Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Προς Θεσσαλονικείς λη΄ επιστολή φαύλου
Αδελφοί
Μαμούνι, τσουτσούνι, σωλήνας, λαοφιλέστατα δολώματα κι ένα ωραιότατο τριήμερο για ψάρεμα αυτό του αγίου πνεύματος. Τσουτσούνι, τσουτσούνι, στις εφτά Ιούνη!
«Η αποχή προβληματίζει τα κόμματα», επαναλαμβάνει μονότονα ο παπαγάλος που έχω ως ραδιόφωνο. «Να δεις πόσο προβληματίζουν τα κόμματα την αποχή» του απαντώ, μα δεν ακούει. Είναι Σαρακατσάνος, τον πήρα απ’ τ’ Άγραφα, γι’ αυτό δεν σας το έγραψα… Ας γίνουμε όμως –ξαφνικά και δια μαγείας- υπεύθυνοι ευρωπαίοι πολίτες. Αγρυπνώ και προσεύχομαι υπό την ιερή βελανιδιά ως κέλτης δρυίδης, μα τον Τουτάτη. Ικετεύω τον πολυέλεο και τον πολυέλαιο, ίνα μην φτάσει η αποχή εις ύψη δυσθεώρητα και προβληματιστούν οι χριστεπώνυμοι άρχοντες. Η χάρις της αγίας αδιαιρέτου τηλεοπτικής δημοκρατίας ας επιπέσει επί των κεφαλών του λαού μας, να επέλθει η θεία φώτισις –και η θεία Δέσποινα καλόν θα ήτο να επέλθει με δυο ταψιά από τις μοναδικές πίτες της- και σύσσωμο το ποίμνιο (κοπάδι, απλούστερα) να προσέλθει στις κάλπες. Ψηφίστε ό,τι θέλετε, αρκεί να ψηφίσετε. Μην σας κερδίσουν οι παραλίες της ματαιότητος και οι βλαβερές, αμαρτωλές απολαύσεις, τα άλλα θα τα βρουν οι πάνσοφοι. Σκεφτείτε υπεύθυνα, ευρωπαϊκά, σκεφτείτε δια το μέλλον ημών, δια τέκνα κι επιγόνους.
Καθώς έπινα τις προάλλες χαλλλαρά τον καφέ μου εις την πόλη που γράφεται με δύο σίγμα και προφέρεται με τρία λάμδα ενάμισι κιλό έκαστο, καθισμένος στο κολωνάκι (όχι στην πλατεία, σ’ αυτό του πεζοδρομίου ίνα μην ανεβαίνουν αφιονισμένοι παρκοθήρες) είδα ένα όραμα και την έκανα λαχείο: είδα ότι είχα αμορτί στην απόδειξη αγοράς μπικουτί –είχα πάει στο Shit Mall- και κέρδισα! Θα μάθατε ass-φαλλώς δια τας νέας λαχειοφόρους κυβερνητικάς παροχάς, τη σοβαρότερη πρόταση ανάκαμψης της αγοράς και τόνωσης του εισοδήματος που έχει υλοποιηθεί από έτους 2100 και οπίσω.
Δια να το αποφάσισε η πάλαι ποτέ πρώτη κυρία Hilary, έτσι θα είναι: «στη λίστα των ενεργών τρομοκρατικών οργανώσεων του εξωτερικού εξακολουθούν να περιλαμβάνονται ο “Επαναστατικός Αγώνας” και η “17 Νοέμβρη”». Εκείνο που μου προξενεί βαθύτατη εντύπωση όμως, είναι το γεγονός –προκύπτει εκ των παραπάνω- ότι δια τις ΗΠΑ θεωρούμαστε εξωτερικό! Πραγματικά δεν το ήξερα… Να, αυτά τα κενά εις την ενημέρωση είναι που δημιουργούν παρανοήσεις και ταλανίζουν το ιερό δημοσιογραφικό λειτούργημα…
("Εξώστης" - Θεσσαλονίκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: