Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Είναι στατικοί, στατικοί… Έρχονται και μου λένε «είσαι υπέροχος, είσαι δυναμικός» κι ύστερα μου κλέβουν τη ζωή για να νιώσουν κάτι οι ίδιοι. Κάνουν τα πάντα να γυρίζουν γύρω από τον στατικό εαυτό τους, τα μετατρέπουν σε στατική μηδαμινότητα.
Εγώ ήθελα συνεργάτες, αγωνιστές, ερευνητές, ανθρώπους με γνώσεις. Kαι αυτό που έβρισκα ήταν ένα σωρό μυστικιστικά παράσιτα που περίμεναν από μένα τη σωτηρία τους, την οργαστική ικανότητα, την ευτυχία στη ζωή, χωρίς να κάνουν τίποτε για να τα κερδίσουν και να τα εξασφαλίσουν. Έπρεπε να τους τα δώσω εγώ.
Wilhelm Reich

6 σχόλια:

Penny είπε...

ο Ράιχ είναι κορυφαίος!
(και σκοπίμως παραγνωρισμένος)

theogrocer είπε...

Μέγας δάσκαλος και εφοδιαστής μας. Δυστυχώς αδιάβαστος κι αυτός...

boula είπε...

Ήσουν υπέροχος,
μα δεν ήσουν θνητός
ήσουν ένας μικρός
μικρός θεός

σε κάθε υπέροχο μικρό θεό
που μας εμπνέει
χωρίς να μας εξασφαλίζει
την αιωνιότητα

Penny είπε...

Και τον έστειλαν..αδιάβαστο
και έμεινε αδιάβαστος..

theogrocer είπε...

Πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς για τον ειλικρινή και απροσχημάτιστο συγγραφέα του "Άκου ανθρωπάκο"; Για τον απροκατάληπτο διανοητή που δεν χάιδευε αυτιά και δεν αθώωνε έτσι αγόγγυστα τις μάζες, όπως κάνουν οι μύριες φράξιες και γκρουπούσκουλα σήμερα για να κερδίσουν την εύνοιά τους και να τις περιφράξουν στα μαντριά τους... Τους πείραζε -μεταξύ πολλών άλλων- που κατέγραψε τη θλιβερή πραγματικότητα λέγοντας ότι "το μεγάλο πρόβλημα των ανθρώπων είναι η μόνιμη αποφυγή όλων των ουσιωδών πραγμάτων".

theogrocer είπε...

Άλλη μια ωραία προσθήκη, μα λίγο απόμακρη από την ανάρτηση, Boula...