Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Προς Θεσσαλονικείς μβ΄ επιστολή φαύλου
Αδελφοί
Τι είναι η ζωή, λέγω! Από το πανηγυρικό «party - party στις εφτά του Μάρτη» φτάσαμε στο σπαραξικάρδιο «a dio ombre a quatro di Ottobre»… Όμως, ας μην περιπέσουμε εις άγονο και ψυχοφθόρο θλίψη. Ας προσπεράσουμε τον σπαραγμό που μας προκαλεί η απόσυρση του προστάτου των Ινδών πληβείων, προτύπου εργοδότη και διαφανούς ιδιοκτήτη αναψυκτηρίων. Ομοίως και αυτές του Δούκα, των βαρόνων και απάντων των μαρκησίων, με πλαγίως και κρυφίως μετεγγραφέντα τέκνα ή μη. Δι’ ημάς –και πλείστους εξ υμών- ασμένως ή έστω νηπενθώς, η ζωή συνεχίζεται… Μην ξεχνάμε ότι η 4η Οκτωβρίου είναι: η παγκόσμια ημέρα των ζώων, η ημέρα ιδρύσεως της Νέας Δημοκρατίας, η ημέρα ιδρύσεως της τροχαίας, η ημέρα που πρωτοεμφανίστηκε ο Snoopy, η ημέρα που γεννήθηκε ο Oliver Cromwell, η ημέρα που πέθαναν οι Janis Joplin, Offenbach, Rembrandt, η ημέρα του πρώτου φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης. Τι να φοβηθούμε, τι άλλο μπορεί να συμβεί αδελφοί;
Λοιπόν, καταθέτω εις τας Εξώστειας γραμμάς ότι διατελώ κατενθουσιασμένος από την περίβλεπτο περιοδική έκδοση «Helexpo today» που κυκλοφόρησε εις την Διεθνή Εκθεση της έκθετης Συμβασιλεύουσας! Ειδικά αυτή η πιστή αντιγραφή της ονομασίας, της γραμματοσειράς και της βινιέτας της εφημερίδας «USA today», τι θεία έμπνευσις! Όλα καταμαρτυρούν το εύρος των οραμάτων αλλά και τα πρότυπα των δημιουργών… Εύγε, κράζω.
Αξίζει πραγματικά συγχαρητήρια η εκπληκτική διαπίστωση που προέκυψε μετά από έρευνα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας, ήτις διεξήχθη σε πειραματόζωα όλων των βαθμίδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκλονισμένος και άφωνος από το μέγεθος της διαπίστωσης, με τρεμάμενο χέρι την παραθέτω: «Αρνητικά επιδρά στην ορθογραφική ικανότητα των μαθητών η ευρέως διαδεδομένη χρήση των greeklish μέσω κινητών τηλεφώνων και του διαδικτύου». Oh Lord, το περιμένατε υμείς αυτό; Τι στεκόμαστε αδελφοί; Εμπρός, να χρηματοδοτήσουμε από το υστέρημά μας, με το αίμα μας κι άλλες τέτοιες επιστημονικές έρευνες που οι διαπιστώσεις τους προάγουν την πριν το θάνατο ζωή (έχει αποδειχτεί πειραματικά ότι υπάρχει) και φωτίζουν τα σκοτάδια της βασανισμένης ανθρωπότητας. Καταλαβαίνουν οι γαρίδες ότι βρέχει; Εμφανίζουν κυτταρίτιδα τα κύτταρα; Από πού κλάνει το μπαρμπούνι; Ζουν γήινοι στη Γη, αφροδίσιοι στην Αφροδίτη, Άρειοι στον Αρη, έρμοι στον Ερμή, are there serious στο Σείριο;
("Εξώστης" - Θεσσαλονίκη)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω πως στις επετείους της 4ης Οκτωβρίου πρέπει να προστεθεί άλλη μία: Πριν 4 χρόνια εγώ, ο Αλέξανδρος Ανδρουλάκης, έσπασα ένα σπυράκι που είχε φυτρώσει (το γμνο) στο κέντρο της μύτης μου.
Τέλος να κατακρίνω κι εγώ την εν λόγω έρευνα ως κατάπτυστη και αντιχριστιανική.Άθεων βουλαί, καταπιάνονται με ερωτήματα που μόνο ο ύ ψηστος γνωρίζει. Άκου κει απο που κλάνει το μπαρμούνι!!!
Alla esti eine, ama den mporis (ή boris?) na to psisis...

theogrocer είπε...

Κι εγώ μαζί σου Solo. Να πάρουμε την Πόλυ και την άγρια Σοφία, μαζί.

chrismos είπε...

Γη άσσου, ρε theo, μετά, ορέ, ασσου!
Αφού μέσω λαβής για την επί τοιχία αυτών των ερευνών, να ξέρεις πως δεν θα δεις, Τάσο, ακόμα και το μισθό μου να τουσκαταθέσω.
Κάτω οι greeklishμοί!
Ζήτω οι γρυλισμοί!
Ζει τ' ΟΗΕ piss τιμη!

theogrocer είπε...

Νόμοι ζα! Ο Τιτο μις Θως, ου Τόνι χεσ' προς ferry στον ΓΑΠ!

chrismos είπε...

Teen à canoe?
Canoe keeper or e-s...