Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

(…) Αν, λοιπόν, πρέπει να αναρωτηθούμε για κάτι, είναι το κατά πόσο αυτές οι κινήσεις αναδιάταξης του αστικού πολιτικού σκηνικού συναρτώνται, σε κάποιο βαθμό, με τα λαϊκά συμφέροντα. Η απάντηση είναι εύκολη και είναι «όχι». Στο βαθμό που όλη αυτή η κινητικότητα δεν περιλαμβάνει την πολιτική εκπροσώπηση της εργατικής τάξης, δεν είναι απλώς αδιάφορη για τον ελληνικό λαό. Είναι εχθρική.
Οι εκλογές είναι πάντοτε το γήπεδο του αντίπαλου. Ειδικά αυτές οι εκλογές, είναι γήπεδο εχθρικό, στο οποίο ο αντίπαλος, με την πανσπερμία των εκπροσώπων που εμφανίζει, επιδιώκει να πετύχει μια σημαντική νίκη. Να πάρει ανάσα. Γι’ αυτό και έχει σημασία, πέρα από και κόντρα στην εκλογολογία, να επικεντρωθεί η προσοχή στα πραγματικά πολιτικά προβλήματα, στην αναγκαιότητα πολιτικής οργάνωσης της εργατικής τάξης.
(…)
Χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο, παραθέτουμε μια χαρακτηριστικότατη ερωταπόκριση από τη συνέντευξη που έδωσε στο «Βήμα» ο «πολύς» Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και της τρόικας: Ερώτηση: «Ανησυχείτε για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα και την προοπτική μιας νέας κυβέρνησης η οποία θα ήθελε ενδεχομένως να επαναδιαπραγματευθεί ορισμένες πτυχές του νέου προγράμματος;». Απάντηση: «Οι ηγέτες των δύο βασικών κομμάτων μάς έχουν παράσχει διαβεβαιώσεις ότι οι όποιες αλλαγές στις πολιτικές μετά τις εκλογές θα είναι σύμφωνες με τους κύριους στόχους του προγράμματος που εγκρίναμε την Πέμπτη».
εφημερίδα «Κόντρα»

6 σχόλια:

chrismos είπε...

Κι εγώ, Άννα, ρωτήθηκα τί μπορεί να περιμένει κανείς σα φταις στις εκλογές, όταν για τη διεξαγωγή τους έχουν δόση άδεια ημέρ' (quelle?) κι ως σόι μπλε...

theogrocer είπε...

Α, πωλεί τοστ ή ποτά.
Όπως πάντα.

chrismos είπε...

Καλά, το ...κυλικείο έγραψε!

theogrocer είπε...

Κι υλική, ω! The less tea, ποτά...

chrismos είπε...

Τόκοι Λυκείων εν ωό...
Δηλ. ό,τι απομένει από το Λύκειο είναι αυγά... (Τουρκία Σπίθα, non?)

Τ' ωίδιο, δηλ. που θα πω μήνι κι εστι siècle,oh yes...

theogrocer είπε...

Χαχαχα! Απ' εκτός! Δια τριβή περί Α-Β-Γ ωών!