Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Με τίτλο "Αμοραλισμός και ξεφτίλα", αντιγράφουμε από την εφημερίδα "Κόντρα":
Είπε, μεταξύ των άλλων, ο Βενιζέλος στη Θεσσαλονίκη, όταν ανακοίνωσε το νέο χαράτσι στα ακίνητα: «Επίσης, είναι προφανές ότι υπάρχουν κατηγορίες πατριωτών μας που δεν έχουν μετάσχει όσο πρέπει στη συλλογική αυτή προσπάθεια και πρέπει να κληθούν να μετάσχουν στη συλλογική αυτή προσπάθεια. Μετά από πρόταση και των συναρμοδίων υπουργών στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα καλέσουμε -θα καλέσω κι εγώ προσωπικά με εντολή του Πρωθυπουργού- τον εφοπλιστικό κόσμο προκειμένου να συζητήσουμε μαζί του με ποιο τρόπο θα μετάσχει σ’ αυτή την εθνική δημοσιονομική προσπάθεια με πρακτικό και άμεσο τρόπο. Εχει πολύ μεγάλη σημασία να σταλεί ένα μήνυμα που δεν αφορά μόνο τον ελλαδικό ορίζοντά μας, αλλά τον ελληνισμό γενικά. Και ο κοσμοπολιτικός ελληνισμός πρέπει να δώσει το παρόν στην προσπάθεια αυτή, αλλά επειδή έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το εφοπλιστικό κεφάλαιο, πρέπει να συζητήσουμε μαζί τους πώς θα συνεργαστούμε, αλλά πώς θα έχουμε και συμμετοχή στη δημοσιονομική προσπάθεια, στην προσπάθεια που κάνουν κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τα οποία πρέπει να προστατεύουμε και να σεβόμαστε».
Πρόκειται για μνημείο κοινωνικού αμοραλισμού και πολιτικής ξεφτίλας. Το λαουτζίκο δεν τον ρώτησαν ποτέ, ούτε συζήτησαν μαζί του. Του ρίχνουν τη μια κατραπακιά μετά την άλλη. Τους εφοπλιστές θα τους καλέσουν, λέει, να συζητήσουν. Θα τους παρακαλέσουν να κάνουν καμιά προσφορά στο κράτος. Κι επειδή οι εφοπλιστές πουλάνε ακόμα και το σκατό τους –μετά συγχωρήσεως– θα τους προσφέρουν γην και ύδωρ, ικανοποιώντας κάποιες ακόμη από τις ιταμές απαιτήσεις τους. Να μιλάς για «ελληνισμό» και να αναφέρεσαι στους εφοπλιστές του λονδρέζικου Σίτι, που έχουν ξεχάσει και τα ελληνικά, είναι κάτι παραπάνω από πολιτική ξεφτίλα.

4 σχόλια:

chrismos είπε...

Η μεγάλη ζημιά έγινε όταν κάποια «αυθεντία» χτύπησε φιλικά την πλάτη του (νεαρού, τότε) χοντρογούρουνου.
-Νεαρέ, του είπε, έχεις μεγάλη ρητορική δεινότητα στο ...χοιρισμό του λόγου. Αρκεί στο λόγο σου να μη μπλέκεις τα μπούτια σου, γιατί στα χοντρά σου μπούτια η τριβή προκαλεί σύγκαμα. Κι αν γίνεις συγκαματολόγος, να δεις που κάποτε θα κυβερνήσεις.

Αυτή η προ φυτική παρότρυνση, ανακατεμένη με το ίδιον λίπος και την κοπριά από τα γονίδια τής προγονικής και πατρικής ηθικής, ρίζωσε γερά στην ψυχή και στο μυαλό του fuckόχοιρου, κάνοντας το Βαγγέλη (Vague-έλη, οι ασαφείς βούρκοι) να νιώθει άνετα μόνον όταν μπένι στο βούρκο (εξ ου και «Βαίνει σ' έλος») κι ιδού τα αποτελ(εμ)έσματα που μας ρίχνει στη μάπα το αθεράπευτα εξουσιομανές αστικό χοντρογούρουνο.

Σόρι για τη φλυαρία, αλλά συγχίστηκα και μπήκα στη Νευροζώνη (του Σόιμπλε, γαμώ το σόι τους το μπλε), χώρια που δε διαθέτω την μεστή ποιητική λιτότητα του Μπίρμαν:
"Στους μπουρζουάδες
κριτική να κάνουμε
αυτό δεν φτάνει.
Του γουρουνιού του αστισμού
να κόψουμε πρέπει τα πόδια"

boula είπε...

Ξ' έχασες! Μ' είδα μεινω ασφαλής τρώω Kin δεινου

Ένας άλλος πόλεμος ....

Είχαμε πει να βλεπόμαστε πότε πότε
Πόσα πολλά έμελε ν' αλλάξουν από τότε
Έχουμε πια ξεχαστοί
Κι οι καρδιές μας πια δε θ' αγαπήσουν
Η πόλις θα ξαναχτιστοί.
Τα σπίτια μας θα τα γκρεμίσουν ...

Αν βρίσκαμε έστω ένα σχήμα, μια τροπολογία
που να διορθώνει το λάθος ...
Όχι, ό,τι μας ένωνε ήταν πάθος.
Και μόνο αυτό μπορούσε να μας περιστρέψει
είχαμε πει πως από μας κάτι θα περισσέψει
- δικαιολογία - για να μας καταστρέψει

Ένας άλλος πόλεμος, μια άλλη μάχη
Πάω να σου γράψω ένα γράμμα
Μη μ' αφήσεις μονάχη και με πάρει το κλάμα
Όπως εκείνη τη μέρα,
Μα ο πόλεμος είναι φοβέρα. Δράμα & Χίμαιρα
πιο πέρα απ' το σήμερα ..........

boula είπε...

Vague-έλη
θολοί βούρκοι

αποτελ(εδ)έσματα
αποτελ(ε, δες)ματα

χωριά που δε διαθέτω .......

theogrocer είπε...

Ένας άλλος πόλεμος είναι εφικτός.
(Μα πρώτα πρέπει να γίνει ο κώλος μας σφικτός).
Η νίκη μας ανήκει.
(Η νίκη! Μάσα Νίκη)...