοι τις μαδάνε και καταδικάζουν..."