Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Παρόντες και οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι του Περισσού στη συγκέντρωση της Μεγάλης Παναγιάς ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού. Συζήτησαν άραγε με τον κόσμο; Ασφαλώς και συζήτησαν. Διαθέτουν άλλωστε και τοπικά στελέχη, τα οποία ζουν εκεί και γνωρίζουν ότι οι κάτοικοι κάθε άλλο παρά εγκληματική ή προβοκατόρικη θεωρούν την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Άλλωστε, αν είχαν άλλη γνώμη, θα την είχαν εκφράσει με ανακοινώσεις των Επιτροπών Αγώνα. Καμιά επιτροπή δεν βγήκε να καταδικάσει την επίθεση, σε αντίθεση με τα δυο κόμματα της καθεστωτικής αριστεράς, που ξελαρυγγιάστηκαν από τις καταγγελίες και έσπασαν τη μέση τους από τις μετάνοιες στην αστική νομιμότητα.
Πώς να αισθάνθηκαν όλοι αυτοί όταν τους έβαλε τα γυαλιά ένας καλόγερος από μοναστήρι της Μεγάλης Παναγιάς, που είναι και παπάς στο χωριό; Καταχειροκροτούμενος από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους, είπε μεταξύ άλλων: «Από την στιγμή που το ΣτΕ αποφανθεί ότι το έργο αυτό είναι αντισυνταγματικό και καταστροφικό για την περιοχή, ίσως το ποινικό δικαστήριο να αποφανθεί ότι δεν είναι για καταδίκη αυτοί που με μια μικρή καταστροφή, αποδεδειγμένα παράνομων εγκαταστάσεων, προσπάθησαν απεγνωσμένα να σταματήσουν, λόγω διαφθοράς των Αρχών, την τεράστια καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων αρχέγονου δάσους, μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο όργανο, το Συμβούλιο της Επικρατείας». Δεν ξέρουμε πώς θα τα έλεγε ο παπακαλόγερος αν δε φοβόταν μη βρεθεί κι αυτός κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία. Ξέρουμε πώς τα λένε στις συζητήσεις τους οι κάτοικοι της περιοχής. Γι’ αυτό και είναι διπλή η ντροπή για τα κόμματα της εξωνημένης αριστεράς.
Εφημερίδα «Κόντρα»

4 σχόλια:

chrismos είπε...

Καίγω εκ chef ρασα
το να πω "τροπή άσμ' ώμου"
για τίγκα τ' αστρο, φυτον μ' είχαν οι ΜΑΤ, ω ναυτών!
Oh, bomb all ass δεν είναι κρίμα;
Πωλητων έλη πίθηκα!

theogrocer είπε...

Ε, όχι και σαμπό Taz!
Αν αρχή αφή λαιμού, πού θα μας βγάλει;

chrismos είπε...

Ε, να... tête χεσαν ήθη κι εσπράξεις καν Ουνοι αν άρχω άπλυτη εις βάρος της πατρίδ' οσμάς (Κεμάλ εις τα τέτοια, Νόρα, που ΠΑΜΕ να σ' ωθούμε).
Τέτοιες ενέργειες, καλά κάνουν ΚΚΕ και σύρει ζα
καίτοι σκατά δικάζουν.
Ε, χους είν' γνώση νύφη-λακες
της ass, τί kiss νόμιμο, Φροσύνη, σσσς...

theogrocer είπε...

Πώς; Ναζί; Soon...
Cop ως πρέπει να βολευτεί, καίει κείνο. Βουλευτική αριστερά (όπως μπαίνουμε).