Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Προς Θεσσαλονικείς μ΄ επιστολή φαύλου
Αδελφοί
Η επιστροφή από τας μαραθωνίους διακοπάς και η νέα Εξώστεια περίοδος, σηματοδοτείται από την τεσσαρακοστή επιστολή. Ήτις θα έπρεπε να έχει την έκτασιν των «Αθλίων» για να συμπεριλάβει την θερινή και μεταθερινή κοσμογονία που συντελείται: στην Αττική ψήνουν φιλέτα και η ομηρική κνίσα αναπέμπεται ανωθρώσκουσα, εμείς τη βγάζουμε με φασολάδα και ρεβίθια κατακαλόκαιρο, στον ΣυΡιζΑ σφάζουν αρνιά και στη ΝΔ μοσχάρια, τα ΒΑΕ ενταφιάζονται, εκλοyes έρχονται, της Πόπης (ουχί της Τσουκάτου) γίνεται όπου κι αν κοιτάξεις! Η Ελλάς εις τα κάρβουνα. Και ως να μην έφταναν όλα ταύτα και πλείονα άλλα που δεν χωρούν εις μια μικρή κι ευέλικτη στήλη ως ταύτη, λιώνουν και οι παγετώνες των Άλπεων. Και η Ελβετία επέκτεινε τα σύνορά της κατά 150 μέτρα, «κλέβοντάς» τα από την Ιταλία! Εδώ θα μπορούσαμε να δώσουμε πολλές ιδέες στο γενικό επιτελείο στρατού (το «yes» όπως το λένε), στο ΚυΣΕΑ («kiss ε.α.» όπως το λένε) και στην κυβέρνηση (της καταστροφής όπως τη λένε, για να μην πούμε και τα άλλα), αλλά δεν προτιθέμεθα.
Λοιπόν, ο κύριος που κάποτε επελέγη και εξελέγη ως πρωθυπουργός αποχωρεί, επιτρέποντας την εκ νέου επιλογή, μέσα από μια πλειάδα σχεδίων και χρωμάτων (αχ, αυτό αφήστε το, λυπάμαι αλλά μας τέλειωσε). Πάντως, κακοπροαίρετοι τινές νέοι και μη, προβλέπουν δίκην ΕΜΥ ότι και φέτος θα έχομε ζεστό χειμώνα, όπως αρμόζει εις το μεσογειακό κλίμα της υπέροχης πατρίδος μας.
Δεν σας κρύβω ότι εποφθαλμιώ κι εγώ μια θεσούλα και δεν μπορώ να ησυχάσω από τότε που πληροφορήθηκα την ύπαρξή της: θα γίνω συντονιστής γρίπης σε σχολείο! Ναι αδελφοί, με γοητεύει η ιδέα να βοηθήσω την ομαλότητα εις το ύψιστο παιδαγωγικό έργο της γαλουχίας στα εθνικά ιδανικά του απομονωτισμού, του ανταγωνισμού, του μισανθρωπισμού, του διαίρει και βασίλευε, του βολέματος και των στείρων, μονοδιάστατων «γνώσεων». Θα εκτελώ όσους μαθητάς πηγαίνουν εγγύς εις άλλους μαθητάς, θα απαγορεύω τον συγχρωτισμό, εγώ κι η γρίπη θα κάνουμε όσα δεν κατάφερε να κάνει το AIDS στο μέλλον των ανθρωπίνων σχέσεων, της κοινωνικής συνοχής και της ολοκληρωτικής εγκαθίδρυσης του φόβου.
Ναι, θα γίνω συντονιστής γρίπης. Κι αργότερα, πρώτα ο θεός, βλέπουμε και για συντονιστής πανούκλας, ε βουλευτά μου;
("Εξώστης" - Θεσσαλονίκη)

2 σχόλια:

chrismos είπε...

Κάνε cut ίνα συντονιστεί κι υγρή pee τού Πάνου, που εδωκε μέρες ψήνετ' εστω beer αιτώ...

theogrocer είπε...

Αχ Πάνο, πάνω που Άννα ρωτιόμουν πού 'χα θήκες. Μέχρι Καίτη δια φυγή Sally γη Σάλλα Μαίρη σκέφτηκα!
Καίει! Σάλλα με υγεία.