Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010


Καμιά φορά πιάνουμε τα μακρινά και κλείνουμε τα μάτια στα κοντινά (αγαπημένη συνήθεια, πολλώ δε της αριστεράς που φωνάζει για τα λευκά κελιά στην Τουρκία και δεν κοιτάει εδώ, κάτω απ' τα γυαλιά της). Οι δύο φωτογραφίες (κλικ για μεγέθυνση) είναι από την ίδια γειτονιά, στο νέο συνοικισμό ανάμεσα στην περιφερειακή οδό και στο Ωραιόκαστρο (Θεσσαλονίκη).
Μπορεί ο γελοίος νεοελληνικός βαρβαρισμός των "πατριωτών" να μην δύναται να γράψει ούτε τρεις λέξεις χωρίς λάθος (πρώτη φωτογραφία), αλλά συντηρεί ναούς με εικόνες της αγίας... τσαρικής οικογένειας της Ρωσίας (δεύτερη φωτογραφία)! Προφανώς εδώ έχουμε την "μικρή μερίδα των καλών μεταναστών", ε κυρ-Χεριχέρη μου;
Τοις κύνων ρήμασι πειθόμενοι...

5 σχόλια:

chrismos είπε...

Ο Ιερός Λοξός άδων εις Γεωργία, άδει συχνά asshole είτε πιστα μένος εμετο θέμα (http://www.youtube.com/watch?v=iXMVA6iHrwY).

theogrocer είπε...

Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Χρησμέ! Οι σου ηδύ έγιναν άνθρωποι, οι let όνοι επίσης, ακόμα και στη λίθου ανία που βαριούνται τη ζωή τους καθισμένοι στις πέτρες ή στη room ανία που πλήττουν κλεισμένοι σε δωμάτια.
Σε προ ειδώ ποιώ: αν ξαναφήσεις τα σκουπίδια σου στο blog και όχι στον κάδο από ρημάτων, θα φωνάξω την αστειονομία!
Αραβία, άρα βία!...

theogrocer είπε...

Ένα Μάρτιο που ο Ιούλιος Βερν βρέθηκε στην Απρίλια με την Αυγούστα (που αργότερα έγινε μαία στην Οκτωβριανή επανάσταση που γιρτάζεται Νοέμβρη), της είπε "μου νύσταξες". Εκείνη συλλάβισε λίγο διαφορετικά τις δύο λέξεις (ήταν δις λεκτική) και του έδωσε ένα μπάτσο. Τον μπάτσο τον φώναζαν "φελλό" (cork) στην ελληνική αστυνομία (ΕΑ) κι έτσι του έμεινε το παρατσούκλι "cork on EA". Ο μπάτσος πήγε σπίτι (οίκοι) τον Βερν κι έτσι βγήκε το Βερν-οίκοι, που με το χρόνο απλουστεύθηκε κι έγινε βερνίκι.
Μια άλλη φορά θα γράψω την ιστορία της Ξηρο-στομίας.

chrismos είπε...

Αν καίμε πίσσες, ω φίλοις ναέ πανό ορθώσεις:
Δένε προ κοιτώ περί τσαρικής, αλλά περίπου τσαρικής οικοαγένειας!
Γουστάρω και περί ίππου τσάρο να κρύβω λογώ, όσο άδω knees Γεωργία άδεις, γεωργοί Άδης!
Δει λαδί επιλέξει: Όσο γονατίζω, τόσο τραγουδούν οι Γεωργιανοί. Αγρότες τη γαμήσατε!
Έσθω knee, Λέτο knee, Ου κρανί δεν θα γίνετε ποτέ Cork O 'Neal!
Απλά, πότε-πότε να χύνετε! (Cork O 'Neal ια δάκρυα)
Θανατώστ' ok όρκο νέας!

theogrocer είπε...

Η κυνωνία οφείλει ν' απαιτήσει να βγουν τα αρχικά του Επαναστατικού Αγώνα (ΕΑ) από τις πινακίδες των περιπολικών και πίσω από τα ονόματα των απόστρατων!
Υπάρχει μια καλύτερη γελάδα παιδιά (cow boys) και τη θέλουμε.
Χαίρομαι που 'σαι πίσσα και είμαι προ θυμός να επάνω ορθώσω. Θα κάνω δήλωση μετά Νίας, ώμος όχι τώρα αλλά το καλό κεράκι. Την 4η Αυ γούστου, σαν τον Αντρέα.
Φιδάκια