Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Γκρεμίστε κάθε μορφή παρασιτισμού, τους ανίκανους πολιτικούς, τους αργόσχολους υπαλλήλους, τους αγιογδύτες κληρικούς, τους άνομους δικαστές, τους αδούλευτους αριστοκράτες, τους λερωμένους κονδυλοφόρους, τους πρωταθλητές της μίζας, τους γλείφτες της εξουσίας… Κάντε αυτή τη ρήξη και δια μιας θα απλοποιηθεί το πρόβλημα της μιζέριας. Απλοποίηση ανεπιθύμητη στην εξουσία.
Victor Hugo

11 σχόλια:

chrismos είπε...

Στην εποχή που έγραφε ο Hugo δένει πυρ (χε!) ως η ριζα. Άρα δεν «έπαιζε» το σενάριο της «καλής» διαχείρισης ενώ σε λέει νου συστήματος, εκτός σκιάν ο Vic, το ράκος, ήταν απλωσα γανα χτισμένος.
Κρατώ, λοιπόν, την προτροπή μιας εξεγερτικής και ανατρεπτικής διάθεσης και συμφωνώ.
Εσύ στιλέτε;

theogrocer είπε...

Ε, miss. Λέμε καλά που δεν υπήρχε και ο περί SOS. Να μιλάει για ανατροπή (Άννα ντροπή!) και ελαφρολαϊκή εξουσία την ώρα που δουλεύει για την ανάσχεσή της, μιλώντας για ωρίμανση των συνθηκών και ομφαλοσκοπώντας περί τα ιστορικά λάθη...
Δε γάμοι, ω μαστέ Leo 'γω! (συντετμημένα και κατά το "ευελφάλεια": Δε γαλέγω).

Penny είπε...

κε-νά που τίθεται το ερωτημα ήταν πιο εύ-κωλο να είναι κάποιος αριστερός πριν την εφεύρεση της αριστεράς ή τώρα;

chrismos είπε...

Penny,
Η αριστερά δεν είναι εφέ, βρε συ.
Υπάρχει από τότε που ο πρώτος homo sapiens αποφάσισε ν' αγκαλιάσει μια γυναίκα της φυλής του για να την προστατεύσει από το κρύο (ή από το μαμούθ), σε αντίθεση με τον αρχηγό της ομάδας πού τις γυναίκες που κρύωναν τις έτρωγε ζωντανές (τη στιγμή που κάλλιστα θα μπορούσε να τις ...ψήσει στην παρακείμενη φωτιά. Χαχαχα, την ύπατη μαλακία μου, ε;)
Απλά, τώρα που ο δρόμος της αριστεράς είναι ήδη στρωμένος (με άσφαλτο ή εσφαλμένο υλικό) η ένταξη, νομίζω, είναι ευκολότερη.
A city less?

theogrocer είπε...

Προς τι theme, any σκέτης δη (kiss μου) μαλλάκι-ass, Καίτη με καλεί: πτύω! Chrismos.
Τι είναι αριστερά; Ο ΣυΡιζΑ των μεσο-μεγαλοαστών και το "Κ"ΚΕ των απολιθωμένων του ιστορικού αδιεξόδου στο κυνοβούλιο; Η μηδενιστική βία και οι... μπαχαλάκηδες; Οι εκλεπτυσμένοι τρόποι που φιλοτεχνούν μια φιλανθρωπική προσέγγιση των αναξιοπαθούντων θυμάτων του κρατισμού; Οι αέναες ομφαλοσκοπήσεις; Η προοπτική απλής αντικατάστασης της εξουσίας; Η φτιασιδωμένη απάντηση της σκατολέξης "εναλλακτικό"; Τι; (Συγνώμη, αυτοσυγχύστηκα βράδυ Attica).

theogrocer είπε...

Και Γιάννα μύξαι hush Τούντα σπουδαία: Τα "η αριστερά δεν είναι εφέ βρε συ", "την ύπατη μαλακία μου" και "a city less", γράφουν ιστό Ρία!

boula είπε...

όταν ήμουν μικρή διάβαζα τους Άθλιους του Ουγκώ στα εικονογραφημένα κλασικά
θυμάμαι το κυνήγι στους υπονόμους και που φοβόμουν για τον Γιάννη Αγιάννη και την Τιτίκα ...

theogrocer είπε...

Χμ, κάτι θέλετε να πείτε μ' αυτή την αναφορά στον Μουγκό;
Πάρε μπιπ, τ' όντως: Εγώ όταν ήμουν μεγάλος έμαθα πού έχει το τσουτσούνι του ο αστακός: Στο λογαριασμό! Έκτοτε έτρωγα μόνο φασόλια.

boula είπε...

εγώ δεν έχω φάει ποτέ αστακό !
αλλά δε μου λείπει !
και τα φασόλια μ' αρέσουν πολύ, και κάνω και πολύ ωραία τους γίγαντες
Οι Άθλιοι μου θυμίζουν την εποχή του 1960, ωραία αλλά σκοτεινή

chrismos είπε...

Ζηλεύω -με την καϊλή έννοια- αυτούς που, μετά από ένα ευχάριστο διάλειμμα, μας επαναφέρουν στο θέμα μας.
Κι ομολογώ πως η σύνδεσις «κι έψησε τους γίγαντες Καστοριάς» με «τους γίγαντες της σκέψης (π.χ. Καστοριάδης, Ουγκώ)» είναι εκπληκτική!

theogrocer είπε...

ΚΑΠΗ αφορά, pre πείνα. Μη λύσουμε και περιττών μανιταριών Giant.
Μη ζων θέμα κι άλλοι τόκοι αυτό.